BET
16018.74
0.82%
BET-TR
33233.74
0.82%
BET-FI
58387.75
0.18%
BETPlus
2377.96
0.79%
BET-NG
1148.71
0.47%
BET-XT
1370.87
0.71%
BET-XT-TR
2812.16
0.71%
BET-BK
3003.7
0.53%
ROTX
35763.92
1.06%5 orase mici si inedite, pe care sa le vizitezi cand mergi in SUA

Autor: Financial Market
Timp de citit: 3 minute

Daca planuiesti o excursie in Statele Unite si vrei sa vizitezi niste locuri mai inedite decat aglomeratele orase New York si Washington, care pe deasupra sunt si preferatele milionarilor americani, citeste in continuare.
Afla ca doar 5,5% din gospodăriile din S.U.A. sunt detinute de milionari. Titlul de “milionar” este acordat acelor americani care au active investite de peste 1 milion de dolari sau mai mult. Nu este surprinzător că majoritatea dintre aceste 6.8 milioane de gospodării bogate pot fi găsite în orașe mari precum New York, Los Angeles și Chicago. Dar se pare că unii milionari preferă să evite agitația marilor metropole. Iată cele 5 cele mai mici orașe care au cea mai mare concentrație de milionari în S.U.A.
1. Juneau, Alaska

Ca si Anchorage, un alt oraş din Alaska, cu o concentratie mare de milionari, tot ce este mai scump gasesti în Juneau. Indepărtata capitala a Alaskai, care este ascunsă în colțul de sud-est al statului, aproape de frontiera canadiana. Numai alimentele costa cu o treime mai mult decât media națională din S.U.A. Și în timp ce ajută să fii milionar pentru a trăi aici, este foarte greu să devii unul în Juneau. O mare parte din averea Alaskai este legată de afacerile cu energie. Alaska este una dintre cele mai prietenoase state din Uniune: nu numai că nu există impozit pe venit, ba chiar guvernul plătește rezidenților un dividend anual. Printre atractiile principale ale orasului se afla: Cascada Nugget si expeditii pe ghetarul Mendenhall, o plimbare cu “tramvaiul aerian” de pe Muntele Roberts sau expeditii montane, “whale watching” – privitul balenelor.

2. Torrington, Connecticut

Torrington este cel mai mare oraș din județul Litchfield, care a fost mult timp un refugiu popular pentru locuitorii bogati și chic ai Manhattanului in cautarea unei loc de retragere îndepărtat și montan. Așa cum scria si revista Vogue despre aceasta zonă: “există ceva pentru toată lumea: galerii de artă, activități în aer liber, cumpărături, mâncăruri grozave. Cu podurile lui acoperite, pădurile și râurile, peisajul este superb. De fapt, fiecare sezon il provoacă pe următorul, pentru ca este mai frumos “. Chiar daca Torrington este ascuns în colțul de nord-vest al statului, milionarii nu pot scăpa de taxarea fiscală constrângătoare Connecticut-ului. Taxele imobiliare sunt printre cele mai mari din țară, iar statul are nu numai un impozit pe cadou, dar, de asemenea, unul pe cadourile de lux.

3. Edwards, Colorado

Puteți rezuma atractia orasului Edwards într-un cuvânt: schi. Statiunile de clasa mondiala din Vail si Beaver Creek atrag pe schiorii cheltuitori care doresc sa vada si sa fie vazuti toata iarna. Dar zona oferă mult mai mult decât bilete scumpe de ski pass și vizionare de celebrități. Pescuitul, drumețiile și raftingul atrag turistii în oraș in lunile de vară. Restaurantele de lux, lojele și spa-uri sunt doar câteva dintre modalitățile prin care milionarii se pot răsfăța. Dar statutul lui Colorado de stat fiscal prietenos atât pentru pensionari, cât și pentru locuitorii care lucrează, este ceea ce face ca Edwards să fie o afacere bună pentru locuit pe tot parcursul anului. Este un lucru bun, având în vedere prețul ridicat al locuințelor din zonă…

 

4. Vineyard Haven, Massachusetts

Nicio surpriza aici. Vineyard (Podgoria) Haven este un oraș pe insula Martha’s Vineyard. Această insulă de pe coasta de la Cape Cod este una dintre cele mai de dorite locuri de vacante de vara din nord-est şi a fost mult timp un loc favorit de cei bogati, celebri şi puternici. Într-adevăr, fosti presedinti precum Bill Clinton şi Barack Obama au petrecut verile acolo. Jacqueline Kennedy Onassis a menţinut pentru o perioada indelungata o casă pe insulă. Orasul nu este deloc ieftin – acest lucru fiind dovedit de preturile exorbitant de mari ale imobiliarelor. De asemenea, este un pic aglomerat: desi in mod oficial aici traiesc 15.000 locuitori, populaţia creste pana la peste 115.000 în toiul verii.

5. Fredericksburg, Texas

Nu este greu să înțelegi atracția orasului Fredericksburg, din moment ce este fix în mijlocul Texas-ului. Această regiune frumoasă a statului ce poarta porecla de “Lone State Star” (Statul Stelei Singuratice) are multe de oferit atât pentru cei care prefera petrecerea timpului liber afara, cât și pentru aceia care sunt iubitori ai esteticului, al frumosului. Rezidenții pot explora peisaje de dealuri, râuri și lacuri care cresc in debit pe timp de primăvară și câmpuri vaste de flori sălbatice. Dar vizitatorii se pot bucura si participa și la mese fine, degustări de vinuri, concerte și spectacole de artă. Un bun exemplu care le combină pe cele două, în timp ce iti dau un indiciu legat de istoria bogată a zonei, este un tur al Parcului Istoric National al Texasului: LBJ Ranch și Degustarea vinului (LBJ este prescurtarea pentru Lyndon Baines Johnson care a fost al 36-lea președinte al S.U.A.). Fredericksburg beneficiază, de asemenea, de proximitatea sa la Austin, capitala Texasului și la un centru de companii high-tech (de înaltă tehnologie), aflat la aproximativ 90 de minute distanță.

Deci, tu ce alegere vei face data viitoare cand planuiesti o scurta vizita in Statele Unite?

Foto credit:Uros Mitrovic | Tempestz | Will Bolt | Paulo Rainho | Alan Cole | Dreamstime.com