BET
14712.11
0.17%
BET-TR
30371.54
0.15%
BET-FI
57916.75
-0.61%
BETPlus
2184.06
0.13%
BET-NG
1080.67
0.68%
BET-XT
1268.3
0.08%
BET-XT-TR
2588.75
0.07%
BET-BK
2757.51
-0.02%
ROTX
32597.24
-0.47%


Producătorul de mobilă Elvila se listează pe piata AeRO a Bursei de Valori București

Autor: Financial Market
Timp de citit: 2 minute

Actiunile producatorului local de mobila Elvila intra la tranzactionare pe sistemul alternativ al Bursei de Valori Bucuresti incepand cu 1 februarie.

Acțiunile Elvila SA, simbol ELV, unul dintre cei mai importanți producători de mobilă din România, intră la tranzacționare pe 1 februarie pe sistemul alternativ de tranzacționare al Bursei de Valori București (BVB), categoria AeRO Premium, în urma unei listări tehnice. Listarea Elvila la BVB a fost intermediată de compania de brokeraj IFB Finwest.„, se arata intr-un comunicat al Bursei.

Am decis ca Elvila să intre pe piața AeRO a BVB pentru o listare tehnică pentru a asigura o transparență maximă a companiei, mai ales în contextul implicării mele tot mai active în domeniul politic, și pentru a da posibilitatea acționarilor minoritari să-și tranzacționeze activele într-un cadru organizat și eficient. În viitor, în funcție de evoluția pieței, nu excludem să luam în calcul atât emisiunea de acțiuni suplimentare cât și de obligațiuni,” a spus Viorel Cataramă, Președinte-Director General al Elvila și fondatorul companiei.

Prezența unei noi companii antreprenoriale românești la bursă este un semnal puternic că transparenţa poate fi preţuită în bani pe piața de capital, locul unde valoarea afacerilor se poate maximiza. Continuarea proceselor de listare a companiilor pe bursă este esențială pentru creșterea interesului investitorilor pentru piața de capital și, implicit, pentru majorarea nivelului de lichiditate,” a declarat Adrian Tănase, CEO al BVB.

Listarea tehnică este procesul prin care o companie intră la tranzacționare fără a fi necesară nicio ofertă anterior listării, ceea ce înseamnă că structura acționariatului societății nu este afectată în niciun fel, iar compania decide să beneficieze de avantajele de a fi o companie listată la bursă, precum vizibilitate suplimentară, credibilitate sau transparență.

Infiintata inca din anul 1990 si condusa de la inceput de Viorel Catarama, producătorul de mobilă Elvila deține in momentul de fata 25 de magazine la nivel național, din care 14 magazine proprii (în Alexandria, Bacău, Botoșani, Beiuș, Brad, Brașov, București, Cluj-Napoca, Constanța, Focșani, Iași, Oradea, Mizil, Ploiești) și 11 magazine în
sistem de franciză. Compania are trei fabrici, în Mizil și în Băbeni (județul Vâlcea) și în Beiuș (județul Bihor), și peste 800 angajați.

Elvila a încheiat anul trecut cu afaceri de 52,2 milioane lei și un profit net de aproape 1 milion de lei.


 

[ajax_load_more post_type=”post” button_label=”Mai multe articole”]