BET
17362.79
1%
BET-TR
36708.39
0.99%
BET-FI
59256.97
0.72%
BETPlus
2564.36
1%
BET-NG
1238.88
1.07%
BET-XT
1476.03
1.07%
BET-XT-TR
3080.53
1.06%
BET-BK
3200.1
1.6%
ROTX
38110.32
1.02%
Radu Hanga a obținut un nou mandat de Președinte al Asociației Administratorilor de Fonduri

Autor: Financial Market
Timp de citit: 2 minute

Asociația Administratorilor de Fonduri (AAF.ro), care reunește 28 de membri, atât jucători din industria de asset management, parte a unor grupuri bancare, cat și jucători independenți, și-a ales în Adunarea Generală, noul Consiliu Director cu mandat de 3 ani având următoarea componență:

• Radu Hanga – membru în Consiliul de Administrație SIF Oltenia, Președintele Consiliului Director
• Ion Horia Gustă – CEO Certinvest, Vicepreședintele Consiliului Director
• Dan Marius Popovici – CEO OTP Asset Management, membru în Consiliul Director
• Vasile Cristian Pascu – Șef Departament Instituții Financiare BCR, membru în Consiliul Director
• Mihai Purcărea – CEO, BRD Asset Management, membru în Consiliul Director
• Aurel Bernat – CEO, BT Asset Management, membru în Consiliul Director
• Călin Adrian Meteș – Vicepreședinte Director Executiv Franklin Templeton România, membru în Consiliul Director

Radu Hanga, Președinte al AAF

Asistăm în această perioadă la evoluții care confirmă intrarea într-o fază de maturizare a ciclului economic, însoțită de diverse Smodificări legislative și de piață, ceea ce ne-a provocat și ne provoacă în continuare să fim foarte prezenți cu acțiuni și parteneriate benefice pentru membrii AAF si pentru clienții acestora.

În acest context, am făcut pași importanți, ca asociație, în creșterea vizibilității produselor noastre și câștigarea încrederii românilor în fondurile de investiții. Construirea și creșterea credibilității industriei sunt dublate de eforturile noastre în zona de educație financiară, astfel încât populația să aibă acces la informații relevante privind investiția în fonduri, dar și alte tipuri de investire eficientă a banilor.

La nivel de AAF ne vom concentra în continuare eforturile către dezvoltarea industriei fondurilor de investiții, atât la nivelul marilor jucători, cât și a celor mai mici, diversitatea fiind un aspect important în arhitectura pieței,” a declrat Radu Hanga, care a fost învestit cu un nou mandat de Președinte al AAF.

Asociația Administratorilor de Fonduri reunește 28 de membri, atât jucători din industria de asset management, parte a unor grupuri bancare, cat și jucători independenți. Unii dintre aceștia, precum Franklin Templeton și Amundi, sunt jucători globali, alții precum ERSTE, Raiffeisen, BRD-Groupe Societe Generale, NN Investment Partners, OTP sunt regionali. Acestora li se adaugă jucătorii locali: Banca Transilvania A.M., SIF Banat-Crisana, SIF Oltenia, SIF Moldova, SAI Muntenia Invest, SIF Transilvania, Certinvest, Atlas A.M., Swiss Capital Asset Management, Globinvest, SAI Broker, Star Asset Management, Patria Asset Management, SIRA, STK Financial, SAFI Invest și Vanguard Asset Management.

Activele administrate de aceștia totalizează peste 41 de miliarde de lei reunind fonduri deschise de investiții, fonduri de investiții alternative și portofolii individuale, care acoperă o gamă largă de structură a investițiilor răspunzând totodată unor nevoi diverse ale investitorilor, atât cu privire la orizontul investițional, cât și la gradul de risc asumat.


 

[ajax_load_more]