BET
14335.46
0.85%
BET-TR
29326.38
0.85%
BET-FI
53884.71
0.55%
BETPlus
2132.75
0.89%
BET-NG
1069.64
1.09%
BET-XT
1236.87
0.8%
BET-XT-TR
2507.5
0.8%
BET-BK
2672.2
1.11%
ROTX
31563.9
0.91%Finqware Fintech urmărește să atragă 450.000 EUR pe Seedblink

Autor: Financial Market
Timp de citit: 2 minute

Finqware, soluție Fintech ce permite operațiuni bancare complet automatizate, țintește să atragă 450.000 de euro pe SeedBlink. Runda de finanțare este susținută de 7XPartners ca lead investitor și are deja subscris un aport de 250.000 de euro.

Fondurile vor fi folosite pentru dezvoltarea business-ului și a produselor
Viziunea noastră este să transformăm open banking-ul în soluția preferată de conectivitate bancară pentru companii mari, pe baza infrastructurii noastre de agregare API.

Până în prezent, puține companii internaționale au reușit să instaleze soluții proprii, foarte costisitoare și sofisticate, de management al conturilor de trezorerie, plăți și operațiuni financiare în relație cu partenerii lor bancari. API-urile bancare permit acum accesul la soluții extrem de eficiente de cash management și trezorerie, pentru un număr extins de companii, cu un cost redus, pe baza unui abonament lunar”, spune Cosmin Cosma CEO & Co-Fondator.

Soluțiile de open banking vin cu beneficii net superioare față de vechile tehnologii, precum accesul la date în timp real, fără să fie necesară procesarea umană.

În contextul directivei europene pentru servicii de plată PSD2, Finqware își propune să simplifice și să fluidizeze accesul la date și plăți pentru companii.

FinqTreasury țintește să devină sistemul de operare financiar pentru companii de dimensiuni medii și mari, oferind o serie de module care să automatizeze complet toate operațiunile lor bancare: trezorerie, reconcilieri contabile, plăți către furnizori, colectare de datorii, acceptarea plăților digitale, raportări de lichidități, audit financiar. Infrastructura sa de date este deja testată și utilizată de bănci importante din România și Croația.

Finqware deja facilitează consumul inter bancar de date pentru bănci din Europa Centrală și de Est. Compania a fost fondată în 2018 de o echipă de profesioniști cu experiență vastă în tehnologie și servicii financiare.

Cosmin Cosma, +30 ani de experiență în finanțe, business management, vânzări și antreprenoriat, Dumitru Taraianu, +17 ani de experiență în ingineria sistemelor, Dănuț Covalciuc, +20 ani de experiență în finanțe.

Mișcarea open banking continuă să câștige momentum și avem toate motivele să credem că marile companii vor colabora tot mai mult cu startup-uri fintech, pentru a oferi servicii digitalizate clienților lor” a declarat Andrei Dudoiu, Managing Partner SeedBlink.

„Finqware este printre primele și puținele companii care au primit acordul BNR și acum beneficiază și de pașaport european pentru a scala business-ul, având în spate o echipă grozavă și un produs excelent. Ne bucurăm că avem ocazia să oferim această oportunitate investitorilor individuali”.

Pe termen scurt și mediu, compania plănuiește lansarea comercială în Europa Centrală și de Est, expansiunea în Europa și la nivel global.
Finqware a primit Seal of Excellence din partea Comisiei Europene și este susținut de Microsoft pentru Startup-uri.