BET
16009.52
0.75%
BET-TR
33218.43
0.74%
BET-FI
57504.25
1.41%
BETPlus
2375.59
0.71%
BET-NG
1140.41
0.7%
BET-XT
1367.72
0.77%
BET-XT-TR
2806.07
0.76%
BET-BK
2978.41
0.63%
ROTX
35341.99
0.96%Oferta de obligațiuni QUALITANCE, intermediată de Tradeville, subscrisă cu peste 110% față de valoarea minimă

Autor: Financial Market
Timp de citit: 2 minute

Compania internațională de tehnologie, inovație și Inteligență Artificială QUALITANCE a încheiat cu succes o ofertă de obligațiuni corporative, intermediată de Tradeville, lider de piață în tranzacționarea online din România, suma totală alocată ajungând la 1,5 milioane de euro.

Oferta a fost închisă anticipat, în urma interesului ridicat din partea investitorilor, fiind suprasubscrisă încă din prima zi. Compania și-a atins suma-țintă stabilită, înregistrând sume cu 1,25 mil. de euro peste pragul minim de succes.

Oferta a marcat o inovație la nivelul plasamentelor private de obligațiuni corporative din România, fiind prima ofertă desfășurată prin sistemul BVB în care s-a folosit un sistem de tip „licitație olandeză”, prin care s-a determinat nivelul optim al ratei cuponului obligațiunilor. Astfel, această rată a dobânzii a fost stabilită prin licitație la un nivel care să echilibreze cât mai bine interesul investitorilor și pe cel al emitentului.

Subscrierile pentru obligațiunile QUALITANCE s-au putut realiza exclusiv prin intermediul Tradeville. Obligațiunile au o valoare nominală de 500 EUR, o scadență de 3 ani și o dobândă fixă de 5% pe an, plătibilă semestrial, cu posibilitatea de rambursare anticipată.

„Încurajăm companiile să obțină finanțare prin obligațiuni corporative și ne bucurăm de fiecare dată când intermediem un plasament de succes. Suntem cu atât mai încurajați să fi susținut o companie antreprenorială, dedicată inovației, precum QUALITANCE, într-un proces de emisiune care a fost întâmpinat cu interes crescut din partea investitorilor și să vedem, încă o dată, potențialul obligațiunilor ca instrument de finanțare”, a declarat Ovidiu Dumitrescu, CFA, Director General Adjunct, Tradeville.

CITESTE SI:  IMPACT a obținut venituri de 169,5 milioane lei în 2023 și un profit net de 34,9 milioane lei

“QUALITANCE este compania care definește alături de clienții săi viitorul în domeniile lor de activitate. Le mulțumim investitorilor pentru încredere și pentru că au înțeles că paradigma pe care QUALITANCE a creat-o va genera valoare printr-o dezvoltare accelerată. Ne propunem să continuăm extinderea internațională, cu o prezență accentuată în Europa, dar și dezvoltarea propriilor platforme de tehnologie. 

Planurile QUALITANCE pe următorii 3 ani prioritizează investițiile în zona de creștere și dezvoltare a structurii actuale – a echipei, a prezenței internaționale prin entități noi sau chiar achiziții, precum și a portofoliului de clienți alături de care să desfășurăm proiecte complexe de transformare digitală, folosind în special Inteligența Artificială și Machine Learning„, a declarat Radu Constantinescu, co-fondator și managing partner, QUALITANCE.

Finanțarea va fi folosită de QUALITANCE pentru a-și continua atât expansiunea pe plan internațional, prin creșterea echipei și eventuale achiziții, cât și extinderea portofoliului de clienți. Anul acesta, compania a deschis subsidiare noi la New York și Londra și și-a extins biroul din Sydney, unde derulează proiecte de inovație și transformare digitală.

În perioada 2016 – 2018, QUALITANCE a înregistrat creșteri anuale de peste 36% ale cifrei de afaceri. La sfârșitul anului 2018, societatea înregistra un avans de 36,1% față de anul precedent, în timp ce în 2017, era în creștere cu 37,6% față de 2016.


[ajax_load_more]