BET
17074.37
0.36%
BET-TR
35427.28
0.36%
BET-FI
60672.73
0.37%
BETPlus
2522.84
0.34%
BET-NG
1216.98
0.65%
BET-XT
1455.75
0.28%
BET-XT-TR
2986.58
0.28%
BET-BK
3139.93
0.17%
ROTX
37483.05
0.33%Indicii din SUA au închis săptămâna trecută în scădere. La BVB, tranzacții doar de 7 mil euro

Autor: Financial Market
Timp de citit: 2 minute

Indicii majori din SUA au închis sesiunea de vineri si săptămâna trecuta în scădere deși ultimele cifre privind vânzările de retail au depășit așteptările analiștilor.

Vânzările de retail din SUA au crescut cu 0,6% în iunie față de luna anterioară, după o scădere revizuită de 1,7% în mai. Varianta care exclude automobilele a crescut cu 1,3%, depășind estimarea economiștilor de 0,4%.

Se pare că cel puțin pentru moment investitorii au trecut peste îngrijorările cu privire la varianta ultra-infecțioasă Delta. Între timp, Los Angeles-ul a anunțat ieri că va restabili obligativitatea purtării măștii în interiorul spațiilor publice, inclusiv pentru persoanele complet vaccinate, din cauza unei creșteri rapide și susținute a cazurilor Covid-19.

Sursa: xStation5

Indicele Russell 2000 s-a tranzacționat recent sub presiune, însă cumpărătorii au reușit să oprească declinul la suportul situat la 2.160 puncte, care coincide cu retragerea Fibonacci de 78,6% a valului ascendent recent.

În prezent, indicele testează rezistența locală de la 2.206 puncte. În cazul în care apare o spargere în sus, atunci mișcarea ascendentă poate accelera către următoarea rezistență situată la nivelul de 2.258 puncte, marcată cu limita superioară a structurii 1: 1 și reacțiile anterioare la preț.

Companii

Acțiunile producatorului din sectorul farmaceutic, Moderna (MRNA.US) au crescut cu mai mult de 7% în presesiune în urma știrii că firma se va alătura indicelui S&P 500 pe 21 iulie. Moderna va înlocui Alexion Pharmaceuticals, care este cumpărată de AstraZeneca (AZN.US).

Acțiunile BioNTech (BNTX.US) au câștigat peste 1,5% în presesiune după un studiu publicat în revista medicală The Lancet care a arătat că vaccinul Covid-19 al producătorului de medicamente pe bază de ARN mesager a produs de 10 ori mai mulți anticorpi decât vaccinul pe bază de virus inactivat produs de Sinovac din China.

Carnival (CCL.US), Royal Caribbean (RCL.US), Norwegian Cruise Line (NCLH.US) au câștigat mai mult de 1% în presesiune după ce oficialii canadieni au anunțat că vor permite navelor de croazieră mari să reia vizitarea țării în noiembrie.

CITESTE SI:  Evoluții bursiere: Perspectivele de reducere ale dobânzilor aduc creșteri pe bursele internaționale

Intel (INTC.US) ar putea achiziționa unul dintre concurenții săi GlobalFoundries pentru aproximativ 30 de miliarde de dolari, deși nu există nicio garanție că se va finaliza o tranzacție, potrivit persoanelor familiare cu această chestiunea care au vorbit cu Wall Street Journal.

Sursa: xStation5

Prețul acțiunilor Intel (INTC.US) a ricoșat recent din limita superioară a triunghiului și a coborât sub media mobilă de 50 de perioade (linia verde). În prezent, acțiunile se tranzacționează în mijlocul formațiunii de tip triunghi. Dacă predomină un sentiment negativ, atunci mișcarea descendentă poate fi extinsă către suportul de la 53,45 USD.

La BVB, indicii au inregistrat evolutii mixte in ultima sedință de tranzactionare a saptamanii, variatiile fiind cuprinse intre -0.08% pentru BET-FI si 0.06% in cazul indicelui BET-XT.

Valoarea tranzactiilor a fost de 6,99 milioane euro, cea mai mica lichiditate din aceasta saptamana. Banca Transilvania (TLV) se mentine in topul lichiditatii cu o valoare tranzactionata de 5,03 milioane lei. Din indicele BET, doua societati s-au apreciat cu peste un procent: BRD SocGen (BRD) si Teraplast (TRP), ambele inregistrand o crestere de 1.24%. La polul opus, Romgaz (SNG) a inregistrat cea mai mare scadere din indice cu o corectie de 1.26%, conform unui buletin al brokerilor de la Prime Transaction.

De asemenea, actionarii Fondului Proprietatea (FP) au aprobat, in adunarea de astazi, alocarea unui dividend special de 0,07 lei/titlu care, raportat la pretul actiunii FP de vineri de 1,878 lei, ofera un randament brut de 3,7%, dupa cum reiese dintr-un raport al Franklin Templeton, administratorul fondului, publicat pe site-ul Bursei de Valori Bucuresti (BVB).