BET
12133.87
-0.78%
BET-TR
24112.85
-0.78%
BET-FI
50906.84
-0.12%
BETPlus
1808.95
-0.73%
BET-NG
936.5
-0.75%
BET-XT
1060.8
-0.75%
BET-XT-TR
2089.29
-0.74%
BET-BK
2310.65
-0.84%
ROTX
26990.31
-0.26%


Raiffeisen Centrobank susține lichiditatea Băncii Transilvania, cea mai tranzacționată acțiune de la BVB

Autor: Financial Market
Timp de citit: 2 minute

Banca Transilvania (BVB:TLV), cea mai mare banca din Romania si una dintre cele mai lichide actiuni tranzactionate la Bursa de Valori Bucuresti, beneficiaza de astazi, 7 septembrie, de serviciile de Market Maker al Emitentului (MME) din partea Raiffeisen Centrobank.

Banca Transilvania este de asemenea pe prima pozitie in termeni de capitalizare bursiera, in randul companiilor antreprenoriale romanesti listate la bursa (17,2 mld. lei, respectiv 3,5 mld. euro).

Ne bucuram ca Banca Transilvania alege sa initieze o colaborare cu Raiffeisen Centrobank pentru servicii de Market Maker al Emitentului. Banca Transilvania demonstreaza inca o data importanta pe care o aloca pietei de capital si performantei actiunilor sale la bursa. Accesarea programului de Market Maker al Emitentului de catre cea mai tranzactionata companie la bursa, inclusa deja in indicii FTSE Russell de Emerging Market, va arata cu atat mai mult utilitatea acestui program pentru imbunatatirea lichiditatii unui emitent”, spune Adrian Tanase, Directorul General al Bursei de Valori Bucuresti.

Banca Transilvania, inclusiv ca emitent, a avut un rol decisiv la promovarea pietei de capital romanesti in categoria de piata emergenta. Participarea activa la dezvoltarea bursei din Bucuresti a fost si ramane focusul nostru, ca prima institutie financiara care si-a inscris actiunile la tranzactionare in Romania”, a declarat Mihaela Nadasan, Director General Adjunct, Institutii si Piete Financiare, Banca Transilvania.

CITESTE SI:  Aquila raportează o creștere a veniturilor cu 20% și a profitului cu 122% în primul trimestru față de perioada similară a anului trecut

Activitatea de Market Maker al Emitentului va fi prestata de Raiffeisen Centrobank in baza unui contract semnat cu Banca Transilvania. Actiunea TLV este a treia pentru care Raiffeisen Centrobank ofera servicii de Market Maker al Emitentului, dupa Evergent Investment si Purcari Wineries.

Suntem bucurosi sa includem Banca Transilvania, compania cu cea mai mare pondere in indicele BET al Bursei de Valori Bucuresti, in portofoliul nostru de clienti si sa ii sustinem astfel povestea de succes. Ne propunem sa crestem lichiditatea pietei, precum si pe cea a actiunilor TLV”, spune Günther Kornfellner, Equities & Derivatives Trader for EMEA, Raiffeisen Centrobank.

Banca Transilvania s-a listat la bursa in octombrie 1997. Actiunile TLV sunt incluse in sapte indici bursieri, respectiv BET, BET-TR, BET-XT-TR, BET-BK, BET-XT, BETPlus, ROTX. Banca Transilvania este de asemenea una dintre cele cinci companii prezente in indicii furnizorului global FTSE Russell, alaturi de Nuclearelectrica, OMV Petrom, TeraPlast si Bittnet.