BET
12251.01
0.01%
BET-TR
24453.63
0%
BET-FI
50081.3
-0.67%
BETPlus
1825.21
0.05%
BET-NG
937.92
-0.36%
BET-XT
1068.23
-0.01%
BET-XT-TR
2117.57
-0.02%
BET-BK
2326.64
0.13%
ROTX
27285.11
0.03%


Dr. Fischer Dental a înregistrat o cifră de afaceri de peste 10 milioane de lei în 2021

Autor: Financial Market
Timp de citit: 2 minute

Dr. Fischer Dental, liderul pieţei de tehnică dentară din România, companie listată pe piața AeRO a Bursei de Valori București, sub simbolul DENT, a încheiat anul 2021 cu o cifră de afaceri de 10,6 milioane de lei (2,14 milioane de euro), în creştere cu 14,7% comparativ cu 2020.

Această evoluţie a fost susţinută de creșterea numărului total de comenzi înregistrate de laborator, în contextul reluării activității economice, până la un nivel apropiat de cel pre-pandemic.

Pe lângă sporirea cu 14,2% a comenzilor primite de laborator, anul 2021 a adus și o creștere cu 25,8% a numărului mediu de comenzi per client, ceea ce atestă gradul de satisfacție a clientelei Dr. Fischer Dental, atât din țară, cât și din străinătate.

Ponderea vânzărilor pe piețele externe din veniturile companiei a înregistrat o creștere semnificativă, contribuind la consolidarea pe piața fragmentată a serviciilor de tehnică dentară din România și integrarea business-ului pe verticală.

Evolutie actiuni Dr. Fischer Dental. Sursa BVB

Rezultatele obţinute sunt în acord cu estimările anunţate de noi în memorandumul de listare şi demonstrează performanţa echipei, prin munca depusă întregul an.

Am promis că vom accelera creșterea şi am început deja demersurile în privinţa implementării planurilor noastre de dezvoltare. Am crescut ponderea vânzărilor către export din totalul veniturilor companiei, aşa cum ne-am propus, şi am pus bazele deschiderii unui laborator în Germania, care ne va ajuta să ne extindem vânzările pe cea mai mare piață a serviciilor dentare din Europa.

Echipa noastră, alcătuită din specialişti de top, mulţi dintre ei fiind alături de noi de 15-20 de ani, tehnologia ultra-performantă cu care lucrăm și materialele de înaltă calitate pe care le folosim ne permit să realizăm lucrări protetice complexe şi diversificate, la cele mai înalte standarde, într-un timp foarte scurt şi la preţuri competitive.

Activăm pe o nişă de piaţă cu un potenţial uriaş, atât în ţară, cât şi pe plan extern, cu premise foarte bune de creştere şi în viitor, iar rezultatele obţinute ne fac să fim optimişti în continuare”, a declarat Dr. Antoaneta Fischer, fondatoarea Dr. Fischer Dental.

CITESTE SI:  Agroland Business System raportează venituri de 69,7 mil de lei și un rezultat operațional de 3,8 mil de lei la nivel consolidat în primul trimestru din 2023

Coroanele şi punţile dentare au înregistrat o creştere cu 20% în 2021 vs. 2020 ca valoare, iar încasările privind protezele dentare au crescut cu 13% în aceeaşi perioadă.

Laboratorul Dr. Fischer produce toate tipurile de lucrări protetice, realizând produse inovatoare care aduc un plus de valoare, precum coroanele de Zirkoniu monolit/multi-layer care prezintă numeroase avantaje pentru triada formată din pacient – medic stomatolog/cabinet – tehnician dentar (laborator), cum ar fi: calitate estetică și morfo-funcțională mai bună, timpi de producție mai scurți şi capacitate de producție mai mare.

La începutul acestui an, în urma atragerii de finanțare de la investitori, compania a deschis un laborator în Düsseldorf, Germania, de unde oferă cabinetelor stomatologice germane, direct pe teritoriul lor, servicii şi lucrări protetice la o calitate înaltă şi cu livrare rapidă. În plus, laboratorul asigură un acces mai facil la piețe din țări învecinate, precum Belgia, Țările de Jos și Franța.