BET
16041.1
0.72%
BET-TR
33280.81
0.72%
BET-FI
57993.77
-0.59%
BETPlus
2381.5
0.72%
BET-NG
1151.19
0.92%
BET-XT
1371.56
0.55%
BET-XT-TR
2813.65
0.55%
BET-BK
2994.23
0.1%
ROTX
35674.18
0.29%World Investor Week la BVB – Oportunitati de investitii pe piata de capital din Romania

Autor: Financial Market
Timp de citit: 2 minute

Autoritatea de Supraveghere Financiara, Bursa de Valori Bucuresti si Depozitarul Central au organizat astăzi conferinta „World Investor Week”, o initiativa sustinuta de Organizatia Internationala a Reglementatorilor de Valori Mobiliare, ce a avut ca scop principal promovarea educatiei financiare in randul investitorilor potentiali.

Evenimentul a reunit personalitati din cadrul Autoritatii de Supraveghere Financiara, Depozitatului Central si al Bursei de Valori Bucuresti precum si reprezentanti ai brokerilor de pe piata de capital si ai fondurilor de investitii.

In cadrul discutiei s-au dezbatut apecte cu privire la oportunitatile de investitii pe piata de capital din Romania, rolul institutiilor centrale ale pietei in educatia financiara a romanilor, dar si care ar fi primii pasi spre domeniul investitiilor.

Mircea Ursache, Vicepresedintele ASF responsabil cu piata de capital a afirmat ca Romania are nevoie de infiintarea Fondului Suveran de Investitii, includerea companiilor de stat si listarea acestora pe bursa in vederea transparentizarii  proceselor decizionale si a implementarii guvernantei corporative, facand de asemenea referire la  listările publice inițiale la nivel global (IPO), volumul acestora depasind 130 miliarde de dolari, in crestere cu 55% fata de aceeasi perioada a anului trecut.

CITESTE SI:  IMPACT a atras subscrieri de 2,5 ori mai mari pentru emisiunea de obligațiuni cu o dobândă de 9%/an

Totodata acesta a mai afirmat ca Autoritatea va continua procesul de eliminare a barierelor din piata de capital, continuarea discutiilor cu factorii decizionali privind adaptarea si implementarea cerintelor directivei MIFID II incepand cu 01 ianuarie 2018, spunand ca „dezvoltarea si transparentizarea pietei de capital este obiectivul principal a Autoritatii de Supraveghere„.

La randul sau, Lucian Anghel, Presedinte Bursei de Valori Bucuresti a reiterat importanta educatiei financiare in randul populatiei.

Din pacate acest lucru nu se poate realiza decat cu investitii pe termen lung, in mod constant trebuie sa plantam seminte sa putem sa recoltam roadele peste 10 – 15 ani, insa procesul ar fi trebuit inceput cu mult timp in urma. Ne bucuram ca alaturi de noi sunt experti de pe piata financiara care au venit si au explicat concepte simple pe intelesul tuturor„.

Foto credit: BVB