BET
15931.24
0.36%
BET-TR
33056.12
0.35%
BET-FI
56588.77
-1.2%
BETPlus
2363.91
0.29%
BET-NG
1138.66
0.34%
BET-XT
1359.97
0.16%
BET-XT-TR
2790.2
0.15%
BET-BK
2961.16
-0.44%
ROTX
35102.54
-0.63%Risk profile

Autor: Financial Market
Timp de citit: 2 minute

1. Ce dorești să obții în urma unei investiții?

2. Pentru cât timp ești pregătit să păstrezi investițiile?

3. Cum ai reacționa dacă valoarea investițiilor tale ar scădea cu 15% într-un an?

4. Care este disponibilitatea ta de a risca pe termen scurt în perspectiva unor profituri mai mari pe termen lung?

5. Alege răspunsul cel mai adecvat pentru următoarea declarație: „Sunt dispus să tolerez fluctuații de piață în perspectiva unui potențial profit mai mare”.

6. Alege răspunsul pentru următoarea afirmaţie: „Principala mea preocupare o constituie sentimentul de siguranță; păstrarea banilor în condiții de siguranță este mai importantă decât să câștig profituri mari”.

7. Cât de experimentat crezi că ești în domeniul investițiilor?

8. Cât de sigur este venitul tău viitor (cum ar fi salariu, pensie sau venituri din alte investiții)?

9. Cum ai descrie situația ta financiară actuală?

Risk profile
Ai profil de risc DEFENSIV
Obiectivul investițional principal este acela de a păstra capitalul sau valoarea principalului investit. Vrei să obții un flux de venituri previzibil din activele tale. Astfel, găsești mai potrivit să investești în produse cu scadențe fixe și rentabilitate prestabilită. Creșterea capitalului este de o importanță secundară. Ești dispus să îți asumi riscuri limitate cu activele tale, de obicei, într-un orizont de timp scurt investițional.
Ai profil de risc CONSERVATOR
Principalul scop investițional este de a obține un venit relativ stabil și moderat. Ești dispus să îți asumi un nivel redus de risc cu activele în care investești. În plan secundar, îți dorești o creștere graduală a averii pe termen lung.
Ai profil de risc MODERAT
Scopul principal este realizarea unei creșteri a capitalului pe termen lung. Cauți randamente relativ stabile, dar nu te deranjează asumarea unor riscuri moderate. Portofoliul echilibrat se realizează prin investirea în proporții egale în obligațiuni și acțiuni.
Ai profil de risc DINAMIC
Vrei să-ți crești averea pe termen lung. Ești dispus să-ți asumi mai multe riscuri deoarece îţi doreşti profituri mai mari. Ești conștient că acțiunile pot fluctua pe termen scurt, dar consideri că o scădere temporară a investiției este o oportunitate de cumpărare. Portofoliul dinamic include, de obicei, investiții cu o varietate de clase de active, cu un procent mai ridicat alocat investițiilor în fonduri de investiții, acțiuni și alte instrumente financiare cu risc ceva mai ridicat. Depozitele bancare și obligațiunile au o pondere mai mică în portofoliu.

Share your Results: