BET
16013.66
0.79%
BET-TR
33223.76
0.79%
BET-FI
58538.7
0.44%
BETPlus
2377.06
0.75%
BET-NG
1148.24
0.43%
BET-XT
1370.99
0.71%
BET-XT-TR
2812.46
0.72%
BET-BK
3005.61
0.6%
ROTX
35738.48
0.99%Hidroelectrica își optimizează structura interna și mai face un pas în vederea listării

Autor: Financial Market
Timp de citit: 2 minute

Incepand cu aceasta saptamana, Hidroelectrica are avizata o noua structura organizatorica al carei rol este acela de accelerare a procesului de listare si orientarea companiei catre dezvoltare si investitii. Reorganizarea societatii este in concordanta cu necesitatile interne identificate, precum si cu viziunea de dezvoltare/investitii pe care o are noul Directorat.

Prin implementarea acestei masuri organizatorice este creat un numar important de noi locuri de munca – functii de executie destinate specialistilor, in structuri cheie care asigura suportul pe termen mediu si lung pentru activitatile de mentenanta, retehnologizare, tehnic si suport productie, proiectare, infrastructuri critice etc.

Dorim sa atragem in structurile companiei specialisti foarte bine pregatiti. Este o problema careia ii cautam rezolvare acum si pentru care avem o viziune pe termen lung. Chiar astazi, spre exemplu, am participat la deschiderea anului universitar la Universitatea Tehnica de Constructii Bucuresti, Facultatea de Hidrotehnica, alaturi de Ministrul Energiei – dl Toma Petcu, si de Decanul Facultatii, dl Alexandru Dimache. Suntem constienti ca trebuie sa ne implicam in procesul educational astfel incat sa crestem interesul studentilor pentru activitatile noastre. Daca vrem ca si peste cativa ani sa avem o baza de recrutare pentru specialisti in domeniul energetic, trebuie sa actionam acum.”- a mai afirmat dl Bogdan Badea, Presedintele Directoratului Hidroelectrica.

CITESTE SI:  Ascendia raportează venituri în creștere ușoară la finalul anului trecut, dar întârzierea finanțărilor prin PNRR a afectat rezultatul net

In acest sens, pentru a mari competitivitatea pe piata a Hidroelectrica, prin reorganizare se largeste baza de specialisti a companiei cu precadere pe activitati nucleu, cum sunt cele de retehnologizare si mentenanta a capacitatilor de producere a energiei electrice pe care societatea le detine in portofoliu.

Deficitul substantial de salariati al Hidroelectrica pe zonele de specialitate anterior amintite a avut in trecut impact direct asupra obiectivelor companiei, astfel ca, la 6 luni, executia planurilor de dezvoltare era de 20,33%, din care retehnologizarile reprezentau 4,50%, iar mentenanta sub 20% fata de prognozatul din buget. Reorganizarea vizeaza recuperarea in ritm alert a ecarturilor fata de obiectivele pe 2017 ale Hidroelectrica, in concordanta cu viziunea strategica a noului management al companiei.

Hidroelectrica trebuie sa rezolve un deficit acut de personal astfel incat sa devina cu adevarat competitiva pe piata de energie si sa se indrepte, asa cum este normal, catre zona de investitii si dezvoltare nationala si chiar regionala. Sunt lucruri care au fost neglijate pana acum si pe care a venit momentul sa le asezam intre prioritati.” – declarat dl Bogdan Badea, Presedintele Directoratului Hidroelectrica.

Sursa: hidroelectrica.ro