BET
17780.92
0.57%
BET-TR
37621.47
0.54%
BET-FI
58294.88
-0.9%
BETPlus
2625.84
0.61%
BET-NG
1277.4
0.98%
BET-XT
1505.87
0.55%
BET-XT-TR
3149.13
0.52%
BET-BK
3230.93
0.11%
ROTX
39079.52
0.55%
Apple și Tesla continuă să crească, dar încep să apară slăbiciuni în cotația companiilor

Autor: Financial Market
Timp de citit: 3 minute

Sectorul tehnologic american continuă să crească, dar se poate observa o anumită slăbiciune a conducătorilor raliului în curs – Apple și Tesla. Ambele acțiuni au înregistrat câștiguri puternice luni în prima sesiune de tranzacționare post-divizare, dar au întâmpinat dificultăți în următoarele zile. În comentariul nostru despre piața de acțiuni aruncăm o privire asupra știrilor recente referitoare la cele două companii.

Sursa: Bloomberg, XTB

În urma unui raliu uimitor, capitalizarea de piață a Apple a depășit capitalizarea de piață a tuturor companiilor din indicele Russell 2000.

Apple a cunoscut un raliu puternic în urma unei scăderi declanșate de pandemia de coronavirus în februarie și martie. Acțiunile nu numai că s-au recuperat complet după scăderea menționată mai sus, dar s-au apreciat cu 150% de la minimul din martie.

Prețul ridicat a încurajat Apple să efectueze o împărțire a acțiunilor, iar piața a recompensat această mișcare cu un câștig de 4,2% luni. Acțiunile au continuat ulterior câștigurile și capitalizarea a depășit marți capitalizarea tuturor acțiunilor din indicele Russell 2000.

Apple a câștigat marți, după rapoarte care spuneau că compania a cerut furnizorilor săi să producă 75 de milioane de iPhone 5G pentru sfârșitul acestui an. Știrile au semnalat că această companie americană de tehnologie nu se așteaptă la o scădere a cererii. Acestea fiind spuse, slăbiciunea recentă ar putea fi atribuită profitului general și, într-o măsură mai mică, știrilor legate de impozitul pentru sectorul tehnologic din UE. Perspectivele fundamentale au rămas intacte.

Sursa: xStation5

Apple a deschis sesiunea de tranzacționare de ieri cu un gap pozitiv, dar în cele din urmă a încheiat sesiunea mai jos. Cu toate acestea, atâta timp cât prețul se află deasupra limitei inferioare a structurii Overbalance de la 127 USD, taurii rămân în avantaj și tendința ascendentă se menține.

Tesla a câștigat chiar mai mult decât Apple în prima sesiune de tranzacționare post-split. Acțiunea a închis luni cu 12,5% în creștere, dar marți a început să scadă. Cu toate acestea, spre deosebire de cazul Apple, a existat un catalizator negativ clar în spatele scăderii.

CITESTE SI:  Noul ETF care urmărește indicele BET-TRN va putea fi tranzacționat la Bursa de Valori București începând cu 29 mai 2024

Tesla a anunțat că va oferi noi acțiuni în valoare de 5 miliarde de dolari „pe piață”. În timp ce în cazul divizării acțiunilor, investitorii își păstrează drepturile asupra aceleiași părți din profit (doar împărțit între cantități mai mari de acțiuni), ofertele de acțiuni noi diluează proprietatea.

Acțiunile Tesla se tranzacționau chiar cu 15% mai puțin la un moment dat al sesiunii de miercuri, după ce Baillie Gifford, firma de investiții din Marea Britanie, a declarat că și-a redus participația la nivelul companiei de la 7,67% la 4,25%.

Sursa: xStation5

Prețul acțiunii Tesla (TSLA.US) a crescut ieri, dar a reușit să închidă sesiunea de tranzacționare departe de minimele zilei. Cu toate acestea, acțiunea se tranzacționează astăzi cu 6-7% în scădere înainte de deschiderea pieței. Suportul de urmărit poate fi găsit la 414 USD.

Cu toate acestea, acțiunile Tesla vor fi în vizor la sfârșitul acestei săptămâni și la începutul următoarei săptămâni deoarece se speculează că indicii S&P Dow Jones ar putea anunța adăugarea Tesla la indicele S&P 500.

S&P 500 a fost, ca de obicei, reechilibrat vineri, la mijlocul lunii septembrie, anunțurile fiind făcute cu două săptămâni mai devreme. Prin urmare, anunțul de vineri, 4 septembrie nu poate fi exclus. Anunțul ar putea crea o cerere suplimentară pentru acțiunile Tesla din partea fondurilor care urmăresc indicii și a ETF-urilor, deoarece acestea vor ajusta portofoliile pentru a reflecta mai bine performanța largă a pieței.

Sursa: xStation5

În ciuda performanței mixte a vedetelor sale – Apple și Tesla – Nasdaq (US100) a reușit să se închidă ieri la un alt maxim istoric. Slăbiciunea poate fi observată astăzi, dar având în vedere creșterea parabolică recentă, aceasta nu ar trebui privită ca un semn de avertizare. Problemele ar putea începe odată ce o acțiune sparge sub pragul psihologic de 12.000 de puncte, care marchează, de asemenea, limita inferioară a structurii Overbalance.