BET
16009.52
0.75%
BET-TR
33218.43
0.74%
BET-FI
57504.25
1.41%
BETPlus
2375.59
0.71%
BET-NG
1140.41
0.7%
BET-XT
1367.72
0.77%
BET-XT-TR
2806.07
0.76%
BET-BK
2978.41
0.63%
ROTX
35341.99
0.96%Tensiunile geopolitice din Ucraina afectează sentimentul pieței monedelor digitale

Autor: Financial Market
Timp de citit: 3 minute

Săptămâna trecută a fost încă una negativă pentru piața criptomonedelor deoarece escaladarea tensiunilor geopolitice din cauza potențialului conflict militar dintre Ucraina și Rusia și primele creșteri așteptate ale dobânzii de către FED au afectat sentimentul pieței.

Criptomonedele au deschis sesiunea de astăzi puțin mai sus în baza rapoartelor despre un potențial summit între Biden și Putin. Cu toate acestea, câștigurile inițiale au fost șterse pe măsură ce au continuat să apară rapoarte despre confruntări între armata ucraineană și separatiștii susținuți de ruși.

De asemenea, oficialii ruși au anunțat că nu există planuri concrete pentru summitul dintre Biden și Putin. Dominanța de piață a Bitcoin a crescut la 41,5%.

Capitalizarea tuturor activelor digitale în circulație a scăzut la 1.710 miliarde de dolari, în timp ce volumul mediu zilnic de tranzacționare înregistrat a fost de 68,80 miliarde dolari.

Bitcoin:

• Babel Finance, un important furnizor global de servicii financiare de criptomonede, dedicat servirii investitorilor instituționali și cu averi ridicate, consideră că Bitcoin ar putea să urmeze dinamica acțiunilor de creștere și să lanseze o nouă mișcare ascendentă în a doua jumătate a anului.

Potrivit analiștilor, acțiunile de creștere au fost sectorul cu cele mai slabe performanțe în cele trei luni de dinainte și de după prima majorare a ratei.

Având în vedere corelația puternică actuală dintre Bitcoin și acțiunile de creștere, în special tendința de scădere sincronizată a celor două active din decembrie, credem că poate fi dificil ca Bitcoin să se miște în direcția ascendentă în cele trei luni de la prima creștere a ratei”, a declarat Robbie Liu, analistul de criptomonede de la furnizorul de servicii financiare Babel Finance, pentru CoinDesk într-un e-mail.

Corelația dintre Bitcoin și acțiunile din SUA a atins recent un record de peste 0,75, potrivit companiei de analiză a datelor IntoTheBlock. Liu crede că prețul va relua mișcarea ascendentă odată ce piața se va adapta la ritmul majorării ratelor Fed.

Acțiunile de tip value tind să depășească acțiunile de creștere cu trei luni înainte și după ce Fed începe ciclul de creștere a ratei. Sursa: Babel Finance

• Uniunea Europeană este dispusă să adopte criptomonede dacă sunt puse în aplicare anumite reglementări pentru a preveni activitățile ilegale și frauduloase.

• Președintele Biden se așteaptă să emită un ordin executiv privind criptomonedele și CBDC săptămâna aceasta, prin care să îndrume agențiile guvernamentale să studieze diferite aspecte ale spațiului activelor digitale cu scopul de a crea un cadru de reglementare cuprinzător.

• Indicele “Fear & Greed” este considerat un indicator al sentimentului investitorilor de pe piața monedelor digitale față de Bitcoin.

Indicatorul semnalează „Extreme Fear” în rândul participanților pe piață. Din punct de vedere istoric, frica excesivă a dus la tranzacționarea Bitcoin cu mult sub valoarea sa intrinsecă, totuși unii analiști prevăd o corecție suplimentară a prețului activului din cauza tensiunilor geopolitice care continuă.

Indicatorul Crypto Fear & Greed a scăzut la 25, ceea ce corespunde nivelului „frică extremă”. Sursa: alternative.me

• Rețeaua Bitcoin a atins încă un nivel record al dificultăți de minat după o ascensiune constantă de la minimele din iulie trecut. Cu toate acestea, o rată de hash mai mare înseamnă o securitate mai mare pentru rețea. Cu cât rețeaua folosește mai multă putere hash, cu atât munca este mai distribuită pentru fiecare tranzacție care are loc în lanț.

Sursa: Coin Warz

Dificultatea de extragere a Bitcoin a crescut la un nou maxim de 27,97 mii de miliarde de hashes (T). Este a doua oară în trei săptămâni când Bitcoin (BTC) atinge un nou ATH în ceea ce privește dificultatea de minat, care este de obicei favorabil prețurilor.

Sursa: xStation5

Prețul Bitcoin a scăzut sub zona de suport majoră situată în jurul nivelului de 40.000 USD în weekend, iar presiunea de vânzare s-a intensificat luni. Vânzătorii au împins prețul sub suportul local de la 38.000 USD, suport care coincide cu retragerea Fibonacci de 78,6% a valului ascendent lansat în iulie 2021. Următoarea țintă pentru vânzători este situată în jurul valorii de 36.000 USD.

Ethereum:

• Morgan Stanley a susținut recent că dominația Ethereum ar putea scădea pe măsură ce apar concurenți puternici.

• Ethereum se confruntă în continuare cu amenințări competitive, probleme de scalabilitate și provocări complexe în comparație cu Bitcoin.

• Banca de investiții consideră că Ether ar putea deveni mai volatil decât Bitcoin.

• A doua cea mai populară criptomonedă și-ar putea pierde dominația deoarece rețeaua se confruntă cu mai multă concurență pe piața de contracte inteligente decât Bitcoin pe piața de store-of-value.

Sursa: xStation5

Ethereum a deschis sesiunea de astăzi în creștere, cu toate acestea, cumpărătorii nu au reușit să ducă prețul peste rezistența majoră de la 2.800 USD, nivel care coincide cu retragerea Fibonacci de 23,6% a ultimei corecție descendente.

Prețul a fost afectat în urma unor știri noi referitoare la conflictul dintre Ucraina și Rusia. Dacă sentimentul actual predomină, suportul local situat la 2.485 USD, nivel care coincide cu limita inferioară a canalului descendent, poate fi în pericol.

Cardano:

• Valoarea totală blocată (TVL) a lui Cardano s-a apropiat recent de 200 de milioane de dolari deoarece rețeaua continuă să crească în sectorul DeFi.

• Proiectele construite în rețea au crescut semnificativ în ultimele luni după lansarea contractelor inteligente. În prezent, pe blockchain se construiesc 492 de proiecte, comparativ cu 175 de proiecte la sfârșitul lunii decembrie.

• În prezent, există aproximativ 120 de colaboratori zilnici activi care lucrează la dezvoltarea rețelei deoarece Cardano rămâne în primele trei rețele cele mai activ dezvoltate printre blockchain-urile proeminente.

Sursa: xStation5

Prețul Cardano nu a reușit să depășească rezistența psihologică de la 1,00 USD și testează în prezent suportul major de la 0,9150 USD, care coincide cu limita inferioară a formațiunii Wedge.