BET
16882.42
-0.77%
BET-TR
35029
-0.77%
BET-FI
60301.58
-0.24%
BETPlus
2495.95
-0.73%
BET-NG
1210.27
0.09%
BET-XT
1440.85
-0.75%
BET-XT-TR
2956.01
-0.75%
BET-BK
3107.11
-0.88%
ROTX
37073.64
-0.76%Bitcoin crește după ce Amazon a spus ca va accepta plata prin monede digitale

Autor: Financial Market
Timp de citit: 2 minute

Ultima săptămână a început într-o o notă negativă, iar criptomonedele majore au testat minimele din iunie. Cu toate acestea, cumpărătorii au reușit să oprească declinurile și pentru restul săptămânii a putut fi observată o mișcare ascendentă.

Sentimentul pieței s-a îmbunătățit semnificativ în timpul sesiunii de astăzi, după ce s-au răspândit zvonurile despre Amazon care ar pregătiți să accepte plăți în BTC și alte criptomonede. Dominația Bitcoin a crescut la 47,0%. Capitalizarea tuturor activelor digitale aflate în circulație a crescut la 1,52 mii de miliarde, în timp ce un volum mediu zilnic de tranzacționare este înregistrat la 102,00 miliarde USD.

Dominanța de piață a Bitcoin crește ușor. Sursa: Coinmarketcap.com

Amazon dorește să angajeze un expert în monede digitale și blockchain

Prețul Bitcoin a crescut astăzi cu 15% după ce o singură sursă neconfirmată a declarat pentru City A.M. că Amazon, gigantul de retail, evaluează posibilitatea de a accepta plăți în Bitcoin până la sfârșitul anului și se gândește să creeze propriul simbol până în 2022.

Potrivit sursei, Bitcoin ar fi prima monedă digitală acceptată. Cu toate acestea, corporația este hotărâtă să adauge alte monede digitale populare în viitor, inclusiv Ethereum, Cardano și Bitcoin Cash.

Gigantul de comerț electronic este, de asemenea, în căutarea unui lider de produs în monedă digitală și blockchain, a raportat anterior CoinDesk. Într-un comunicat, compania a descris poziția ca un mijloc pentru Amazon să „exploreze” ceea ce se întâmplă în spațiul cripto.

Un purtător de cuvânt a declarat pentru The Block:

Suntem inspirați de inovația care se desfășoară în spațiul monedelor digitale și explorăm cum ar putea arăta aceasta pentru Amazon. Credem că viitorul va fi construit pe noile tehnologii care permit plăți moderne, rapide și ieftine și sperăm să aducem acel viitor clienților Amazon cât mai curând posibil.

CITESTE SI:  Economia americană a creat 303.000 de locuri de muncă în luna martie 2024, cel mai mare număr din ultimele zece luni

Cu toate acestea, unii participanți la piață sunt de părere că impulsul ascendent de astăzi ar trebui tratat ca un “short squeeze”, ceea ce ridică un semn de întrebare cu privire la sustenabilitatea acestei mișcări de creștere.

Sursa: Alternative.me

Sursa: xStation5

Potrivit indicatorului Crypto Fear & Greed, creșterea la 40.000 USD nu a schimbat starea generală a pieței de „frică”. Luni, Indicele a atins valoarea 26/100 – semnalând teama, mai degrabă decât lăcomia sau o atmosferă „neutră”.

Bitcoin a crescut în această dimineață și a ajuns aproape de zona de 40.000 de dolari. O parte din câștiguri a fost ștearsă de atunci, dar moneda continuă să se tranzacționeze peste pragul de 38.000 de dolari.

Cu toate acestea, atâta timp cât prețul se situează sub rezistența de la 42.000 USD, continuarea unei mișcări descendente este scenariul de bază. Cel mai apropiat suport de urmărit este situat la 36.500 USD.

Rezervele de Ethereum continuă să scadă înainte de London Hardfork

Blockchain-ul Ethereum va fi supus unei actualizări incompatibile cu versiunile anterioare pe 4 august, numită London Hardfork. Conform tendinței recente a rezervelor valutare, rezervele ETH scad mai repede decât cele Bitcoin. Acest lucru semnalează un posibil sentiment pozitiv al traderilor înainte de implementarea Ethereum London Hardfork.

Sursa: CryptoQuant

Cantitatea de Ethereum deținută în portofelele tuturor burselor indică scăderea ofertei ETH disponibilă pentru vânzare, cumpărare și tranzacționare în marjă.

Sursa: xStation5

Ethereum – săptămâna trecută prețul a depășit ascendent media mobilă de 50 de perioade (linia verde) și media mobilă de 200 de perioade (linia roșie). Astăzi, prețul a depășit rezistența majoră de la 2.310,00 USD și se îndreaptă spre o linie descendentă de trend. În cazul în care apare o spargere în sus, mișcarea ascendentă poate accelera către următoarea rezistență, cea situată la 3.022 USD.