BET
18042.59
0.54%
BET-TR
39292.33
0.52%
BET-FI
59167.26
0.14%
BETPlus
2673.38
0.52%
BET-NG
1278.58
0.31%
BET-XT
1539.44
0.59%
BET-XT-TR
3299.86
0.57%
BET-BK
3369.36
0.86%
ROTX
39628.22
0.54%

MedLife anunță a doua achiziție pharma, lanțul de farmacii CED Pharma

Autor: Financial Market
2 min

Sistemul Medical MedLife anunta semnarea tranzactiei pentru preluarea pachetului integral de actiuni ale grupului de companii CED Pharma. Este a doua achizitie a grupului pe segmentul pharma, anuntata in decursul a doua saptamani.

CED Pharma face parte dintr-un grup de firme, care are in componenta 6 farmacii, toate localizate in Bucuresti. La nivelul anului 2019, compania a inregistrat o cifra de afaceri de 4 milioane de euro, in crestere cu 6% fata de anul precedent.

“Asa cum am anuntat actionarii nostri, continuam sa ne consolidam si sa ne diversificam segmentele de activitate. Structura actuala de business incorporeaza 6 divizii de business: clinici, laboratoare, spitale, stomatologie, farmacii si servicii corporate, iar acest tip de structura ne ajuta sa rezolvam integrat nevoile actualului pacient, dar mai ales nevoile viitorului pacient.

Achizitia CED Pharma reprezinta un pas firesc in programul de achizitii, intrucat ne ajuta nu doar sa consolidam divizia noastra de farmacii PharmaLife, dar si sa asiguram continuitate pentru strategia noastra de dezvoltare pe segmentul pharma bazata pe interdependenta intre unitatile spitalicesti si farmacii, toate cele 6 farmacii noi fiind in incinta unui spital sau in apropierea acestuia.

Credem cu tarie faptul ca zona pharma va avea o contributie importanta pentru pacientul urmatorilor ani, pentru mentinerea sanatatii populatiei si a economiei tarii si va fi foarte conectata la serviciile medicale tocmai pentru a putea oferi solutii integrate pentru nevoile medicale ale pacientului de maine”, a declarat Mihai Marcu, CEO si Presedinte MedLife Group. Tranzactia urmeaza sa fie analizata de Consiliul Concurentei.

Odata finalizata aceasta tranzactie, cele 6 farmacii vor fi integrate in reteaua proprie PharmaLife, numarul total al unitatilor urmand sa ajunga la 20 de farmacii, in contextul in care am mai adaugat de curand alte 2 farmacii in portofoliu, pe care le anuntam tot cu aceasta ocazie. Mai mult decat atat, prin aprobarea de catre Consiliul Concurentei a celor doua achizitii pharma anuntate, Pharmachem si CED Pharma, grupul MedLife va fi prima companie medicala privata din Romania care depaseste un sfert de miliard de euro ca si cifra de afaceri.

Este o confirmare clara legata de performanta unui management romanesc, a medicilor romani si a solutiilor gandite si dezvoltate cu resurse locale. Este o confirmare in plus legata de faptul ca putem creste capitalul romanesc si, impreuna putem sa ducem economia Romaniei la un alt nivel. Vom continua politica de achizitii si in anul 2021, avand in acest sens discutii cu cativa operatori privati de servicii medicale din Romania, dar nu excludem tranzactii de mai mica dimensiune in tarile invecinate. Suntem mandri ca o companie cu capital romanesc, listata la BVB, a reusit nu doar sa gestioneze provocarile pandemiei si sa se implice in comunitate, dar si sa devina un lider regional in medicina privata”, a declarat Mihai Marcu.