BET
14891.02
0.47%
BET-TR
30741.19
0.45%
BET-FI
57032.88
-0.13%
BETPlus
2210.74
0.44%
BET-NG
1090.07
0.61%
BET-XT
1283.73
0.51%
BET-XT-TR
2620.3
0.49%
BET-BK
2802.14
0.63%
ROTX
33014.12
-0.02%


Impact Developer & Contractor încheie anticipat plasamentul privat de obligațiuni corporative intermediat de TradeVille

Autor: Financial Market
Timp de citit: 2 minute

Impact Developer & Contractor anunță încheierea cu succes și în mod anticipat a plasamentului privat de obligațiuni corporative intermediat de TradeVille.

Obligațiunile emise în cadrul plasamentului privat derulat în perioada 11 – 21 decembrie (simbol IMP26E) sunt denominate în EUR, au scadența la 6 ani și o rată anuală fixă a cuponului stabilită de emitent de 6.4% plătibilă semestrial. Valoarea subscrierilor efectuate în cadrul plasamentului a fost de 6,581,500 EUR.

Valoarea nominală a unei obligațiuni este de 500 EUR. Subscrierea minimă în plasament a fost de 50 de obligațiuni, echivalentul a 25,000 EUR. Majoritatea subscrierilor au fost făcute online prin platforma de tranzacționare TradeVille. Obligațiunile urmează să fie listate pe sistemul multilateral de tranzacționare operat de Bursa de Valori București.

Decizia de a face un parteneriat cu TradeVille pentru a crește lichiditățile și implicit interesul pentru compania Impact a fost o alegere bună, drept urmare, plasamentul anunțat s-a încheiat cu succes. Piața de Capital reprezintă în continuare axul central al strategiei de dezvoltare a companiei noastre,” a precizat Sorin Apostol, Director General, Impact Developer & Contractor.

Salutăm succesul acestui nou plasament privat de obligațiuni corporative care plasează TradeVille în postura de a fi intermediat peste 50% din plasamentele de acțiuni și obligațiuni corporative în 2020. Reușim această performanță prin conectarea rapidă a unei vaste comunități de investitori cu nevoile de finanțare ale antreprenorilor și companiilor românești cu ajutorul unei tehnologii online de subscriere modernă și accesibilă. Ne bucură cu atât mai mult că sprijinim obținerea de finanțare de către singurul dezvoltator imobiliar listat la Bursa de Valori București care are o longevitate similară cu cea a TradeVille pe piața noastră de capital,” a adaugat Ovidiu-George Dumitrescu, Director General Adjunct, TradeVille.

CITESTE SI:  Venituri în scădere cu 37% pentru Romgaz dupa prime nouă luni. Cea mai mare parte a producției a fost vândută la prețul reglementat de 150 lei/MWh

Înființată în 1991, Impact Developer & Contractor este unul dintre cei mai importanți dezvoltatori imobiliari pe segmentul rezidențial din România. Compania a construit peste 4,000 de facilități rezidențiale, însumând 500,000 de metri pătrați construiți și peste 13,000 de metri pătrați de spații de birouri și comerciale.

Strategia curentă a companiei se concentrează pe dezvoltări rezidențiale cu un nivel ridicat de calitate și sustenabilitate, urmărind o piață țintă formată din segmente de clienți cu venituri medii și ridicate, precum și extinderea proiectelor imobiliare la nivel național prin vizarea unora dintre cele mai importante centre urbane din România.

Impact Developer & Contractor este singurul dezvoltator imobiliar listat la Bursa de Valori București. Activă pe piața noastră de capital încă din 1996, compania este încadrată in prezent pe segmentul Principal la categoria Premium ale Bursei de Valori București, având o capitalizare bursieră de aproximativ 500 milioane RON. Recent, compania a fost premiată cu 5 Star Award la Categoria Property Development de către International Property Award, site-ul Impact bifând cu brio toate criteriile de jurizare la secțiunea website developement, de interes pentru investitori: date bursiere expuse în timp real, raportări și date financiare la zi.

TradeVille este un broker cu vechime de peste 25 de ani pe piața de capital din România și oferă clienților de retail acces facil și rapid la Bursa de Valori București și la marile burse internaționale. În același timp, TradeVille asistă antreprenorii și companiile românești în obținerea de finanțări prin plasamente de acțiuni și obligațiuni corporative. În 2020, TradeVille a intermediat peste 50% din plasamentele de acțiuni și obligațiuni corporative pentru companii din diferite industrii, printre care și Impact Developer & Contractor.