BET
17945.67
-0.42%
BET-TR
39087.78
-0.41%
BET-FI
59082.89
-0.12%
BETPlus
2659.55
-0.43%
BET-NG
1274.69
0.06%
BET-XT
1530.46
-0.46%
BET-XT-TR
3281.13
-0.45%
BET-BK
3340.69
-0.54%
ROTX
39414.27
-0.41%

Acțiunile Sipex intră la tranzacționare pe piața AeRO a Bursei de Valori București

Autor: Financial Market
3 min

Sipex Company, companie care activeaza in domeniul distributiei materialelor si finisajelor pentru constructii, a debutat astazi, 3 iunie, pe piata AeRO, segmentul de actiuni al Sistemului Multilateral de Tranzactionare al Bursei de Valori Bucuresti.

Actiunile Sipex Company se tranzactioneaza sub simbolul bursier SPX. Listarea companiei a fost precedata de plasamentul privat prin care compania a atras de la investitori 10,6 milioane de lei. Capitalizarea anticipata a companiei este de 170,6 milioane lei.

Suntem incantati sa le uram bun venit la bursa membrilor echipei Sipex Company, a zecea companie care se listeaza pe piata AeRO de la inceputul acestui an.

Ne bucuram ca Sipex a reusit sa atraga finantarea necesara de pe piata de capital pentru a-si continua planurile de dezvoltare si totodata ne bucuram ca investitorii la Bursa de Valori Bucuresti au de astazi posibilitatea de a-si diversifica si mai mult portofoliul de investitii. Listarea actiunilor Sipex consolideaza prezenta sectorului de constructii la bursa.” a declarat Radu Hanga, Presedintele Bursei de Valori Bucuresti.

Astazi, 3 iunie 2022, este o zi importanta pentru echipa SIPEX deoarece odata cu listarea actiunilor SIPEX pe piata AeRO, dupa 25 de ani de la infiintare, mai facem un pas in directia dezvoltarii companiei noastre.

Suntem in acest moment a doua companie de distributie a materialelor de constructii din Romania si vrem sa ne consolidam aceasta pozitie. Actionam in 3 canale de vanzare si anume: retail traditional, business to business si on-line, iar experienta capatata in cei 25 de ani de existenta ne da dreptul sa spunem raspicat ca stim ce trebuie sa facem pentru a rasplati increderea actionarilor noi, care au achizitionat sau care vor achizitiona actiuni SIPEX.

Vreau sa le multumesc partenerilor nostri, furnizori, revanzatori, companii de constructii, echipe de mici meseriasi care de-a lungul timpului au crezut in mine si in echipa SIPEX si cu care am dezvoltat parteneriate durabile.

De asemenea, vreau sa multumesc echipei SIPEX alaturi de care am parcurs toate etapele de pana acum precum si echipei BRK Financial Group pentru suportul acordat in realizarea acestui proiect!”, a declarat Irinel Gheorghe, Director General Sipex Company.

Sipex a derulat in data de 24 februarie 2022 un plasament privat de actiuni, in cadrul caruia au participat 53 de investitori, dintre care 37 de persoane fizice si 16 persoane juridice.

Compania a emis un numar de 16.595.656 actiuni ordinare in cadrul operatiunii de majorare de capital, cu o valoare nominala de 0,10 lei/actiune, la un pret de subscriere de 0,64 de lei/actiune.

Evoluția cifrei de afaceri și a rezultatului net pentru perioada 2015-2021. Sursa Companie

In urma plasamentului privat, Sipex a atras de la investitori suma de 10,6 milioane lei. Plasamentul privat si listarea actiunilor au fost realizate cu sprijinul BRK Financial Group.

Ne bucuram sa vedem ca exista companii care reusesc sa atraga interesul investitorilor in operatiunile de finantare, chiar si intr-un context de piata dificil, intarind inca o data faptul ca piata de capital poate fi o alternativa pentru atragerea de capital in orice moment.

Astazi incheiem proiectul listarii Sipex, o companie matura, cu o pozitionare semnificativa pe piata materialelor de constructii care are un istoric solid fie ca vorbim de dezvoltarea businessului in sine, fie despre rezultatele operationale” a declarat declarat Razvan Rat, Director General Adjunct BRK Financial Group.

Sipex a fost fondata in anul 1997 si are in prezent o echipa formata din aproape 300 de angajati. Compania beneficiaza de reprezentare si distributie la nivel national prin reteaua de 12 centre logistice din diferite regiuni ale tarii, functionand ca puncte de lucru si de desfacere.

Printre planurile de dezvoltare ale companiei pentru anul curs sunt deschiderea de noi puncte de lucru, lansarea noului magazin online sipex.ro, implementarea noii identitati vizuale la nivelul intregii companii, completarea pachetului de produse cu furnizori noi, producatori interni dar si externi. In viitor, compania isi propune sa faca trecerea pe Piata Reglementata a Bursei de Valori Bucuresti.

Mai multe informatii despre actiunile SPX sunt disponibile aici.