BET
18042.59
0.54%
BET-TR
39292.33
0.52%
BET-FI
59167.26
0.14%
BETPlus
2673.38
0.52%
BET-NG
1278.58
0.31%
BET-XT
1539.44
0.59%
BET-XT-TR
3299.86
0.57%
BET-BK
3369.36
0.86%
ROTX
39628.22
0.54%

BCR listează o nouă emisiune de obligațiuni verzi la Bursa de Valori București

Autor: Financial Market
2 min

Banca Comerciala Romana (BCR), unul dintre cele mai importante grupuri financiare din Romania, listeaza miercuri, 22 iunie, o noua emisiune de obligatiuni verzi, in valoare de 702 milioane lei, sub simbolul bursier BCR27A.

Este a doua emisiune de obligatiuni verzi listata de BCR la Bursa de Valori Bucuresti (BVB), dupa cea din octombrie anul trecut in valoare de 500 milioane lei.

Obligatiunile verzi de tip senior nepreferentiale care urmeaza a fi listate au o maturitate de 5 ani si o dobanda fixa anuala de 9,079 %. Noua emisiune de obligatiuni verzi se inscrie in demersurile bancii de aliniere la criteriile ESG (Environmental, Social and Governance). Obligatiunile au primit un rating pe termen lung de BBB+ din partea agentiei de rating Fitch.

Ma bucur ca, datorita eforturilor colegilor mei, reusim sa aratam consecventa si sa extindem angajamentul nostru de a emite obligatiuni verzi. Aceste emisiuni, alaturi de toate initiativele noastre similare, se inscriu in viziunea BCR de transformare sustenabila si pe termen lung a economiei romanesti.

Investitorii sunt din ce in ce mai atenti la resursele pe care aleg sa le sustina si suntem incantati sa vedem aceasta preocupare tot mai prezenta in Romania. Este un semn de responsabilitate si, totodata, de incredere in piata de capital, chiar si intr-un context international dificil”, a declarat Sergiu Manea, CEO BCR.

BCR utilizeaza in mod activ piata de capital din Romania pentru a obtine finantare, iar proiectele verzi incep sa capete tot mai multa consistenta la Bursa de Valori Bucuresti.

Dupa ce anul trecut, echipa BCR a listat prima emisiune de obligatiuni verzi ale grupului pe piata locala, acum o noua emisiune de peste 700 de milioane de lei va fi folosita pentru finantarea unor proiecte verzi din economia romaneasca.

Succesul acestor emisiuni demonstreaza capacitatea pietei de capital din Romania de a acoperi finantari semnificative si arata faptul ca bursele de valori au o responsabilitate cheie in promovarea tranzitiei spre o economie verde prin incurajarea si dezvoltarea finantarilor responsabile si a produselor financiare sustenabile”, a declarat Adrian Tanase, CEO Bursa de Valori Bucuresti.

Membra a Erste Group, BCR este unul dintre cele mai importante grupuri financiare din Romania, incluzand operatiunile de banca universala (retail, corporate & investment banking, trezorerie si piete de capital), precum si societatile de profil de pe piata leasingului, pensiilor private si a bancilor de locuinte.

Emisiunea de obligatiuni care va intra pe 22 iunie la tranzactionare este a 6-a emisiune a bancii listata la BVB, valoarea totala a obligatiunilor BCR disponibile la tranzactionare fiind de peste 3,7 miliarde de lei.