BET
17495.92
0.77%
BET-TR
37002.55
0.8%
BET-FI
59384.03
0.21%
BETPlus
2583.56
0.75%
BET-NG
1239.89
0.08%
BET-XT
1487.89
0.8%
BET-XT-TR
3106.45
0.84%
BET-BK
3233.11
1.03%
ROTX
38420.45
0.81%
Asociația CFA România lansează chestionarul „Îmbătrânirea populației este problema noastră a tuturor!”

Autor: Financial Market
Timp de citit: 2 minute

Asociația CFA România lansează chestionarul „Îmbătrânirea populației este problema noastră a tuturor!”, independența financiară la bătrânețe fiind una dintre cele mai importante deciizii pe care le luăm când suntem tineri.

Îmbătrânirea populației este un subiect actual și “fierbinte” pentru multe dintre statele lumii, iar România se confruntă cu aceleași probleme, la care trebuie să le găsească soluții în următorii ani.

Siguranță financiară mai ales după pensionare are o importantă covârșitoare atât pentru indivizi, cât și pentru societate, în ansamblu, iar la nivel global este necesar ca majoritatea țărilor să facă față efectelor sociale, economice și financiare ale îmbătrânirii populației.

În contextul în care populația României scade și totodată și numărul persoanelor active descrește, ne punem întrebarea dacă ne putem baza pe “bunăstarea statului”. Credem că soluția este la fiecare dintre noi, pentru că noi vom fi acei oameni în vârstă care se pensionează, mulți în același timp, de aceea trebuie să luăm măsuri și să avem grijă de independența noastră financiară.

În încercarea de a aduce o perspectivă informată și o bază pentru dezbateri constructive în societatea românească având ca temă îmbătrânirea populației și posibilele soluții, Asociația CFA România lansează chestionarul „Îmbătrânirea populației este problema noastră a tuturor!”.

CITESTE SI:  ROCA Management, administratorul companiei de private equity ROCA Investments, devine cel mai nou membru al Asociației Administratorilor de Fonduri din România

„Rezultatele chestionarului vor fi analizate și vom publica un studiu care își propune să analizeze atitudinea românilor vis-à-vis de îmbătrânire, punând accent pe dimensiunile sociale, profesionale și financiare ale procesului.

Întrebările din chestionar adresează modul cum evaluează românii capacitatea statului de a promova bunăstarea economică și socială a cetățenilor lui, cum fiecare dintre noi percepe îmbătrânirea și ce
măsuri luăm pentru a ne asigura independența financiară și un nivel de trai decent în perioadele în care vom deveni vulnerabili financiar.” declară Andreea Nica, CFA – Membru al Consiliului Director al Asociației CFA România.

Chestionarul poate fi completat aici: „Îmbătrânirea populației este problema noastră a tuturor!”. Asociația CFA România consideră important acest demers, și își dorește să implice mediul instituțional, angajatorii și mediul de afaceri precum și participanții individuali într-un dialog constructiv, orientat către identificarea celor mai adecvate soluții cu privire la îmbătrânirea populației în România.