BET
15880.03
0.39%
BET-TR
32949.37
0.39%
BET-FI
57118.14
-0.21%
BETPlus
2357.37
0.39%
BET-NG
1136.17
0.32%
BET-XT
1357.81
0.34%
BET-XT-TR
2785.68
0.35%
BET-BK
2973.6
-0.04%
ROTX
35372.83
0.36%Semnal pentru piețe: Vor determina băncile centrale mișcări de preț în sesiunea de azi?

Autor: Financial Market
Timp de citit: 2 minute

Miercuri (n.r. azi) va fi o zi deosebit de importantă pentru piețe și în special pentru EURUSD și DE30, întrucât traderii așteaptă mesaje de la cele mai importante instituții centrale: Fed și BCE. Casa de brokeraj XTB Online Trading a prezentat aspectele la care ar trebui să ne așteptăm după această decizie, precum și o analiză a situației actuale a instrumentelor EURUSD și DE30.

Va fi nevoită BCE să revină la programul QE (relaxare cantitativă)?

Cu doar câteva luni în urmă, BCE a discutat despre viitoarele majorări de dobândă, dar recent a anunțat un nou program de creditare pentru bănci (numit TLTRO3), întrucât economia întâmpină din nou dificultăți. Este posibil ca acest program să nu fie suficient, începând să apară speculații cu privire la posibilitatea reluării programului QE.

În opinia noastră, BCE își va păstra poziția, susținând că problemele economice sunt temporare și va încerca să amâne orice măsuri suplimentare. Cu toate acestea, Mario Draghi se va confrunta cu multe întrebări incomode, astfel conferința de presă va fi foarte interesantă (miercuri, 3:30 pm ora României),” au precizat analiștii XTB.

Ce vor indica minutele FOMC?

Rezerva Federală a avut un mesaj clar la ultima sa întâlnire din martie – în acest an nu vor mai avea loc majorări de dobândă. Acest lucru a ajutat piețele bursiere, dar dolarul a rămas destul de puternic, întrucât Europa pare să se confrunte cu o situație și mai dificilă. Minutele vor prezenta detaliile acestei întâlniri.

Analizând contractele futures ale Fed, piețele consideră probabilă cel puțin o reducere a dobânzii până la sfârșitul anului viitor. Este Fed pregătită pentru un asemenea scenariu?

CITESTE SI:  Rezultate OMV Petrom T4: Vânzări mai mici cu 40% dar o creștere cu 29% a profitului net

În opinia noastră, o mare parte a membrilor FOMC nu sunt și vor dori să vadă semne clare de încetinire economică înainte de a lua în considerare posibile reduceri de dobândă. Cu toate acestea, existența unei astfel de discuții ar putea fi suficientă pentru a alimenta speculațiile din piețe cu privire la o astfel de posibilitate (miercuri, 9:00 pm ora României).

Sursa: Bloomberg, XTB Research

Punctele galbene arată că membrii FOMC nu consideră probabile creșteri de dobândă în acest an. Liniile (rata futures a Fed) sugerează o reducere a dobânzii până anul următor, așteptări care au crescut de la ultima întâlnire.

Perspectivă tehnică EURUSD

Se poate observa o formațiune Double Bottom pe graficul daily al EURUSD. Cu toate acestea, perechea rămâne în interiorul unui wedge descendent, fiind în continuare necesară o spargere a prețului. Un nivel cheie de rezistență este destul de departe (1.1515), în timp ce un nivel cheie de suport rămâne la 1.1175.

Sursa: xStation5, XTB

Perspectivă tehnică DE30

Perspectiva tehnică pentru DE30 este foarte interesantă. Această piață s-a remarcat printr-un trend ascendent foarte puternic care a început la sfârșitul lunii decembrie 2018. Această tendință a fost accentuată de confirmarea modelului inversat Head and Shoulders, fiind eclipsată de un canal clar ascendent. Cu toate acestea, prețul se află în apropierea limitei superioare a canalului și, pe grafic, se poate observa o posibilă formațiune Evening Star (bearish). Cel mai apropiat nivel de suport este la 11775 de puncte.

Sursa: xStation5, XTB

 


 

[ajax_load_more]