BET
16049.14
0.22%
BET-TR
33297.01
0.22%
BET-FI
58081.74
-0.78%
BETPlus
2382.43
0.23%
BET-NG
1150.62
0.21%
BET-XT
1372.06
0.08%
BET-XT-TR
2814.63
0.08%
BET-BK
3000
-0.19%
ROTX
35799.52
0.17%Prețul Bitcoin rămâne în jurul valorii de 38.000 usd pe masură de conflictul dintre Rusia și Ucraina escaladează

Autor: Financial Market
Timp de citit: 3 minute

Ultima săptămână a fost una foarte volatilă, chiar și după standardele pieței cripto. Starea de spirit s-a deteriorat și mai mult în weekend, în umbra unui coșmar geopolitic din ce în ce mai adânc care gravitează în jurul Ucrainei.

Forțele rusești au lovit marile orașe ucrainene cu tiruri de artilerie și rachete în timpul cărora mulți civili au fost uciși, potrivit mai multor rapoarte.

Putin a respins toate propunerile de încetare a focului, chiar și până la un armistițiu care să permită cetățenilor din Mariupol, un port asediat de aproximativ 500.000 de oameni, să fugă. Războiul în desfășurare provoacă o creștere a prețurilor mărfurilor și aversiune față de activele riscante, cum ar fi acțiunile și criptomonede.

Ca răspuns la agresiunea Rusiei, mai multe companii impun sancțiuni regimului lui Putin. Trei mari companii de carduri de credit, American Express, Visa și Mastercard, au anunțat în weekend că vor suspenda operațiunile în Rusia.

De asemenea, SUA va analiza serios interzicerea importurilor de petrol rusesc. Întrucât situația rămâne dinamică, investitorii cripto ar trebui să se pregătească pentru o evoluție agitată în zilele următoare.

Potrivit CoinMarketCap, capitalizarea totală a pieței cripto a scăzut cu 3,8%, la 1,71 mii de miliarde de dolari. Indicele de dominanță a Bitcoin a scăzut de la 42,9% vineri la 42,3% din cauza vânzării de Bitcoin în weekend.

Bitcoin:  

• Grupul minier BTC.com a suspendat sâmbătă înregistrarea noilor utilizatori din Rusia și, de asemenea, a restricționat accesul la serviciu pentru persoanele din această regiune din cauza războiului din Ucraina.

• De asemenea, au apărut știri că Elveția va îngheța activele cripto ale rușilor care cad sub sancțiuni.

• Săptămâna trecută, Banca Centrală a Chinei și-a reafirmat poziția cu privire la interzicerea criptomonedei. Într-o conferință video, Banca Populară a Chinei a declarat că represiunea împotriva tranzacțiilor cu monede virtuală va continua și în 2022.

• Bitcoin s-a tranzacționat cu o primă de 40% în Rusia la începutul lunii martie, în timp ce cetățenii căutau o modalitate de a păstra valoarea pe fondul sancțiunilor, potrivit companiei de cercetare cripto Delphi Digital.

Sursa: Glassnode/ Delphi Digital.

Cantitatea de Bitcoin care se mișcă între adrese într-o perioadă de 24 de ore a crescut la aproximativ 565.000 de unități Bitcoin.

CITESTE SI:  Evoluții bursiere: Indicele american S&P 500 închide peste nivelul de 5.000 de puncte pentru prima dată

Indicatorul Crypto Fear & Greed a revenit în zona „fricii extreme” după o mișcare brusc ascendentă la începutul lunii martie. Unii analiști se așteaptă la mai multe acțiuni în scădere, deoarece nivelurile minime ale pieței locale tind să fie însoțite de un scor de aproximativ 10/100.

Sursa: alternative.me

Indicele a revenit pe teritoriul „Extreme Fear” – de la 52/100 pe 2 martie la 23/100 astăzi.

• Reserve Risk compară sentimentul cu prețul și oferă indicii despre momentul de investire pentru a obține randamente „de mari dimensiuni”, conform site-ului de analiză a blockchain-ului, LookIntoBitcoin.

Sursa: LookIntoBitcoin

BTC/USD se îndreaptă către zona verde de „cumpărare”, care poate oferi un punct de intrare interesant pentru investitorii pe termen lung.

Sursa: xStation5

Prețul BITCOIN a scăzut brusc după ce cumpărătorii nu au reușit să împingă prețul decisiv peste rezistența majoră de la 45.000 USD, nivel care coincide cu retragerea Fibonacci de 61,8% a valului ascendent lansat în iulie 2021. Cumpărătorii au reușit să oprească declinul în jurul suportului de la 38.000 USD, iar prețul testează în prezent o linie descendentă de trend.

Dogecoin:

• Portofelul MyDoge, care acceptă transferuri de la orice bursă de criptomonede realizat exclusiv pentru Dogecoin, a fost lansat recent public pentru utilizatorii iOS. Susținătorii se așteptau ca lansarea portofelului MyDoge să faciliteze adoptarea în continuare a Dogecoin.

• Între timp, viceprim-ministrul Ucrainei a anunțat că națiunea distrusă de război a început să accepte donații în Dogecoin.

• Date recente arată că activele crypto donate Ucrainei sunt egale cu peste 64 de milioane de dolari, potrivit serviciului web Slowmist.com

Sursa: xStation5

Prețul Dogecoin a încercat să revină după scăderea recentă, în ciuda creșterii utilității și a adoptării. Moneda nu a reușit să depășească limita superioară a canalului descendent și testează în prezent suportul de la 0,12 USD.