BET
14109.9
-0.95%
BET-TR
28867.37
0.5%
BET-FI
52704.15
0.34%
BETPlus
2099.33
-0.84%
BET-NG
1052.07
-1.12%
BET-XT
1216.71
-0.69%
BET-XT-TR
2466.81
0.5%
BET-BK
2611.46
0.08%
ROTX
30962.23
0.77%Norofert Group închide plasamentul privat într-o singură zi datorită suprasubscrierii și atrage 1,5 mil euro

Autor: Financial Market
Timp de citit: 3 minute

Pe 18 iulie 2019, Norofert SA, cel mai important producător de inputuri ecologice din România, a încheiat cu succes oferta de plasament privat pentru acțiunile sale.

Oferta, care a început în dimineața zilei de 18 iulie, s-a încheiat în 8 ore de la lansare devenind astfel cea mai rapidă ofertă privată de pe Bursa de Valori București din ultimii ani. Intermediarii tranzacției au fost Goldring și Tradeville, iar Cornerstone Communications a asistat compania în relațiile cu investitorii.

În cadrul plasamentului privat, compania a oferit spre vânzare 712.500 acțiuni noi. Inițial, oferta a fost prevăzută să se desfășoare în perioada 18 iulie și 18 august 2019 dar, din cauza suprasubscrierii, a fost închisă în termen de 8 ore, compania reușind să atragă suma de 1,5 milioane de euro (7.125.000 de lei). În cadrul plasamentului privat au participat 71 de investitori iar subscrierea minimă a fost de 50.000 de lei.

În ciuda sezonului estival și a lichidității reduse pe piață, ambele case de brokeraj au reușit să suprasubscrie oferta în urma unui interes foarte mare venit din partea investitorilor.

Plasamentul privat a avut o rată de subscriere de peste 150%, iar investitorii au subscris peste 1.000.000 acțiuni.

Datorită interesului deosebit față de ofertă, compania împreună cu brokerii, a decis să introducă alocarea pro-rata, pentru a permite tuturor investitorilor care au subscris în perioada de plasament privat să primească o participație în companie.

Potrivit termenilor documentului de ofertă, indicele de alocare va fi determinat la nivelul fiecăruia dintre cei doi membri ai Sindicatului de Intermediere, în funcție de rata de subscriere a cotei de ofertă alocate lor.

Suntem extrem de entuziasmați că am reușit să închidem plasamentul în mai puțin de o zi și considerăm încrederea și sprijinul oferit de piață ca o dovadă de încredere în echipa și în capacitățile noastre.

Momentul desfășurării plasamentului a fost perfect deoarece începem campania de vânzări de toamnă și, împreună cu colegii mei, așteptăm cu nerăbdare să ne apucăm de treabă pentru a îndeplini promisiunea pe care am făcut-o acționarilor noștri.

Aș dori, de asemenea, să-i mulțumesc lui Mugur Ionel, directorul executiv al Norofert care a fost alături de mine din 2015, de la începutul călătoriei mele la conducerea companiei, pentru rolul său instrumental în transformarea Norofert într-o poveste de succes și fără de care nu am sărbători astăzi„, a spus Vlad Popescu, președintele consiliului de administrație și acționar majoritar al Norofert SA.

Următorul pas este pregătirea tuturor documentelor de admitere la tranzacționare pe piața AeRO a Bursei de Valori București. Compania își propune ca prima zi de tranzacționare să aibă loc în septembrie 2019. Acțiunile se vor tranzacționa sub simbolul NRF.

CITESTE SI:  Sphera Franchise Group își îmbunătățește profitabilitatea în primul semestru din 2023, cu un profit net de 19,4 mil. lei

În urma plasamentului privat, Vlad Popescu și familia sa dețin o participație de 64,48% în Norofert SA, în timp ce free-float-ul pe bursă va fi de 35,52%. Odată ce compania va intra la tranzacționare pe AeRO, Norofert va deveni prima companie din sectorul agro-tech listată la Bursa de Valori București.

Suntem încântați să vedem un participant al programului IPO Bootcamp by Tradeville finalizând cu succes plasamentul privat la mai puțin de un an de la participarea în programul nostru. Sperăm că tot mai multe companii private vor folosi piața de capital din România pentru a-și finanța proiectele, pentru a stimula inovația și a dezvolta economia. Un mare mulțumesc tuturor investitorilor care au participat la acest proiect și companiilor curajoase precum Norofert care aleg să devină companii publice”, a declarat Mihaela Bîciu, Președinte și CEO SSIF Tradeville, cel mai mare broker de retail din România și celălalt membru al Sindicatului de Intermediere.

În 2018, Grupul Norofert a înregistrat venituri consolidate de aproximativ 10 milioane lei, o creștere de 92% față de 2017 și un profit net de 4 milioane lei.

Pentru 2019, conform informațiilor prezentate în documentul de ofertă, compania intenționează să obțină venituri de 15 milioane lei și un profit de 6 milioane lei.

Principalul factor determinant pentru această creștere a veniturilor va fi noua linie de îngrășăminte pentru agricultura convențională, pe care compania a dezvoltat-o ​​în ultimele luni și intenționează să o lanseze spre vânzare începând cu luna septembrie a acestui an.

Din capitalul strâns, 550.000 de euro vor fi investiți pentru achiziționarea de utilaje moderne pentru optimizarea timpului de producție din noua fabrică din Filipeștii de Padure; 400.000 de euro vor fi direcționați către creșterea echipei de vânzări cu 15 noi angajați pentru acoperirea întregului teritoriu al României; 300.000 de euro vor fi folosiți pentru achiziționarea de materii prime de calitate superioară și construirea unui laborator pentru cultivarea și dezvoltarea de tulpini bacteriene proprii; 200.000 de euro pentru achiziționarea de semințe de grâu pentru a le oferi fermierilor împreună cu îngrășămintele; 50.0000 de euro vor fi investiți în omologarea noilor produse.

Compania se așteaptă să vadă efectul pozitiv al investițiilor făcute cu capitalul atras deja la sfârșitul anului 2019, deoarece noua fabrică va permite Norofert să-și mărească producția de zece ori, precum și să își extindă semnificativ capacitatea de depozitare.


 

[ajax_load_more]