BET
14413.59
0.24%
BET-TR
29063.01
0.24%
BET-FI
54045.83
-1.16%
BETPlus
2142.87
0.21%
BET-NG
1072.51
0.21%
BET-XT
1239.97
0.15%
BET-XT-TR
2484.21
0.15%
BET-BK
2644.71
0.17%
ROTX
31200.87
0.21%BRK Financial Group devine Market Maker pentru Impact Developer Contractor

Autor: Financial Market
Timp de citit: 2 minute

Impact Developer&Contractor (IMP), una dintre primele companii listate la Bursa de Valori Bucuresti (BVB) si singurul dezvoltator listat pe Piata Principala a BVB, va beneficia incepand cu data de 10 decembrie de serviciile de market making ale emitentului oferite de SSIF BRK Financial Group (BRK), unul dintre cei mai activi brokeri la si, totodata, market maker pentru inca cinci companii listate la BVB.

Furnizarea unui serviciu constant si de incredere este piatra de temelie in construirea increderii pe termen lung pentru pietele financiare, la fel ca si o lichiditate buna a instrumentelor financiare. Market Makerul este unul dintre pilonii pe care se sprijina lichiditatea instrumentelor financiare si increderea investitorilor. Atunci cand vedem un parteneriat precum cel dintre Impact Developer & Contractor si BRK Financial Group, doua dintre cele mai vechi companii de la BVB, nu putem decat sa ne bucuram si sa-i felicitam pentru aceasta decizie”, a declarat Radu Hanga, Presedinte CA, Bursa de Valori Bucuresti.

Am decis sa apelam la incheierea unui parteneriat cu un intermediar in vederea sustinerii lichiditatii, constienti fiind de importanta lichiditatii pentru investitori si potentialii investitori in actiunile Impact. Speram ca acest parteneriat sa contribuie la obiectivul nostru de a crea valoare pentru actionari, prin cresterea lichiditatii, reducerea volatilitatii si cresterea atractivitatii atat in randul investitorilor institutionali, cat si a celor de retail. Avem o capitalizare comparabila cu a unor emitenti din componenta indicelui BET si speram ca prin imbunatatirea lichiditatii, actiunile Impact sa redevina o optiune pentru componenta principalului indice al bursei autohtone”, a declarat Sorin Apostol, Director General, Impact Developer & Contractor.

Activitatea de Market Maker al Emitentului va fi prestata de BRK Financial Group in baza unui contract semnat cu Impact Developer & Contractor.

Anuntam incheierea unui nou parteneriat in cadrul programului de Market Maker al Emitentului, cu Impact SA, astfel ca portofoliului nostru de colaborari se extinde la 6 companii care cumuleaza o capitalizare totala de peste 2,7 miliarde lei. Ne propunem sa sustinem lichiditatea actiunii Impact si sa speram ca intr-un orizont de timp cat mai scurt, efectele operatiunilor noastre sa fie vizibile asupra volumelor tranzactionate. Vom afisa ordine de cumparare si vanzare de cate minim 100.000 de actiuni pe fiecare parte la un spread foarte atractiv”, a afirmat Monica Ivan, Director General, BRK Financial Group.

CITESTE SI:  Agroland Business System raportează venituri de 189,4 mil de lei și un rezultat operațional de 12,4 mil de lei la nivel consolidat în primul semestru din 2023

Avem deja opt companii care beneficiaza de acest serviciu lansat de BVB in urma cu un an si acest lucru ne demonstreaza ca a fost o decizie inspirata. Prin acest program de Market Maker al Emitentului ne dorim sa imbunatatim lichiditatea actiunilor si ne dorim sa vedem cat mai multe companii interesate sa acceseze serviciile de Market Maker al Emitentului.

Companiile cu o lichiditate mai ridicata atrag mult mai repede investitori noi, ceea ce se reflecta si in evolutia pretului actiunilor, deoarece riscul de lichiditate este mai redus, astfel ca si investitorii sunt mai dispusi sa-si investeasca banii in acestea. Ma mult, in acest context al promovarii la statutul de piata emergenta, astfel de decizii ar putea fi foarte importante pentru indeplinirea criteriilor de lichiditate impuse de FTSE Russell pentru includerea respectivelor companii romanesti in indicii pentru Piete Emergente”, a spus Adrian Tanase, Director General, Bursa de Valori Bucuresti.

Market Makerul Emitentului (MME) este participantul la sistemul de tranzactionare al BVB care si-a asumat rolul de a sustine lichiditatea unui instrument financiar, in baza unui contract incheiat cu emitentul instrumentelor financiare respective, precum si cu BVB.

Parametrii specifici aplicabili activitatii de MME efectuata de BRK Financial Group pentru actiunile emise de Impact Developer&Contractor sunt disponibili aici.

Mai multe informatii cu privire la cadrul general aplicabil programului de MME pot fi consultate aici.