BET
10898.37
-2.56%
BET-TR
21189.81
-2.56%
BET-FI
47470.12
-2.55%
BETPlus
1629.21
-2.53%
BET-NG
824.04
-2.51%
BET-XT
961.95
-2.53%
BET-XT-TR
1858.37
-2.53%
BET-BK
2046.89
-2.62%
ROTX
24642.07
-2.81%


Monede virtuale: Se pregătește primul ETF cu activ suport pe crypto pentru marii investitori

Autor: Andreea Porojan
Timp de citit: 2 minute

Un joint venture al VanEck și SolidX ar putea oferi în curând primul produs asemănător unui ETF pentru marii investitori.

De când criptomonedele au câștigat popularitate, multe instituții americane au încercat să creeze un fond ETF care să le permită investitorilor să obțină expunere pe acest segment.

Cu toate acestea, orice măsuri întreprinse pentru atingerea acestui obiectiv au fost blocate de Comisia pentru Valori Mobiliare și Schimb din SUA (SEC) care au menționat îngrijorările legate de manipularea pieței.

Însă, în ciuda acestui mediu neprietenos, două companii – VanEck Securities și SolidX Management – au găsit o modalitate de a ocoli acest obstacol folosind Regula 144A din Legea privind valorile mobiliare din 1993, care le permite să emită acțiuni în VanEck SolidX Bitcoin Trust, dar, doar către cumpărători instituționali calificați.

Deși investitorii de retail nu vor avea permisiunea să participe, cele două firme au subliniat că vor continua să lucreze astfel încât aceste tipuri de instrumente să fie disponibile și pentru retaileri.

De asemenea, trebuie să remarcăm că acțiunile vor fi cotate, începând de joi, pe OTC Link ATS, un sistem alternativ de tranzacționare reglementat de SEC.

Există posibilitatea ca persoanele interesate de cumpărare să se confrunte cu un obstacol la retragerea Fibonacci de 50%. Un nivel puternic de suport poate fi găsit în apropiere de 9300 de dolari. Sursa: xStation5

Congresul american a fost îndemnat să reglementeze firmele de criptomonede

Rețeaua de integritate financiară (FIN), o firmă de consultanță cu sediul în Washington, a cerut recent Congresului SUA să reglementeze activitățile companiilor din acest sector în conformitate cu Legea Secretului Bancar.

Potrivit lui David Murray, CEO al unei firme, furnizorii de servicii legate de monede virtuale trebuie să fie reglementați pe baza serviciilor oferite, cu accent pe promovarea guvernanței la nivelul întregului sistem, după cum relatează Cointelegraph.

El a adăugat că anumite companii din SUA folosesc blockchain în scopuri ilegale, prin urmare, un control sporit ar împiedica astfel de practici. Pe de altă parte, unii ar putea fi sceptici față de această idee, dat fiind faptul că monedele digitale și-ar pierde principala caracteristică – anonimatul.

Graficul prezintă capitalizarea criptomonedelor. Sursa: coinmarketcup.com

Bitcoin.com deschide un exchange de monede virtuale

Bitcoin.com, unul dintre cele mai populare site-uri web care se ocupă cu monedele virtuale și tehnologia blockchain, a anunțat că va lansa propriul exchange de active digitale.

Platforma sa va permite tranzacționarea de monede digitale precum Litecoin, Ripple, Tron, ZCash, Stellar și EOS. În plus, piețele oferite de companie trebuie să fie denominate în monede bază precum Bitcoin Cash, Bitcoin Core și Tether.

Directorul general al companiei, Danish Chaudhry, a declarat că „speră să concureze cu exchange-urile mai mari și mai consacrate precum Coinbase și Binance.” Pentru a atrage noi utilizatori, compania intenționează să ofere un comision negativ de tranzacționare de -0,3% pentru următoarele trei luni.

Ethereum și Ethereum Classic par a fi corelate (totuși nu a fost verificată nicio cauzalitate), prin urmare, ultimul vârf al Ethereum Classic ar putea prevesti un nivel ridicat de volatilitate crescută al Ethereum. Sursa: xStation5

Foto credit: cryptolinenews.com