BET
14109.9
-0.95%
BET-TR
28867.37
0.5%
BET-FI
52704.15
0.34%
BETPlus
2099.33
-0.84%
BET-NG
1052.07
-1.12%
BET-XT
1216.71
-0.69%
BET-XT-TR
2466.81
0.5%
BET-BK
2611.46
0.08%
ROTX
30962.23
0.77%10 octombrie, data limită până la care te poți înscrie în comunitatea tinerilor pasionați de investiții financiare – Econosofia

Autor: Financial Market
Timp de citit: 2 minute

Dacă ești student, între 18-25 de ani și ești pasionat de tot ce înseamnă investiții, trebuie să știi că Econosofia, una dintre cele 4 comunități ale ONG-ului studențesc Voluntari pentru Idei și Proiecte (VIP), recrutează studenți pasionați de domeniul investițiilor financiare, data limită pentru înscriere fiind 10 octombrie.

Econosofia este de peste 20 de ani singura comunitate adresată elitei studenților pasionați de investiții, piețe de capital și macroeconomie.

De ce să te înscrii în comunitatea Econosofia? În calitate de membru Econosofia poți participa la o serie de traininguri și workshopuri pe teme precum Private Equity, Crypto, Venture Capital, M&A, Networking, susținute de experți din domeniu.

În plus, poți participa la Trading Game, un workshop săptămânal de simulare tranzacțională pe Traderion, care va fi susținut chiar de confondatorul platformei Traderion, Florin Cioacă. Desigur, în a doua parte a anului, cu informațiile deja acumulate, studenții au ocazia să facă parte din echipa de organizare a proiectelor comunității pe domeniul investițiilor sau din celelalte proiecte marca Voluntari pentru Idei și Proiecte (VIP).

Membrii comunității noastre pot invita speakerii pe care și-i doresc și pot planifica întreaga activitate a proiectului, alături de noii lor colegi. Invităm așadar, toți studenții pasionați de domeniul investițiilor financiare să ni se alăture și să se înscrie în comunitatea Econosofia. O pot face online până pe 10 octombrie”, au declarat reprezentanții comunității Econosofia.

Tot în cadrul Econosofia studenții pot beneficia de programele Ecolight și Eco Talks, programe sau de internshipuri oferite de partenerii organizației pentru studenți începând cu anul II de facultate.

Pe scurt, EcoLight este un program prin care studenții participa la trainingurile pe care le oferă comunitatea, însă fără a fi voluntar în asociație.

EcoTalks este un program de mentorat prin care noii membrii au ocazia să interacționeze cu alumnii Econosofia, foști studenți care și-au găsit calea profesională.

Proiectele Econosofia

Investment School (IS) este unica școală de investiții gratuită din România ce se adresează studenților pasionați de piețe de capital. În prezent, se află la ediția a XXI –a , iar de-a lungul timpului au răspuns invitației speakeri de la cel mai înalt nivel din domeniul investițiilor precum Milan Prușan, Iancu Guda, Lucian Croitoru sau Mihai Purcărea.

Economics through a Macrofying Glass (EMG) este cel mai important eveniment studențesc pe teme de macroeconomie din România. Folosește un simulator complex de management bancar prin care studenții se pot familiariza cu impactul deciziilor strategice de management bancar. Printre speakerii de renume care au participat amintim Lajos Bokros, fost director la Banca Mondială.

Au fost abordate teme precum investiții în perioade de criză, efectul semnalelor macroeconomice trimise în piață sau cum să gestionezi un portofoliu în recesiune, prin intermediul unor conferințe și exerciții practice. Totodată, Investment School se remarcă prin colaborarea îndelungată cu CFA Society România, realizând împreună cu studenții studii de caz.