BET
16013.66
0.79%
BET-TR
33223.76
0.79%
BET-FI
58538.7
0.44%
BETPlus
2377.06
0.75%
BET-NG
1148.24
0.43%
BET-XT
1370.99
0.71%
BET-XT-TR
2812.46
0.72%
BET-BK
3005.61
0.6%
ROTX
35738.48
0.99%Aforti Finance IFN își incepe oficial operațiunile în Romania și oferă împrumuturi IMM-urilor

Autor: Financial Market
Timp de citit: 3 minute

Aforti Finance România IFN S.A., parte a Aforti Holding, un grup financiar polonez prezent pe piața românească din octombrie 2017, anunță că și-a început activitatea ca furnizor de credite pentru sectorul IMM-urilor locale. Compania a intrat în registrul instituțiilor financiare nebancare ale Băncii Naționale a României (BNR) la sfârșitul lunii octombrie 2018 și a acordat primul împrumut în iunie 2019, după ce și-a lansat activitatea oficială de IFN local în aprilie 2019.

Serviciile de împrumut oferite de Aforti Finance în România se adresează întreprinderilor mici și mijlocii, având forme optime de finanțare a planurilor lor de dezvoltare sau a activității în curs, fiecare credit fiind personalizat conform nevoilor fiecărui antreprenor.

Piotr Królikowski, președintele consiliul de administrație al Aforti Finance

În prezent, Aforti Finance România oferă produse financiare care vizează clienți corporate – societăți cu răspundere limitată (SRL), societăți pe acțiuni (SA) și profesioniști care operează în baza modelului de PFA (Persoana Fizică Autorizată). Compania sau PFA-ul care solicită finanțare trebuie să aibă cel puțin 12 luni de activitate pe piața românească și operațiuni în curs care să genereze venituri. Aforti Finance are capacitatea de a oferi antreprenorilor împrumuturi de până la 150.000 de lei, pentru o perioadă de maxim 24 de luni.

Similar serviciilor online de schimb valutar oferite prin platforma Aforti Exchange (www.afortiexchange.ro), și serviciile oferite de Aforti Finance sunt digitalizate. Companiile care au nevoie de capital pot începe procesul de solicitare a împrumutului prin completarea detaliilor companiei lor pe site-ul Aforti Finance, www.afortifinance.ro. Compania se angajează să ofere răspuns dacă poate acorda un împrumut în cel mai scurt timp posibil, chiar și într-o oră de la primirea solicitării.

Cele mai mari avantaje ale pieței românești, cum este cazul în marea majoritatea a piețelor emergente, le reprezintă barierele mici de intrare și potențialul enorm al antreprenorilor locali care, urmând modelul accelerat de creștere a economiei locale, își încep propriile afaceri, căutând surse rapide și atractive de finanțare.

Fiind noi înșine o companie antreprenorială, înțelegem nevoile afacerilor locale și de aceea toate serviciile noastre sunt pe deplin digitalizate și pot fi contractate cu cât mai puțină birocrație posibil. Ne așteptăm ca activitatea Aforti Finance Romania să genereze rezultate tangibile în următorii ani, atât în ceea ce privește creșterea rezultatelor financiare, cât și construirea unei recunoașteri și poziții puternice a Grupului Aforti în România„, a declarat Piotr Królikowski, președintele consiliul de administrație al Aforti Finance.

CITESTE SI:  Transport Trade Services inițiază un program de achiziție a acțiunilor proprii în perioada 2024-2025

Aforti Finance a acceptat primele cereri de împrumuturi nebancare în România în aprilie 2018, și după două luni de activitate a primit în total 7 cereri în valoare totală de aproximativ 1,5 milioane lei, valoarea medie solicitată depășind pragul maxim de 150.000 lei stabilit de companie, dovedind astfel că cererea de capital din partea antreprenorilor este mare.

În următoarele etape, pentru a-și dezvolta portofoliul de clienți, Aforti intenționează să deschidă sucursale și în alte orașe importante din țară și să se concentreze asupra dezvoltării Call Center-ului intern. Capitalul pentru împrumuturile oferite în România va proveni de la Aforti Holding susținut pe piața poloneză de către investitorii individuali, precum și de la platformele de împrumut de tip peer to peer și AgioFUNDS TFI SA, societate de investiții care operează în conformitate cu legea și sub supravegherea Autorității Poloneze de Supraveghere Financiară.

Aforti Finance România a fost înființată în București în aprilie 2018, în conformitate cu strategia generală a Aforti Capital Group de continuare a dezvoltării grupului financiar și de extindere în întreaga regiune a Europei Centrale și de Est. Aforti Finance face parte din grupul financiar polonez, AFORTI, a cărei companie mamă, Aforti Holding, este listată pe piața NewConnect a Bursei de Valori din Varșovia. Grupul Aforti este prezent în România din octombrie 2017, prin intermediul fintech-ului Aforti Exchange, platformă digitală de schimb valutar pentru IMM-uri.