BET
14350.53
0.96%
BET-TR
29356.39
0.95%
BET-FI
54078.79
0.91%
BETPlus
2134.95
0.99%
BET-NG
1069.98
1.12%
BET-XT
1238.57
0.94%
BET-XT-TR
2510.87
0.94%
BET-BK
2674.4
1.19%
ROTX
31606.78
1.05%Dr. Fischer Dental, lider al pieței de tehnică dentară în România, debutează pe piața AeRO

Autor: Financial Market
Timp de citit: 3 minute

Dr. Fischer Dental, lider al pietei de tehnica dentara din Romania, s-a listat astazi, 22 februarie, pe piata AeRO a Bursei de Valori Bucuresti sub simbolul bursier DENT.

Debutul la Bursa are loc dupa derularea unui plasament privat prin care compania a atras de la investitori 5,1 milioane de lei, fonduri destinate extinderii pe plan national si international.

Piata AeRO incepe sa devina locul predilect de finantare al antreprenorilor romani, lucru care ne onoreaza. Dr. Fischer Dental este a patra companie care suna clopotelul Bursei de la inceputul anului, la care se adauga alte doua companii care au listat obligatiuni. Prin aceasta noua listare, investitorii din piata de capital au acces la un nou jucator din piata serviciilor medicale. Le urez mult succes la Bursa si ii asteptam in continuare pe piata de capital pentru noi runde de finantare”, a declarat Radu Hanga, Presedintele Bursei de Valori Bucuresti.

Munca noastra de peste 25 de ani a redat zambetele a zeci de mii de pacienti, beneficiarii finali ai serviciilor noastre, generand satisfactii profesionale pentru mii de medici stomatologi care au apelat la noi pentru calitate si promptitudine. Odata cu listarea actiunilor, suntem convinsi ca le vom aduce motive de multumire si investitorilor care au ales sa ne sustina in strategia de crestere.

Dr. Fischer Dental este lider pe piata serviciilor de tehnica dentara din Romania, iar prin finantarea obtinuta pe piata de capital putem sa ne consolidam pozitia pe plan local, ducand serviciile noastre in orase mai mici, unde cererea este slab acoperita.

Pe de alta parte, am inceput extinderea pe plan international, deschizand un laborator in Germania, ceea ce ne va creste numarul de oportunitati pe care le putem valorifica pe aceasta piata”, a declarat Dr. Antoaneta Fischer, Fondator si Presedinte al Consiliului de Administratie, Dr. Fischer Dental

Dr. Fischer Dental a derulat un plasament privat de actiuni in noiembrie 2021 prin care compania a vandut catre 78 de investitori un numar de 900.936 actiuni, la un pret de 5,7 lei per actiune. Plasamentul privat si listarea actiunilor au fost realizate cu sprijinul TradeVille.

CITESTE SI:  Analiză Banca Transilvania: Recomandare de Cumpărare și un preț țintă de 27 lei/acțiune, adică o creștere potențială de aproape 27%

Incepand cu 22 februarie 2022, Bursa de Valori Bucuresti alaturi de TradeVille ajuta Romania sa aiba un zambet frumos prin inceperea tranzactionarii actiunilor Dr. Fischer Dental (avand simbolul DENT).

Astfel, cea mai mare companie de tehnica dentara din tara noastra devine si cea mai noua stea in panoplia pietei AeRO si a bursei nationale. Suntem increzatori ca acest prim pas va ajuta societatea sa isi intinda «aripile» si sa poata deveni una dintre cele mai mari companii de acest gen din intreaga Europa. Noi cei din echipa TradeVille le dorim mult succes si sa aiba mereu motive de a zambi fericiti”, Ovidiu-George Dumitrescu, CFA, Director General Adjunct, TradeVille.

Dr. Fischer Dental a fost infiintata sub forma unui laborator de tehnica dentara in 1995 de catre dr. Antoaneta Fischer si dr. Peter Paul Fischer, o familie de medici stomatologi care avea la acea data experienta de munca bazata pe activitatea desfasurata in Berlin si Dusseldorf. Sub numele actual, compania functioneaza in Bucuresti din 2014.

Dr. Fischer Dental este specializata in productia de lucrari protetice dentare, precum coroane dentare, punti dentare, proteze dentare, aparate ortodontice, fatete dentare. Principalii clienti ai Grupului sunt cabinetele stomatologice si alte laboratoare de tehnica dentara, atat din strainatate – Germania, Italia, Franta, Belgia, Olanda, Suedia, Elvetia, Canada si Israel, cat si din Romania.

Emitentul detine integral pachetele de parti sociale ale Dr. Fischer Digital Lab, SDS SRL infiintate in Romania si Dr. Fischer Dental GmbH, infiintata recent in Dusseldorf, Germania.

Cifra de afaceri a Grupului a fost in 2021 de 10,4 milioane de lei. Dintre acestea, 99,9% din venituri au provenit din vanzarea de lucrari protetice, iar cifra de afaceri realizata de Emitent a fost de 9,8 milioane de lei. La nivel de Grup, numarul total de angajati a fost de 77 persoane, la sfarsitul anului 2021.