BET
14435.35
0.15%
BET-TR
29106.74
0.15%
BET-FI
53214.95
-1.54%
BETPlus
2145.84
0.14%
BET-NG
1072.96
0.04%
BET-XT
1240.43
0.04%
BET-XT-TR
2485.12
0.04%
BET-BK
2641.06
-0.14%
ROTX
31145.37
-0.18%BVB, promovată în cadrul conferinței „Zilele investitorilor în Europa Centrală și de Est”

Autor: Financial Market
Timp de citit: 2 minute

Bursa de Valori Bucuresti împreună cu cea din Varșovia și Praga au organizat in perioada 23-24 mai  conferinta „Zilele investitorilor in Europa Centrala si de Est”, eveniment ce a avut loc la New York, in colaborare cu firma de brokeraj independenta Wood & Company. In cele doua zile ale evenimentului, 34 de companii din Polonia, Cehia si Romania s-au intalnit cu 84 de investitori institutionali reprezentand cele mai mari 59 de case de investitii din SUA.

In ultimii ani, piata de capital din Romania a intreprins o reforma profundă pentru imbunătățirea infrastructurii si a legislatiei, precum si pentru facilitarea accesului investitorilor la piata si a lansarii de noi oferte publice. Dialogul permanent cu investitorii institutionali straini reprezinta o prioritate pentru noi in promovarea oportunitatilor de investitii si imbunatatirea constanta catre cele mai bune practici in domeniu,” Lucian Anghel, Presedinte al Bursei de Valori Bucuresti.

La randul sau, Kristen Andrasko, Co-Head of Equities Wood & Company a declarat: „Wood & Co. a fost incantată sa colaboreze la acest eveniment inaugural, unic, la New York, cu Bursele de Valori din Bucuresti, Praga si Varsovia. Este atat de important pentru dezvoltarea continua a regiunii noastre ca oportunitatile de investitii din Europa Centrala si de Est sa fie vizibile la nivel global pentru managerii de fonduri.

In acest scop, am adus companii din Romania, care este o piata de frontiera pe lista de monitorizare a FTSE Russell pentru clasificarea ca piata emergenta; din Republica Cehă, o piata emergenta cu un mare echilibru intre crestere si stabilitate; si din Polonia, care a fost recent promovată la statutul de piata dezvoltata de FTSE, dar care continuă să ofere acces la mai multe segmente ale unei economii dinamice si emergente. Feedback-ul de la investitorii americani cu privire la formatul evenimentului a fost excelent – multumim burselor noastre partenere pentru sprijinul acordat in obtinerea acestui success.

CITESTE SI:  2Performant raportează o cifră de afaceri de 21 milioane de lei în primul semestru din 2023, în creștere cu 31%

„Suntem aici pentru a ne intalni cu investitorii americani pentru a promova piata noastra de capital si avantajele acesteia. Si avem multe dintre acestea. Dezvoltarea dinamica a economiei poloneze si evaluarile atractive ale companiilor poloneze, impreuna cu ratele pozitive de rentabilitate si rata mare a dividendelor, reprezinta un bun argument pentru investitiile pe piata noastra. Decizia FTSE Russell de a promova Polonia la statutul de piata dezvoltata este o dovada ca Polonia este un punct interesant pe harta de investitii a lumii,” Jacek Fotek, Vicepresedinte al Consiliului Director si CFO al Bursei de Valori din Varsovia.