BET
17362.79
1%
BET-TR
36708.39
0.99%
BET-FI
59256.97
0.72%
BETPlus
2564.36
1%
BET-NG
1238.88
1.07%
BET-XT
1476.03
1.07%
BET-XT-TR
3080.53
1.06%
BET-BK
3200.1
1.6%
ROTX
38110.32
1.02%
Premieră la BVB. Pentru prima dată Market Maker-ul unui Emitent poate fi utilizat pentru îmbunătățirea lichidității

Autor: Financial Market
Timp de citit: 2 minute

Bursa de Valori Bucuresti (BVB), institutie fundamentală a pieței de capital, a stabilit cadrul general care permite implementarea conceptului de Market Maker al Emitentului (MME).

Incepand cu 8 august 2019, BRK Financial Group devine primul Market Maker al unui Emitent tranzactionat la BVB. Este vorba de compania AAGES, listata la pe BVB in urma cu doi ani.

Market Maker-ul Emitentului este participantul la sistemul de tranzactionare al BVB care si-a asumat rolul de a susține lichiditatea unui instrument financiar, in baza unui contract incheiat cu emitentul instrumentelor financiare respective, precum si cu BVB.

Rolul Market Maker-ului in piata este de a sustine lichiditatea unui instrument financiar.

Este pentru prima data cand un intermediar semnează un contract direct cu un emitent pentru sustinerea lichiditatii. Acest lucru a devenit posibil pentru ca am reusit sa stabilim cadrul general de derulare al programului.

Market Maker-ul Emitentului devine astfel o realitate care creeaza premisele de imbunatatire a lichiditatii. Ne-am dori ca tot mai multi emitenti sa urmeze acest exemplu si sa foloseasca aceasta oportunitate,” a declarat Adrian Tanase, CEO al Bursei de Valori Bucuresti.

Obiectivul urmarit de catre AAGES prin semnarea unui contract privind activitatea de market maker pe piata reglementata la vedere cu SSIF BRK Financial Group este cresterea lichiditatii actiunilor firmei si, prin aceasta, sporirea increderii investitorilor potentiali interesati in achizitionarea actiunilor AAGES,” a precizat Gabor Molnar, director general AAGES.

CITESTE SI:  Studiu Investimental - 86% dintre investitorii din România investesc pe termen mediu și lung

Angajamentul nostru privind dezvoltarea pietei de instrumente financiare locale se concretizeaza prin lansarea unui nou serviciu oferit de BRK Financial Group, respectiv cel de market making pentru actiunile unui emitent dinamic si care, probabil, va avea o alta vizibilitate in randul investitorilor odata cu cresterea lichiditatii tranzactiilor.

Sperăm să putem transfera din expertiza dobandita in ultimii ani ca emitent si furnizor de lichiditate pe produsele structurate tranzactionate la BVB (certificate turbo si certificate cu capital protejat) si pe piata spot, să contribuim la cresterea volumelor tranzacționate pe bursa locala, dezideratul comun al participanților la piață,” a spus Razvan Rat, director general adjunct in cadrul BRK Financial Group.

Parametrii specifici aplicabili activitatii de MME efectuata de BRK Financial Group pentru actiunile emise de AAGES sunt disponibili aici: http://www.bvb.ro/info/RO_Parametrii_MME_AAG_BRK.pdf.

Mai multe informatii cu privire la cadrul general aplicabil programului de MME pot fi consultate aici: http://www.bvb.ro/info/Cadru_general_MME.pdf.


 

[ajax_load_more]