BET
16913.89
0.18%
BET-TR
35094.28
0.18%
BET-FI
60160.85
-0.54%
BETPlus
2499.12
0.16%
BET-NG
1208.81
0.2%
BET-XT
1441.32
0.09%
BET-XT-TR
2956.97
0.09%
BET-BK
3109.3
-0.02%
ROTX
37137.02
0.2%


Bitcoin rămâne în jurul valorii de 35.000 de dolari dar perspectivele se îmbunătățesc

Autor: Financial Market
Timp de citit: 2 minute

Bitcoin traversează o perioadă de recuperare miercuri, pe fondul îngrijorărilor crescânde asupra inflației și speranțelor pentru adoptarea în masă a monedelor digitale după ce parlamentul din El Salvador a aprobat criptomoneda ca mijloc legal de plată.

Această decizie a crescut așteptările legate de adoptarea activelor digitale la nivel extins. Astfel, la doar o zi distanță, a apărut un nou comentariu optimist pentru sectorul de monede virtuale.

Președintele iranian, Hassan Rouhani, a cerut stabilirea unui cadru legal pentru criptomonede, dar i-a avertizat pe consumatori cu privire la riscurile din industrie.

Datele publicate de China la începutul zilei au arătat că indicele prețurilor de producție (PPI) a avansat cu 9% luna trecută, marcând cea mai amplă creștere anuală din septembrie 2008. Acest raport din China accentuează presiunile inflaționiste la nivel mondial, țara fiind un un cumpărător și furnizor major la nivel global.

Acest scenariu este optimist pentru Bitcoin, care este considerat pe scară largă o modalitate de hedging împotriva inflației.

Cu toate acestea, o secvență ascendentă susținută ar putea să fie greu de susținut în viitorul apropiat din cauza îngrijorării că factorii de decizie politică din întreaga lume ar putea majora ratele dobânzii sau ar putea reduce programele de cumpărare de active. Înăsprirea condițiilor de politică monetară tinde să reducă din popularitatea activelor de refugiu precum Bitcoin sau aur.

În plus, evoluții interesante au loc și la nivelul unuia dintre cele mai mari state ale lumii. Astfel, burse majore de active digitale încearcă să intre în India, în ciuda faptului că guvernul a cerut o interdicție generală asupra criptomonedelor private.

Surse din industrie care au vorbit cu Reuters au declarat că bursele Kraken din SUA, Bitfinex din Hong Kong și rivala KuCoin caută în mod activ informații despre natura pieței și potențialele puncte de intrare.

CITESTE SI:  Bitcoin România: Numărul de tranzacții a crescut cu 600% în T1 20224, față de aceeași perioadă din 2023

Una dintre burse a demarat procesul de achiziționare a unei firme indiene, în timp ce restul nu au decis încă să înființeze o filială sau să cumpere o firmă națională. Totuși, toate aceste entități angajează activ pentru intrarea pe piața din India.

Având în vedere generația sa tânără cu experiență în tehnologie, India poate fi o piață imensă, iar adevăratul său potențial poate fi evidențiat odată cu diminuarea incertitudinii legate de reglementare. În momentul actual există un proiect de lege în așteptare în parlamentul indian care vizează interzicerea tranzacționării sau deținerii oricărei forme de criptomonedă.

Bitcoin (BTC) a reușit să protejeze marți suportul de la 31.000 USD și acum ar putea să se îndrepte către rezistența de la aproximativ 36.000 USD. La momentul scrierii, activul digital evoluează deasupra pragului de 34.000 de dolari, redresându-se de sub zona de 31.000 de dolari, care reprezintă cel mai scăzut nivel de pe 23 mai.

Vânzările din ultima săptămână se stabilizează în prezent, pe măsură ce cumpărătorii reacționează la semnalele de supravânzare. Cu toate acestea, aprecierea pare limitată deoarece Bitcoin se consolidează într-un interval de tranzacționare restrâns.

Pe graficul de patru ore, indicele de putere relativă (RSI) a înregistrat marți un semnal de supra-vânzare care a precedat o creștere a prețului cu 4%.

Cotația încearcă să depășească o serie de maxime în scădere de săptămâna trecută și, întrucât RSI nu este încă supra-cumpărat, taurii ar putea rămâne activi până la 36.000 de dolari.

Rezistența este observată la media mobilă de 50 de perioade pe graficul de patru ore (linia galbenă). Panta celor două medii mobile, de 50 și 200 de perioade, se aplatizează, ceea ce sugerează că tendința descendentă din luna mai se stabilizează.