BET
15033.96
1.36%
BET-TR
31040.47
1.36%
BET-FI
57453.7
0.53%
BETPlus
2230.89
1.29%
BET-NG
1103.23
1.44%
BET-XT
1295.7
1.29%
BET-XT-TR
2645.03
1.29%
BET-BK
2828.99
1.31%
ROTX
33405.38
1.41%


Visa și Vipps încheie un parteneriat pentru accelerarea plăților mobile în Europa

Autor: Financial Market
Timp de citit: 2 minute

Visa Inc. și Vipps, principalul portofel digital din Norvegia, au încheiat un parteneriat strategic pentru accelerarea plăților mobile în Europa. Partenerii Visa vor putea beneficia de platforma Vipps pentru a-și dezvolta propriile portofele digitale și pentru a oferi clienților noi modalități de a plăti și de a fi plătiți, precum și de gestionare a banilor.

Contextul generat de pandemia Covid-19 a dus la creșterea cererii de soluții digitale sigure la nivel global, consumatorii și companiile apelând mai mult ca oricând la plățile digitale pentru a-și gestiona cheltuielile zilnice. În Europa, peste 75% din plățile realizate cu carduri Visa sunt contactless, iar în iunie 2020 plățile online s-au majorat cu peste 20% față de anul anterior în paisprezece țări europene.

Astăzi, posibilitatea de a plăti digital și de a efectua plăți fără numerar în magazine, online sau prin intermediul aplicațiilor nu mai este doar o chestiune de confort, ci o necesitate. Ca lideri în domeniul plăților, dorim să ne asigurăm că atât consumatorii, cât și companiile pot face comerț electronic în siguranță, indiferent unde se află sau de dispozitivul mobil pe care îl folosesc. În contextul pandemiei, ​care a determinat o intensificare a utilizării plăților digitale, România înregistrează unul dintre cele mai mari ritmuri de creștere din Europa a plăților online cu cardurile Visa, de peste 60% în iunie 2020 față de anul anterior.

Parteneriatul nostru cu Vipps va permite băncilor partenere din toată Europa să dezvolte și să creeze produse și portofele digitale ușor de utilizat, satisfăcând cererea tot mai mare de plăți contactless, online și mobile”, a declarat Cătălin Crețu, director general pentru România, Croația, Malta și Slovenia în cadrul Visa.

CITESTE SI:  Mokka, principalul furnizor de servicii BNPL din Europa Centrală și de Est, lansează primul card virtual pentru cumpărături în aplicație din România

Abordarea noastră în ceea ce privește expansiunea la nivel internațional este prin colaborare. Credem că o colaborare între Visa, liderul mondial în plăți digitale, și Vipps, cel mai de succes portofel din lume, susținut de bănci, va crea magie. Împreună dăm posibilitatea băncilor emitente să ofere clienților din Europa și nu numai servicii de plată digitale mai inteligente și simplificate. Împreună cu Visa, vom folosi cele mai bune practici, expertiza și experiența noastră, pentru a crea servicii care să îi entuziasmeze pe oameni prin simplitatea în utilizare”, a declarat Rune Garborg, CEO Vipps.

Vipps este o aplicație de plăți norvegiană care permite consumatorilor să trimită, să plătească și să primească bani printr-o simplă apăsare de buton. De la lansarea sa în 2015, a ajuns la o acoperire a pieței de 85%, având 3,7 milioane de utilizatori în Norvegia. În ultimul an, Vipps a înregistrat o creștere de 145% a tranzacțiilor în Norvegia.