BET
17495.92
0.77%
BET-TR
37002.55
0.8%
BET-FI
59384.03
0.21%
BETPlus
2583.56
0.75%
BET-NG
1239.89
0.08%
BET-XT
1487.89
0.8%
BET-XT-TR
3106.45
0.84%
BET-BK
3233.11
1.03%
ROTX
38420.45
0.81%
SeedBlink dezvoltă o piață secundară unde investitorii pot tranzacționa activele deținute

Autor: Financial Market
Timp de citit: 2 minute

Platforma europeană de investiții pentru startup-uri tehnologice SeedBlink lansează un abonament anual pentru aderare la Clubul SeedBlink și lucrează la crearea unei piețe secundare unde investitorii pot tranzacționa între ei activele pe care le dețin.

Membrii SeedBlink Club au posibilitatea să investească în oportunități alături de fonduri de venture capital începând de la 1.000 de euro, comparativ cu 2.500 de euro cât este valoarea actuală a celui mai mic tichet.

Pe lângă acest lucru, subscripția la Club include și beneficii legate de acces la experți din industrie, evenimente private exclusive, posibilitatea de a evalua în avans startup-uri propuse și de a investi în runde private prin sindicalizare.

„Avem investitori care au portofolii cu sume mari cărora le oferim servicii suplimentare de support, networking și acces cu prioritate la oportunități de investiții.

Clubul este o extensie naturală, în care vrem să aducem aceleași beneficii pentru cei care sunt la început în a-și construi și diversifica portofoliul și a învăța de la investitori cu experiență”, spune Adriana Iordan, Chief Product & Marketing la SeedBlink.

De asemenea, SeedBlink pregătește lansarea în al doilea semestru a unei piețe secundare, prin care investitorii pot tranzacționa între ei activele pe care le dețin, crescând astfel șansele de a lichida investițiile din portofoliu. Noul produs de piață secundară va fi lansat în acest semestru. Câteva iterații au fost deja testate și folosite de investitori în companii cu runde noi de investitii.

CITESTE SI:  SeedBlink lansează a treia ediție a Tech Investors Academy, un curs online dedicat celor interesați de investiții în companii private de tehnologie

Exitul parțial la KFactory a fost așa cum m-am așteptat. Compania a avut o nouă rundă de finanțare la un nou preț. O parte dintre investitorii inițiali au dorit să continue să investească la noua evaluare, iar o altă parte, printre care și eu, a dorit să vândă.

SeedBlink a mijlocit întâlnirea cererii cu oferta: a stabilit în mod echitabil numărul de acțiuni pe care fiecare vânzător îl putea vinde având în vedere oferta, a pregătit documentele pentru semnat, a comunicat cu toate părțile implicate până la realizarea efectivă a tranzacției.

În final, după un an și jumătate, am recuperat investiția în schimbul a aproximativ o treime din acțiuni. Dețin în continuare două treimi din acțiunile cumpărate inițial”, a declarat Daniel Cîrstoaia, investitor pe platforma SeedBlink.

Această piață secundară va conține instrumentele si infrastructura care le vor permite investitorilor să își schimbe în siguranță activele.
Nu în ultimul rând, SeedBlink a lansat mai multe îmbunătățiri pe platforma de investiții și pe website, printre cele mai importante fiind în secțiunea „Portofoliul meu”.

Astfel, această secțiune va include informații de tip follow-on pentru investiții, dar si informații externe prin care investitorii vor putea vedea detalii importante pentru activele lor.