BET
16947.98
0.5%
BET-TR
35164.99
0.5%
BET-FI
60482.43
0.6%
BETPlus
2503.39
0.47%
BET-NG
1212.49
0.75%
BET-XT
1444.24
0.52%
BET-XT-TR
2962.94
0.52%
BET-BK
3118.34
0.41%
ROTX
37227.85
0.51%


Rezultate bune pentru băncile americane în T1. Lira turcească se depreciază pe fondul creșterii șomajului

Autor: Financial Market
Timp de citit: 2 minute

Sectorul bancar american a incheiat primul trimestru cu rezultate mixte, asteptările investitorilor si analiștilor fiind depășite in cele mai multe cazuri, insa primele trei luni din acest an ar putea fi si singurele cu câstiguri insemante, in situatia in care Banca Centrala (FED) va recurge la creșterea dobânzii de politică monetară pe parcursul anului.

Astfel, dupa ce acum cateva zile JPMorgan a raportat profituri în creștere de 5%, la 2,65 USD/acțiune, a venit randul celor de la Wells Fargo, care a oferit o creștere de 14% a profitului net, având astfel cel mai bun trimestru din ultimii 5 ani.

In schimb, Goldman Sachs și Citi au „ratat” tintele de venit si profitabilitate, iar Morgan Stanley și Bank of America vor raporta in aceasta saptămână rezultatele. Goldman Sachs, deși a raportat o majorare a dividendului distribuit cu 5 centi, la 85 cenți pe acțiune și a depășit notabil așteptările, cu un profit de 5,75 USD/acțiune, față de estimări inițiale de 4,89 USD, a avut venituri sub cele prognozate. In acelasi timp, Citi a raportat un profit de 1,87 dolari pe acțiune, cu aproape 4% peste estimări, dar fără a depăși volumul așteptat al veniturilor de 18,6 mld. USD, se arată intr-o analiză a brokerilor de la XTB Online Trading, via CNBC.

Cum FED deja a semnalat că nu va mai majora ratele dobânzilor în acest an, capacitatea industriei bancare de a genera profituri mai mari în următoarele luni poate fi limitată,” a declarat pentru CNBC Ronit Ghose, analist in cadrul Citi.

Când ne uităm la profitabilitate, în special la marjele nete de dobândă, cred că suntem la limita superioară a acestora, mai bine de atat nu se poate,” a mai declarat acesta.

CITESTE SI:  Acțiunile Purcari Wineries se mențin în Indicele MSCI Romania Small Cap

In ceea ce priveste Europa, majoritatea indicilor au inchis in teritoriu pozitiv sedinta de ieri.

Sursa CNBC

Lira turcească insă a înregistrat cea mai slabă performanță, ca urmare a creșterii șomajului din Turcia la 14,7%, cel mai ridicat nivel din ultimii 10 ani. În aprilie, lira a pierdut aproximativ 4% în raport cu dolarul american, deși majoritatea monedelor emergente s-au apreciat în acest interval.

Tot astăzi, pe plan local, la jumătatea sedinței de tranzacționare, toti indicii inregistrau scăderi intre intre 0,16% in cazul indicelui BET si si 0,48% in cazul BET-FI, cu o valoare a tranzacțiilor extrem de scazută (2,28 mil euro).

Totodată, Adrian Tanase, Directorul General al BVB a declarat in cadrul unei conferinte de specialitate că cea mai mare problemă a bursei locale rămâne in continuare numarul scăzut al investitorilor de retail.

Cea mai mare problemă a Bursei de Valori Bucureşti, este participarea extrem de redusă a investitorilor locali. Asta trebuie să fie prioritatea zero pentru a spera la o piaţă de capital mult mai mare, ca dimensiune. De asemenea, o participare mult mai ridicată a populaţiei la piaţa de capital, şi asta înseamnă să economiseşti în valori mobiliare, ar face ca piaţă primară să fie mult mai eficientă. Trebuie să explicăm cumva investitorilor individuali care sunt riscurile investiţiei la bursă şi să le spunem de ce economiile lor trebuie să stea în valori mobiliare„, a mai afirmat Tănase.

Foto credit: democracynow.org


 

[ajax_load_more]