BET
15874.35
0.35%
BET-TR
32939.26
0.36%
BET-FI
57275.27
0.07%
BETPlus
2356.96
0.38%
BET-NG
1134.77
0.2%
BET-XT
1357.86
0.35%
BET-XT-TR
2785.94
0.36%
BET-BK
2974.25
-0.02%
ROTX
35325.49
0.23%Founder Institute redeschide înscrierile în programul din Bucuresti

Autor: Financial Market
Timp de citit: 2 minute

Cel mai mare program de pre-accelerare și de lansare de startup-uri din lume, născut în Silicon Valley și prezent în peste 180 de orașe de pe glob, invită (viitorii) antreprenori(i) români (aflați la început de drum și) care au nevoie de mentorat, training, finanțare dar și mai ales un network global să aplice pentru înscrierea în cohorta de toamnă a Founder Institute Bucuresti.

Founder Institute (www.fi.co) a anunțat săptămâna trecută că procesul pentru aplicații la cel de-al doilea program în București a fost deschis. Programul pilot lansat în România în 2017, a creat deja 7 companii de tehnologie cu o perspectivă promițătoare, unii dintre aceștia având șanse reale de a deveni jucători globali.

Founder Institute organizează în această toamnă în București o serie de evenimente gratuite în care participanții pot învăța de la antreprenori de top, experți sau investitori cu experiență relevantă cum să construiască o companie.

Pentru antreprenorii aspiranți și pentru cei aflați la începutul antreprenoriatului, programul din Silicon Valley oferă o structura bazată pe o curiculă complexă, sprijin intensiv prin intermediul mentorilor și o rețea globală de antreprenori de succes, toate fiind necesare pentru lansarea unei companii durabile.

Founder Institute este un program care se concentrează în primul rând pe fondatori și în faza a doua, pe idei. Programul acceptă fondatori care, pe perioada desfășurării programului, pot să fie angajați și care, ca și recompensare pentru efortul susținut a tuturor celor implicați, oferă un sistem unic de repartizare a capitalului (equity sharing) viitoarelor start-up-uri ce urmează a fi lansate cu sprijinul Founder Institute între toți participanții din program.

Absolvenții Founder Institute includ in ziua de azi companii de top de pe 6 continente, ce au o creștere fulminantă, precum Udemy, Realty Mogul, Itembase, goplaceit, Appota și multe altele.

Bucureștiul va fi, pentru start-up-uri, unul dintre cele mai importante orașe din România. Precum locație, am convingerea că România va fi unul dintre cele mai puternice și influente ecosisteme ale start-up-urilor din această regiune a lumii. De aceea dorim să jucăm un rol important în procesul de descoperire a talentului antreprenorial (printre angajații) din București, respectiv, din România și a îi sprijinii în efortul de a construi companii globale cu ajutorul programului nostru„, spune Adeo Ressi, fondator și CEO al Founder Institute.

CITESTE SI:  TeraPlast angajează Raiffeisen Bank International ca al doilea market maker. Compania are acum peste 14 mii de acționari

În plus, acest al doilea capitol al programului oferit de Founder Institute va include o nouă curiculă actualizată, care va răspunde și mai bine atât nevoilor fondatorilor avansați (etapa MVP), precum și noilor antreprenori aflați în faza incipientă de lansare a unei noi afaceri bazate pe o idee încă nevalidată. Această actualizare este rezultatul unui proiect lansat anul acesta în colaborare cu sute de antreprenori de succes din întreaga lume. Programul Founder Institute București va fi condus din nou de liderii locali, Alex M. Dascalu (managing director) și Matei Dumitrescu (director).

Mentorii care și-au exprimat interesul în a-și ajuta participanții la cohortă Founder Institute din toamna anului 2018 din București includ:

Ozana Giusca (Fondator, Tooliers)
Dan Mihaescu (Fondator, Partener GapMinder Venture)
Erik Barna (Fondator, Life is Hard)
Catalin Grigorescu (Managing Partner, bpv Grigorescu Ștefănică)
și mulți alții

Oricine este interesat poate să se adreseze echipei Founder Institute din București la https://fi.co/apply/Bucharest

Cei care aplică, respectând termenul limită de depunere a cererilor de participare la 11 noiembrie 2018, sunt eligibili pentru o multitudine de burse – de exemplu Female Founder Fellowship, care este oferită celui mai bun solicitant de sex feminin.

Aflați mai multe despre Founder Institute la http://fi.co.


 

[ajax_load_more]