BET
17680.5
1.41%
BET-TR
37417.56
1.48%
BET-FI
58826.12
-0.36%
BETPlus
2609.85
1.34%
BET-NG
1264.99
1.96%
BET-XT
1497.7
1.2%
BET-XT-TR
3132.73
1.27%
BET-BK
3227.37
0.7%
ROTX
38863.86
1.44%
Se intensifică concurența pe piața de capital americană. Charles Schwab, una dintre cele mai mari firme de brokeraj din SUA, renunță la comisioane

Autor: Financial Market
Timp de citit: 2 minute

Un război al prețurilor a lovit industria brokerajului de peste ocean, atât Charles Schwab, cât și TD Ameritrade, două dintre cele mai mari companii de intermediere in mediu online pe piata de capital, anunțând recent că vor elimina comisioanele pentru anumite tipuri de tranzacții.

Astfel, Charles Schwab a declarat că intenționează să elimine comisioanele pentru tranzacțiile cu actiuni americane, ETF-uri și opțiuni de pe platformele sale mobile și web. Această mutare, care va intra în vigoare pe 7 octombrie, va fi disponibilă pentru titlurile listate pe bursele din SUA și Canada.

„Începând cu 7 octombrie 2019, compania va reduce comisioanele de tranzacționare online de la 4,95 USD la zero. Totodată, compania va da posibilitatea deschiderii unui cont de brokeraj, oricărui investitor, oricât de mare sau mic, fără a necesita o suma minimă. Fiecare client Schwab care utilizează canalele noastre web și mobile se califică automat pentru noul preț, fără a deschide un cont nou, a face un nou depozit sau a menține un sold minim de orice tip”, se arată intr-un comunicat al companiei.

Informațiile Schwab vin la o săptămână după ce compania rivală Interactive Brokers Group a lansat noul său serviciu IBKR Lite, care a eliminat și comisioanele pentru acțiunile și ETF-urile listate în SUA.

CITESTE SI:  Comportamentul consumatorului român în perioada sărbătorilor de Paște 2024

De altfel, întreaga industrie de brokeraj se confruntă cu o concurență dură din partea unor fintech-uri precum Robinhood sau mai nou Revolut, care oferă deja servicii de tranzacționare fără comisioane sau cu comisioane mici prin intermediul aplicațiilor mobile.

Din prima zi, pasiunea mea a fost să fac investițiile mai ușoare și mai accesibile pentru toată lumea”, a declarat Charles Schwab, președintele și fondatorul companiei, într-o declarație. „Eliminarea comisioanelor asigură realizarea viziunii mele finale, făcând investițiile accesibile tuturor.

CEO-ul Charles Schwab și președintele Walt Bettinger au adăugat că „prețul nu ar trebui să fie niciodată o barieră pentru investiții pentru nimeni, indiferent dacă este un investitor cu experiență sau cineva care este la început de drum”.

Mișcarea nu a rămas însă fără ecou in piață. Acțiunile Schwab ( SCHW ) au scăzut cu 10% in urma publicării știrilor, deoarece investitorii au părut îngrijorați de pierderea unor venituri din taxe și de impactul potențial pe care acestea l-ar avea asupra profiturilor Schwab.

La randul lor, acțiunile Interak Brokers ( IBKR ) au scăzut cu 9%. Concurenții E-Trade (ETFC) și TD Ameritrade (AMTD) au fost afectați și mai tare, scăderile fiind de 16%, respectiv 25%.


 

[ajax_load_more]