BET
17945.67
-0.42%
BET-TR
39087.78
-0.41%
BET-FI
59082.89
-0.12%
BETPlus
2659.55
-0.43%
BET-NG
1274.69
0.06%
BET-XT
1530.46
-0.46%
BET-XT-TR
3281.13
-0.45%
BET-BK
3340.69
-0.54%
ROTX
39414.27
-0.41%

Bitcoin se tranzacționează în jurul valorii de 47.000 de dolari în timp ce Ethereum crește în popularitate

Autor: Financial Market
3 min

Săptămâna trecută a fost una pozitivă pentru piața criptomonedelor. Bitcoin a atins cel mai înalt nivel de la jumătatea lunii mai, cu toate acestea, criptomonedele majore își pierd popularitatea față de Ethereum.

Dominanța pieței Bitcoin a scăzut la 43,7%. Capitalizarea tuturor activelor digitale aflate în circulație a crescut la 2.000 de miliarde pentru prima dată în aproape 3 luni, în timp ce un volum mediu zilnic de tranzacționare este înregistrat la 114,6 miliarde de dolari.

Walmart caută să angajeze un lider pentru digital și criptomonede

Walmart, cel mai mare comerciant cu amănuntul din SUA, caută să angajeze un lider pentru  produse digitale și criptomonede. Rolul include stimularea strategiei valutare a companiei și identificarea parteneriatelor și investițiilor legate de cripto.

Nu este clar ce produse ar lansa persoana respectivă. Anunțul s-a lansat la câteva săptămâni după ce s-au auzit zvonuri conform cărora rivalul Walmart, Amazon, ar fi pregătit să facă o mare intrare pe piața criptomonedelor.

Trezoreria SUA pregătește îndrumări cu privire la prevederile de raportare a impozitelor din monede digitale din proiectul de lege privind infrastructura

Potrivit Bloomberg, unul dintre oficiali a raportat că Departamentul Trezoreriei intenționează să clarifice definiția „brokerului” în proiectul de lege adoptat recent pentru infrastructură. Această sursă susținea că dezvoltatorii, minerii și furnizorii de portofele nu vor fi supuși noilor cerințe de raportare, cu condiția să nu acționeze și ca brokeri.

Departamentul Trezoreriei nu a confirmat încă public dacă aceste planuri sunt adevărate, dar persoana a explicat că îndrumările sunt discutate pe plan intern, dar ar putea fi făcute publice începând cu săptămâna viitoare.

Sursa: xStation5

Bitcoin a ricoșat din media mobilă de 200 de perioade (linia roșie) și a trecut peste rezistența puternică de la 46.672 dolari, care coincide cu retragerea Fibonacci de 50% a ultimului val descendent. Dacă sentimentul actual prevalează, următoarea țintă pentru cumpărători poate fi găsită la retragerea Fibonacci de 61,8%, situată în jurul nivelului de 50.882 USD. Pe de altă parte, în cazul în care va exista o schimbare a sentimentului actual, atunci următorul suport major se află la 42.465 USD.

Popularitatea în creștere a Ethereum-ului

Conform bursei de criptomonede Gemini, Ethereum a devenit cea mai populară criptomonedă în rândul investitorilor din Singapore – 78% dețin Ethereum și 69% au Bitcoin.

Popularitatea în creștere a Ethereum poate fi atribuită creșterii numărului de blocuri deflaționiste produse de când EIP-1559 a intrat în vigoare cu hard fork London.

Ethereum în valoare de 165 de milioane dolari a fost “ars” în ultimele zece zile. De asemenea, creșterea cererii de eter a fost afișată în raportul pentru Q2 al Coinbase, compania de brokeraj tranzacționată public raportând că volumele tranzacționate de ETH au depășit volumul tranzacționat de Bitcoin pentru prima dată în acea perioadă.

Sursa: Glassnode

Pe măsură ce mai mult Ethereum este scos din circulație, analiștii observă o creștere a valorii totale blocate (TVL) pe DeFi și o creștere a volumului de Ethereum mizat în contractul ETH 2.

În plus, funcționalitatea crescândă a Ethereum îi afectează popularitatea. Într-o nouă lucrare lansată de departamentul de cercetare Microsoft, cu participarea cercetătorilor de la Alibaba și Universitatea Carnegie Mellon, gigantul software a studiat un blockchain Ethereum, pe care l-ar putea utiliza pentru a combate pirateria.

Sursa: xStation5

Ethereum continuă să se tranzacționeze într-o formațiune de tip wedge, formând maxime și minime în creștere. Prețul de astăzi se apropie din nou de rezistență majoră de la 3.345,00 USD, care coincide cu limita superioară a formațiunii și retragerea Fibonacci de 61,8% a ultimului val descendent care a început în mai.

Dacă apare o spargere în sus, atunci următoarea țintă pentru cumpărători este situată în jurul valorii de 3.790,00 USD. Între timp, media mobilă de 50 de perioade (linia verde) și limita inferioară a canalului ar trebui să acționeze ca cel mai apropiat suport.