BET
15926.46
-0.54%
BET-TR
33043.53
-0.54%
BET-FI
58339.18
-0.34%
BETPlus
2364.53
-0.53%
BET-NG
1140.72
-0.65%
BET-XT
1364.01
-0.51%
BET-XT-TR
2798.19
-0.51%
BET-BK
2991.27
-0.48%
ROTX
35570.46
-0.47%TeraPlast SA a preluat activitatea Politub la finalul anului trecut

Autor: Financial Market
Timp de citit: 2 minute

TeraPlast SA, cel mai mare procesator de PVC din România și unul dintre cei mai importanții producători de materiale pentru piața construcțiilor și instalațiilor, a preluat activitatea Politub, un jucător important pe piața țevilor de apă și gaz din România. Prețul acestei preluări a fost de 21,8 milioane de lei. Bugetul tranzacției este cuprins în planul de investiții TeraPlast, majorat prin hotărâre AGA, de la 96 milioane lei, la 131 milioane lei.

Transferul a avut loc după ce Grupul TeraPlast a finalizat procesul de achiziție integrală a pachetului de acțiuni Politub, deținut de compania franceză New Socotub. Din 11 octombrie 2017, grupul TeraPlast deține controlul unic asupra Politub. Costul tranzacției pentru 50% din acțiunile Politub a fost de 2,5 milioane de euro.

Începând cu ultima zi a anului 2017, Politub a transferat business-ul către TeraPlast ca un tot unitar, inclusiv know-how, dreptul de proprietate asupra construcțiilor, echipamentelor și a celorlalte active Politub (exceptând terenurile, TeraPlast având un drept de superficie pe terenul necesar desfășurării activității) la valoarea de piață de la acea dată.

Tot de la începutul anului 2018, TeraPlast preia toți angajații Politub, care vor intra astfel în colectivul TeraPlast. Aceștia vor beneficia de un cadru solid de evoluție profesională, cu oportunități excelente de dezvoltare și cele mai bune condiții de muncă. Relațiile comerciale ale Politub sunt de asemenea preluate de TeraPlast.

În urma acestei preluări, Politub devine divizia de țevi polietilenă a TeraPlast. Compania își propune să dezvolte activitatea noii divizii, valorificând oportunitățile din piață și infrastructura de vânzări pe care o are TeraPlast. Astfel, reprezentanții companiei își propun în 2018 o dublare a cifrei de afaceri pentru divizia de țevi polietilenă.

CITESTE SI:  Rezultate financiare peste așteptări pentru Apple, Amazon și Meta in trimestrul IV al anului trecut

Mirela Pop, Director General TeraPlast: „Transferul Politub în TeraPlast vine să consolideze capacitatea noastră de a răspunde mai eficient nevoilor clienților, cu o ofertă integrată de țevi din mase plastice. Am încheiat astfel anul 2017 cu o nouă realizare și ne bucurăm să beneficiem de un parteneriat solid cu reprezentanții Politub. De altfel, anul trecut a fost marcat de o serie de realizări importante pentru grup. De-a lungul lui 2017, TeraPlast a desfășurat un program ambițios de investiții, atât prin achiziția și dezvoltarea de noi businessuri, din țară și în străinătate, cât și prin creșterea capacităților de producție existente și diversificarea tehnologiilor.

Grupul TeraPlast rulează o cifră de afaceri anuală de peste 415 de milioane de lei. Portofoliul de produse al Grupului este structurat pe șase linii de business: Instalații & Amenajări, Profile tamplarie, Granule, Panouri termoizolante, Structuri metalice zincate, Tâmplărie termoizolantă si Țiglă metalică, deținând poziții de top pe o mare parte din aceste piețe. Compania-mamă TeraPlast este lider de piață pe segmentele de canalizări exterioare și granule, și este al doilea jucător de pe piața de canalizări interioare. Subsidiara TeraSteel este al doilea jucător de pe piața de panouri sandwich și iderul pieței de structuri metalice zincate.


 

[ajax_load_more post_type=”post” button_label=”Mai multe articole”]