BET
14109.9
-0.95%
BET-TR
28867.37
0.5%
BET-FI
52704.15
0.34%
BETPlus
2099.33
-0.84%
BET-NG
1052.07
-1.12%
BET-XT
1216.71
-0.69%
BET-XT-TR
2466.81
0.5%
BET-BK
2611.46
0.08%
ROTX
30962.23
0.77%MedLife anunță achiziționarea pachetului majoritar în proporție de 60% al companiei Medica Sibiu

Autor: Financial Market
Timp de citit: 2 minute

Sistemul Medical MedLife anunta achizitionarea pachetului majoritar in proportie de 60% al companiei Medica Sibiu, unul dintre furnizorii importanti de servicii medicale private din judetul Sibiu. Odata cu aceasta achizitie, MedLife isi consolideaza cea mai mare retea de unitati medicale private cu acoperire la nivel national.

Medica Sibiu activeaza pe piata de servicii medicale private inca din 2001 si are in componenta o policilica de mari dimensiuni, un laborator de analize medicale si un centrul de medicina muncii.

Totodata, Medica Sibiu este unul dintre furnizorii aflati in contract cu Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate din Sibiu (CJAS), acoperind o gama larga de analize de laborator si consultatii medicale, pentru specialitati precum endocrinologie, interne, neurologie, psihiatrie, psihologie clinica. Potrivit reprezentantilor companiei, in 2020, Medica Sibiu a inregistrat o cifra de afaceri de 3,7 milioane de lei.

Chiar daca pandemia a recalibrat planurile de dezvoltare din ultimul an, dar si pe cele de anul in curs, asa cum am anuntat, continuam planul de extindere si dezvoltare, pastram deschis programul de achizitii. Avem in derulare trei – patru discutii avansate in Romania si una – doua in afara granitelor. In calitate de companie romaneasca, listata la bursa de valori din Bucuresi, vrem sa dezvoltam capitalul romanesc, sa il ducem peste granita si sa ne consolidam pozitia la nivel regional”, a declarat Mihai Marcu, Presedinte si CEO MedLife Group.

CITESTE SI:  Programul Made in Romania al BVB a anunțat cele 15 povesti antreprenoriale românești finaliste ale editiei a VI-a

Ne bucuram ca vom face echipa cu liderul in servicii medicale din Romania, ca ne alaturam unui grup cu o structura medicala extrem de complexa si un know how de exceptie la nivel de business. Inca de la inceputurile noastre, am diversificat si imbunatatit in mod constant portofoliul de servicii, pentru a veni in sprijinul pacientilor nostri. Suntem o echipa dinamica, care a dobandit de-a lungul anilor o experienta solida, si suntem pregatiti sa facem fata noilor provocari de dezvoltare si extidere”, a declarat Daniela Aldea, Director General Medica.

Prin preluarea Medica Sibiu, grupul MedLife ajunge la un portofoliu de 31 de companii achizitionate, ultima anuntata fiind grupul de farmacii CED Pharma. Totodata, prin aceasta achizitie compania isi consolideaza cifra de afaceri proforma consolidata la nivel de grup si ajunge la valoarea de 252 milioane euro.