BET
12095.58
0.35%
BET-TR
23530.08
0.35%
BET-FI
49671.41
-0.86%
BETPlus
1806.84
0.36%
BET-NG
923.39
-0.33%
BET-XT
1050.41
0.14%
BET-XT-TR
2030.87
0.14%
BET-BK
2276.63
0.33%
ROTX
26978.77
0.8%


Norofert raportează o cifră de afaceri de 51,5 milioane de lei în 2021, în creștere cu 107%

Autor: Financial Market
Timp de citit: 3 minute

Norofert Group, principalul producător român de inputuri organice, raportează o cifră de afaceri de 51,5 milioane de lei pentru anul 2021, în creștere cu 107% față de 2020 și un profit net de 8,2 milioane de lei, cu 63% mai mult comparativ cu anul anterior.

„Anul 2021 a fost unul mult mai bun pentru agicultura românească prin comparație cu 2020, când fermierii au întâmpinat probleme majore cauzate de seceta puternică înregistrată pe aproape întreg teritoriul României.

Deși anul acesta au fost precipitații suficiente, care au dus la recolte bune din punct de vedere cantitativ, per total acestea nu au fost la cel mai bun nivel din punctul de vedere al calității. În ceea ce privește activitatea noastră, ne bucurăm că în 2021 am depășit în mare parte bugetul de venituri și cheltuieli. Acest lucru a fost posibil pe fondul creșterii peste așteptări a vânzărilor de produse proprii pentru toate campaniile agricole ale anului.

Totodată, am reușit să ne extindem portofoliul de clienți datorită conversiei către agricultura ecologică a unui număr din ce în ce mai mare de fermieri. Obiectivul nostru este să continuăm să creștem accelerat acest portofoliu și să fim alături de fermieri în tot ce înseamnă trecerea la practicarea unei agriculturi ecologice și nu numai.

Le mulțumim investitorilor și acționarilor care ne-au fost alături în acești doi ani de activitate pe piața de capital și le transmitem că începând cu 2022, Norofert nu mai este un simplu producător de inputuri ecologice ci un conglomerat agro-alimentar care acoperă întreg lanțul, de la producție vegetală, la inputuri și vânzarea producțiilor obținute,” a declarat Vlad Popescu, CEO al Norofert Group.

Evolutie actiuni Norofert. Sursa BVB

În anul 2021, producția de inputuri a contribuit cu 79% la cifra de afaceri a companiei, tradingul de cereale ecologice cu 11%, comercializarea de semințe cu 9%, în timp ce divizia de retail a adus o contribuție de 1% în cifra de afaceri totală.

Pe parcursul anului trecut, Norofert a lansat cinci produse noi și a ajuns la o acoperire integrală a zonelor agricole importante din România. De asemenea, compania a ajuns la un grad de încasare de 99,4% în decembrie 2021, datorită anului agricol bun, precum și mulțumită departamentului de Control Risc, înființat anul trecut și care a reușit să performeze în cele două sezoane agricole ale anului 2021.

CITESTE SI:  Dezvoltatorul imobiliar IMPACT a raportat o creștere cu 54% a veniturilor și 26% a profitului net la finalul anului 2022

În ceea ce privește tradingul de cereale ecologice, Norofert se așteaptă ca această linie de business să se dezvolte și mai mult în anii ce urmează, având în vedere faptul că suprafețele de culturi ecologice vor continua să se extindă.

Compania are în plan să gestioneze cantități importante de culturi ecologice pentru clienții săi, prin depozitarea și valorificarea acestora la prețuri competitive. Prin urmare, în 2022, Norofert va suplimenta capacitățile de depozitare din cadrul fermei din Zimnicea cu până la 9-10.000 de tone.

Pe fondul creșterilor încurajatoare de vânzări de îngrășăminte de sol, Norofert va inaugura în viitorul apropiat o linie de producție dedicată. Îngrășămintele de sol sunt un vector de creștere important și stau la baza oricărei culturi, fiind un element de nutriție indispensabil în orice fermă. Pentru divizia de retail, compania va continua dezvoltarea produselor de hobby gardening.

În 2021, compania a adăugat în gama sa de produse, linia Ready-to-Use, flacoane de 500 ml cu pulverizare directă pe plantă. Această nouă linie se adresează consumatorilor casnici care dețin plante decorative și care nu mai au nevoie de diluție suplimentară pentru aplicare.

Datorită parcursului bun al magazinului online Norofert Shop pe parcursul anului trecut, compania va continua parteneriatul cu Agrocosm în vederea asigurării accesului produselor companiei în magazinele de retail. Obiectivul acestui parteneriat este de a crește divizia de retail a Norofert.

De asemenea, în 2021, compania a finalizat website-ul pentru magazinul online dedicat pieței din SUA, reușind în același timp să livreze deja primul stoc de marfă acolo. Compania se așteaptă să demareze vânzările online în această piață nu mai târziu de luna martie a anului curent, odată cu finalizarea certificării OMRI (certificare necesară pentru comercializarea de produse ecologice) pentru întreaga gamă de produse hobby gardening.

Acțiunile Norofert Group sunt listate pe piața AeRO a Bursei de Valori București începând cu 3 martie 2020 și se tranzacționează sub simbolul NRF. Compania are o capitalizare de piață de peste 135 milioane de lei, iar începând cu data de 11 octombrie 2021, acțiunile NRF sunt incluse în indicele BET-AeRO dezvoltat de BVB pentru această piață. În cadrul acestui indice, Norofert deține a doua cea mai mare pondere.