BET
17362.79
1%
BET-TR
36708.39
0.99%
BET-FI
59256.97
0.72%
BETPlus
2564.36
1%
BET-NG
1238.88
1.07%
BET-XT
1476.03
1.07%
BET-XT-TR
3080.53
1.06%
BET-BK
3200.1
1.6%
ROTX
38110.32
1.02%
Crește apetitul clienților pentru produse mai riscante: BCR a vândut obligațiuni structurate de peste 26 mil euro

Autor: Financial Market
Timp de citit: 2 minute

BCR a înregistrat o creștere semnificativă a portofoliului de obligațiuni structurate în 2018, pe fondul cererii ridicate din partea clienților, al căror interes pentru aceste instrumente financiare a fost de șapte ori mai mare față de 2017. Anul trecut, peste 900 de clienți din zona de retail au accesat obligațiuni structurate. Totodată, BCR a înregistrat, în 2018, un volum total al tranzacțiilor de acest tip de peste 26 milioane euro.

Aspecte cheie

• Aproximativ 1.000 de clienți au accesat obligațiuni structurate în 2018

• Apetitul tot mai pronunțat pentru produse structurate indică un comportament financiar tot mai complex în rândul românilor

• În 2018, Banca Comercială Română a înregistrat un volum total al tranzacțiilor de acest tip de peste 26 milioane euro

• Obligațiunile structurate pot asigura un venit ce poate ajunge până la 15% pe an pentru investițiile în lei și până la 10% pe an pentru cele în euro, în functie de gradul de risc al produsului ales.

Interesul tot mai pronunțat pentru produse structurate indică un comportament financiar tot mai complex în rândul clienților și o predilecție pentru investițiile și randamentele oferite de piața de acțiuni.

“În ultimul an, am observat o evoluție pozitivă a portofoliului nostru de produse de investiții și obligațiuni structurate. Dacă, până nu demult, acestea erau accesate cu precădere de clienții de private banking, începând cu 2018, am văzut un apetit tot mai pronunțat și în rândul celorlalți clienți din zona de retail.

Acest lucru arată o evoluție pozitivă a gradului de maturizare a comportamentului financiar în rândul românilor, care au început să își diversifice opțiunile de investiții în vederea multiplicării și maximizării randamentelor.

Vom continua să ne dezvoltăm portofoliul de produse structurate, pentru a veni în întâmpinarea clienților noștri cu cele mai bune soluții pentru nevoile lor.

Totodată, vom continua procesul de educație financiară, pentru ca aceștia să poată lua decizii informate, în funcție de profilul lor investițional.

Astfel, în viitorul apropiat, vom lansa un produs nou, unic pe piața locală, cu capital protejat 100% de către emitent la maturitate, care să ofere o investiție în fondurile Erste Asset Management”, a declarat Laura Hexan, Șef Departament Vânzări Retail, Direcția Piețe Financiare BCR.

CITESTE SI:  Argintul a înregistrat o creștere de 20% a prețului de la începutul anului

Obligațiunile structurate sunt produse inovatoare, care combină instrumente financiare tradiționale (precum obligațiunile) cu instrumente derivate (precum opțiunile), și a căror performanță este dată de evoluția unui indice sau a unei acțiuni. Produsele structurate permit diminuarea riscului și maximizarea posibilităților de profit, și sunt folosite pentru creșterea randamenului portofoliului investițional, precum și pentru diversificare.

BCR oferă o gama completă de produse de investiții, atât pe piața locală, cât și internatională: tranzacționare la burse, obligațiuni și titluri de stat, aur, fonduri mutuale și obligațiuni structurate.


 

[ajax_load_more]