BET
17503.91
0.81%
BET-TR
37020.78
0.85%
BET-FI
59291.47
0.06%
BETPlus
2584.11
0.77%
BET-NG
1245.54
0.54%
BET-XT
1487.6
0.78%
BET-XT-TR
3105.95
0.83%
BET-BK
3224.93
0.78%
ROTX
38451.52
0.9%
Moment istoric pentru Bitcoin care a trecut pragul de 20.000 de dolari

Autor: Financial Market
Timp de citit: 2 minute

Sesiunea de astăzi a adus un eveniment important pentru piața monedelor virtuale pe măsură ce Bitcoin a depășit pentru prima dată pragul de 20.000 de dolari. Astfel, a atins un nou maxim istoric, marcând o etapă importantă în cadrul unui raliu puternic pentru activul digital din acest an.

Cea mai cunoscută criptomonedă din lume a crescut cu până la 7%, până la 20.787 de dolari justificând prognozele care au fost prezentate în urmă cu câteva luni și ducând la estimări chiar mai curajoase. Bitcoin aproape și-a triplat valoarea în acest an. Moneda digitală a profitat de cererea în creștere din partea investitorilor instituționali, care au fost atrași în mare parte de potențialul de câștig rapid, rezistența în fața inflației și așteptările referitoare la faptul că va deveni o modalitate principală de plată.

Raliul puternic al Bitcoin a înregistrat un flux masiv de monede dinspre Asia de Est către America de Nord, tranziție alimentată de cererea tot mai ridicată pentru moneda virtuală în rândul investitorilor americani mai mari și care respectă prevederile de reglementare.

În timp ce Bitcoin a câștigat peste 180% față de anul trecut, aurul a reușit să avanseze cu puțin peste 22%. Bitcoin, adesea numit aur digital, s-a ”decuplat” de metalul galben în acest trimestru, dezvoltând un raliu ascendent de peste 80%. Între timp, aurul a suferit o scădere de 1%, investitorii retrâgând fonduri din ETF-uri.

Sursa: Refinitiv

Unii investitori precum ar fi fondurile speculative și birourile de familie au fost în trecut descurajați de natura ”opacă și misterioasă” a pieței de monede virtuale. Supravegherea mai strânsă a acestui sector din SUA a ajutat la eliminarea unora dintre aceste preocupări. În plus, unele firme de pe Wall Street au devenit tot mai interesate, tot mai multe încercând să valorifice câștigurile într-o lume a ratelor de dobândă foarte scăzute. De exemplu, Guggenheim Partners a declarat recent că ar putea investi până la 10% din fondul său de Macro Opportunities de 5,3 miliarde de dolari într-un trust Bitcoin.

CITESTE SI:  OMV Petrom a înregistrat un profit net de 1.4 mld lei în primul trimestru, o scădere cu 6% față de aceeași perioadă a anului trecut

Faptul că Bitcoin a depășit pragul de 20.000 de dolari este a doua etapă majoră din ultimele săptămâni – la sfârșitul lunii noiembrie moneda a atins cel mai ridicat nivel din ultimii trei ani. Oamenii au tendința să se orienteze către instrumente ce beneficiază de intensitate, astfel încât Bitcoin ar putea beneficia în continuare de acest context.

În cadrul ultimei încercări de depășire a zonei de 20.000 USD (în 2017), a existat o lipsă reală de produse pentru noii utilizatori din acest sector, în timp ce astăzi există utilizări tot mai diversificate, protocoale, servicii în agricultură, împrumuturi, tranzacționare standard etc.Prin urmare, de această dată ”noile fețe„ din domeniu ar putea să rămână de această dată în piețe.

Depășirea pragului de 20.000 de dolari, care a reprezentat un obstacol semnificativ pentru majoritatea traderilor, reprezentând și un nivel psihologic, aduce prețul într-o zonă complet necunoscută. Acest eveniment ar putea trezi entuziasmul investitorilor, fiind un potențial combustibil pentru o nouă mișcare mai amplă a monedei digitale. Având în vedere faptul că ne aflăm într-o zonă nouă, drumul pare deschis până în zona 22.100 USD, care este susținută de o retragere exterioară Fibonacci de 161,8% din impulsul ascendent de la sfârșitul lunii noiembrie.

Sursa: xStation5, Radu Puiu, Research Analyst XTB Romania