BET
15926.46
-0.54%
BET-TR
33043.53
-0.54%
BET-FI
58339.18
-0.34%
BETPlus
2364.53
-0.53%
BET-NG
1140.72
-0.65%
BET-XT
1364.01
-0.51%
BET-XT-TR
2798.19
-0.51%
BET-BK
2991.27
-0.48%
ROTX
35570.46
-0.47%Bitcoin trece peste pragul de 60.000 de dolari înaintea IPO-ului Coinbase

Autor: Financial Market
Timp de citit: 3 minute

Bitcoin a văzut din nou o anumită volatilitate activă în creșterea sa până în zona maximelor istorice de la 61.000 de dolari, pe măsură ce sentimentul bullish s-a accentuat înaintea unei listări a celei mai mari burse de criptomonede din SUA, Coinbase, care va avea loc pe 14 aprilie.

Moneda a crescut și a depășit pragul de 60.000 de dolari, însă cumpărătorii nu au reușit să mențină impulsul și prețul a scăzut. Acum pare să se stabilizeze în jurul valorii de 60.000 de dolari după acea criză de volatilitate.

Săptămâna trecută a înregistrat o performanță foarte bună a monedelor alternative, iar Ethereum a urcat la un nou maxim istoric. Capitalizarea tuturor activelor digitale aflate în circulație a depășit 2.000 de miliarde de dolari, în timp ce un volum mediu zilnic de tranzacționare este înregistrat la 146,2 miliarde de dolari. Dominanța pieței Bitcoin a scăzut la 54,2%.

Capitalizarea totală a pieței a atins un nou maxim istoric. Sursa: CoinMarketCap

SEC începe să evalueze ETF-ul WisdomTree Bitcoin

Creșterile recente ale prețurilor Bitcoin au fost determinate și de știrea că SEC (Security and Exchange Commission) a început procesul de evaluare al cererii de listare a ETF-ului WisdomTree Bitcoin.

WisdomTree a depus pentru prima dată o cerere pentru acest ETF luna trecută, dar a încercat anterior să lanseze un produs financiar reglementat cu expunere pe criptomonede.

Se așteaptă ca decizia inițială a autorității de reglementare de a aproba, respinge sau evalua în continuare propunerea VanEck să aibă loc luna viitoare.

Un alt semn bullish pentru piață a venit de la minerii BTC, care au început din nou să acumuleze monede. De asemenea, decizia unui club de fotbal englez, Southampton, de a începe să primească bonusuri în BTC a susținut, de asemenea, sentimentul pieței.

Deținătorii pe termen lung au încetinit cheltuirea monedelor vechi. Sursa: Glassnode

Pe de altă parte, Kimchi Premium a revenit. Kimchi Premium este diferența dintre prețul Bitcoin pe bursele de monede digitale sud-coreene și cele occidentale. Prima a crescut la 22% marți, pentru a scădea la 15% în câteva ore, pe 7 aprilie, după ce oficialii sud-coreeni au promis acțiuni privind activitățile ilegale ale pieței. Oricum, prima coreeană pe Bitcoin a fost în mod istoric un semnal de atingere a unui maxim local și reapariția sa este îngrijorătoare.

CITESTE SI:  Analiză XTB: Ciocolata de Valentine's Day ar putea deveni un cadou de lux. Prețul boabelor de cacao a atins vârfuri peste așteptări

Indicele privind prima BTC din Coreea. Sursa: CryptoQuant. Sursa: xStation5

Prețul Bitcoin a crescut în weekend, însă cumpărătorii nu au reușit să mențină impulsul, iar prețul s-a retras spre suportul local de la 59.514 USD. Dacă are loc o spargere în jos, următorul suport este situat în jurul nivelului de 56.542 USD și este consolidat de limita inferioară a canalului ascendent și de 200 SMA (linia roșie).

Pe de altă parte, în cazul în care cumpărătorii vor reuși să oprească declinurile aici, atunci ar putea fi lansat un alt impuls ascendent către maximul istoric, la 61.618 USD.

Stellar a fost adăugat de Revolut ca opțiune de plată

Săptămâna trecută nodurile de validare ale rețelei Stellar au experimentat o defecțiune neașteptată, rezultând întreruperi ale tranzacțiilor. Stellar Development Foundation (SDF) a anunțat că „în jurul orei 1:00 am PDT, nodurile validatoare ale Stellar Development Foundation au oprit temporar validarea tranzacțiilor pe rețeaua Stellar.

Instanța API Horizon publică a SDF este, de asemenea, temporar defectă. Cu toate acestea, rețeaua Stellar este încă online. ” Totuși, problema a fost rezolvată după câteva ore, iar SDF a declarat că rețeaua în sine nu a fost afectată și nu s-a oprit. Într-o notă mai pozitivă, compania de investiții Grayscale și-a mărit deținerile XLM achiziționând săptămâna trecută 5,5 milioane de unități.

De asemenea, platforma de plăți din Londra, Revolut, a anunțat săptămâna trecută integrarea a 11 noi monede virtuale, inclusiv Stellar, ca opțiuni de plată.

Deținerile de XLM ale Grayscale. Sursa: BYBT.com

Sursa: xStation5

Stellar – ieri cumpărătorii au reușit să depășească rezistența majoră de la 0,6050 dolari, însă vânzătorii și-au recăpătat controlul, iar prețul a scăzut. Astăzi, taurii au făcut o nouă încercare nereușită de a avansa. Dacă prevalează sentimentul actual, atunci cel mai apropiat suport este la 0,5418 USD.