BET
17764.07
-0.94%
BET-TR
37601.25
-0.93%
BET-FI
58687.29
0.41%
BETPlus
2622.16
-0.94%
BET-NG
1278.12
-0.68%
BET-XT
1508.13
-0.78%
BET-XT-TR
3155.09
-0.76%
BET-BK
3257.19
-0.23%
ROTX
39072.17
-0.93%
4 instrumente ale săptămânii: SP500, TSLA, Amazon și DAX

Autor: Financial Market
Timp de citit: 3 minute

Declinul de pe piețele bursiere din martie a fost atât de abrupt încât investitorii s-au grăbit să „cumpere scăderea”. Nimeni nu se aștepta la o revenire atât de dinamică, aproape in forma literei V pentru anumiți indici sau emitenti.

Indicii americani au reușit deja să recupereze peste 50% din scăderea începută la jumătatea lunii februarie, cu toate acestea, ne putem întreba dacă piețele sunt exagerat de încrezătoare. Totuși, economia globală se îndreaptă către cea mai severă recesiune din istorie. În articolul de astăzi vom analiza situația la nivelul S&P500 (US500), DAX (DE30) și Tesla (TSLA.US).

US500

Să începem cu S&P 500 (US500), deoarece a recuperat peste jumătate din scăderea recentă. Din punct de vedere tehnic, US500 evoluează foarte aproape de o zonă cheie de rezistență, zona violet din grafic marcând gap-ul de pe 8 martie.

În plus, în acea zonă se află o retragere Fibonacci de 61,8% din această masivă cădere. Conform Teoriei valurilor Elliott, mișcarea curentă arată asemănător unei corecții abc. Cât timp prețul se situează sub zona de rezistență menționată anterior, tendința principală rămâne de scădere. Zonele de suport sunt marcate cu verde pe graficul de mai jos.

Graficul US500, interval zilnic. Sursa: xStation5

CITESTE SI:  Nuclearelectrica raportează o scădere puternică a veniturilor în primul trimestru pe fondul scăderii prețurilor de vânzare a energiei electrice

Tesla

Bula speculativă de la nivelul acțiunilor Tesla a explodat în contextul panicii generate de pandemie. Prețul acțiunilor companiei lui Elon Musk a ajuns aproape de 1000 de dolari la jumătatea lunii februarie, însă a urmat o scădere de peste 60%.

Cu toate acestea, acțiunea este din nou într-o secvență de creștere. Prețul a ricoșat dintr-o zonă cheie de suport marcată de reacții anterioare ale prețului, acțiunea a recuperând peste 100%. Conform analizei tehnice clasice, mișcarea ascendentă s-ar putea extinde către maximele anului în curs.

Graficul TSLA.US, interval zilnic. Sursa: xStation5

DAX

Situația tehnică pe indicele pietei germane este similară cu cea observată pe graficul US500, dar în acest caz, corecția este relativ mai mică. Analizând intervalul D1, se poate observa o potențială structură ABC. Zona de rezistență marcată cu roșu este crucială și este rezultatul mai multor factori.

Există gap-ul de pe 8 martie aici, retragerea Fibonacci de 61,8% din impulsul descendent din perioada februarie – martie și o potențială geometrie a undelor A și C din corecție. După cum se poate vedea, există încă o mulțime de spațiu pentru ca DE30 să continue creșterea, dar trebuie să țineți cont și de faptul că tendința principală rămâne descendentă. Spargerea rezistenței de la 11500 de puncte ar putea reprezenta un semnal important pentru cumpărători.

Graficul DE30, interval zilnic. Sursa: xStation5

AMAZON

De la începutul săptămânii, acțiunile companiei au avansat cu peste 12%. Cererea în creștere înregistrată pe fondul pandemiei a fost semnalată de planurile de a angaja 75 de mii de angajați pentru a face față situației.

Compania deține o poziție unică în piață, care îi oferă un avantaj comparativ în raport cu alte companii, facilitând obținerea unei evoluții bune în contextul modificărilor comportamentului de consum al oamenilor care își petrec mai mult timp realizând cumpărături online, pe de o parte ca urmare a restricțiilor de deplasare și a măsurilor de distanțare socială, iar pe de altă parte ca urmare a lipsei anumitor produse din stocurile magazinelor locale.

În acest scenariu, strategia Amazon adoptată de mai mulți ani de a-și extinde gama de produse oferite prin intermediul magazinului online dă roade.

În plus, este lider în piață în sectorul de servicii de cloud, care a devenit tot mai esențial pe măsură ce tot mai multe companii au fost nevoite să utilizeze astfel de servicii pentru menținerea operațiunilor.

Compania deține o poziție importantă și la nivelul serviciilor de streaming video și audio. Amazon Prime Video oferă titlurile exclusive Amazon Originals, dar și o gamă variată de seriale și filme populare. Acest domeniu a câștigat tot mai mult interes în condițiile în care cea mai mare parte a populației la nivel global este blocată în case.

În acest context, acțiunile companiei au reușit să recupereze în totalitate corecția suferită începând din a doua jumătatea a lunii februarie. Mai mult, cotația a reușit să depășească un nivel cheie de rezistență sub forma maximelor istorice de la 2183 USD.

Având în vedere că ne aflăm la niveluri care nu au mai fost vizitate, următorul obiectiv pentru cumpărători pare a fi în zona 2514, care este susținută de o retragere exterioară Fibonacci de 161,8% din corecția descendentă din perioada februarie – martie. Fosta zonă a maximelor istorice (2183 USD) oferă susținere în acest moment.

Amazon își va prezenta situația financiară pentru Q1 săptămâna viitoare (23 aprilie) și, având în vedere că activitatea companiei se desfășoară la turație maximă, ne putem aștepta ca rata de creștere din două cifre să se mențină.

 


 

[ajax_load_more]