BET
16053.49
0.25%
BET-TR
33306.33
0.25%
BET-FI
58171.92
-0.63%
BETPlus
2383.27
0.26%
BET-NG
1150.12
0.16%
BET-XT
1372.85
0.14%
BET-XT-TR
2816.29
0.14%
BET-BK
3001.67
-0.13%
ROTX
35765.14
0.07%Rocadă pe piața de capital: Raiffeisen Bank își va închide divizia de brokeraj, iar în locul lor va veni ING Bank

Autor: Financial Market
Timp de citit: 2 minute

Sfarșitul de an vine cu noutăți importante pe piața de capital locală, astfel că, una dintre cele mai cunoscute case de brokeraj, Raiffeisen Bank, nu va mai oferi servicii de tranzactionare cu actiuni si alte instrumente financiare intermediate pe piața bursieră incepand din anul 2018.

„Incepand de anul viitor, Raiffeisen Bank nu va mai oferi servicii de tranzactionare cu actiuni, titluri de stat si alte instrumente financiare intermediate pe piata bursiera, in numele si pentru clientii sai”, se arată intr-un comunicat postat pe site-ul bancii.

Surpriza vine insa din partea celor de la ING Bank, care a anuntat ca devine participant la sistemul de tranzactionare al Bursei de Valori Bucuresti.

În urma hotărârii Consiliului Bursei de Valori București (BVB) din 11 decembrie 2017, s-a aprobat acordarea calității de Participant la sistemul de tranzacționare al BVB pe piața reglementată la vedere și înscrierea în Registrul Participanților pentru ING Bank N.V. Amsterdam Sucursala București„, se arata intr-un comunicat publicat pe site-ul Bursei.

Continuam eforturile de simplificare a activitatii bancare, in special in contextul noilor reglementari europene care au ca efect cresterea complexitatii si a costurilor aferente serviciului de tranzactionare de instrumente financiare, in conditiile in care cererea pentru astfel de produse ramane modesta pe ansamblul pietei locale. Vom continua sa oferim clientilor nostri fondurile de investitii administrate de Raiffeisen Asset Management si servicii dedicate segmentelor Premium si Private Banking”, a spus James Stewart, vicepresedintele pentru Trezorerie si Piete de Capital al Raiffeisen Bank.

CITESTE SI:  Vânzările rezidențiale ale One United Properties ating o valoare record de 274,9 milioane de euro în 2023, în creștere cu 63% față de 2022

Raiffeisen Bank va facilita transferul catre entitati specializate ale grupului Raiffeisen pentru clientii institutii financiare si pentru clientii persoane fizice cu portofolii individuale mari.

Vom continua sa fim activi pe piata de oferte publice initiale si secundare, cat si in tranzactiile de private equity si M&A, domenii unde observam o cerere in crestere si avem expertiza de calitate si experienta semnificativa”, a precizat James Stewart.

In perioada imediat urmatoare, clientii care utilizeaza produse si servicii Raiffeisen Bank din categoriile mentionate vor fi informati individual despre solutiile si termenele de transfer ale portofoliilor proprii.

Tot anul acesta, Intercapital Invest, una dintre cele mai vechi companii de brokeraj, s-a retras de pe piaţa de capital şi a încheiat un parteneriat cu Tradeville prin care clienţii săi au fost transferati pentru a putea beneficia in continuare de servicii de tranzacţionare la bursă.

Foto credit: Dreamstime