BET
14435.35
0.15%
BET-TR
29106.74
0.15%
BET-FI
53214.95
-1.54%
BETPlus
2145.84
0.14%
BET-NG
1072.96
0.04%
BET-XT
1240.43
0.04%
BET-XT-TR
2485.12
0.04%
BET-BK
2641.06
-0.14%
ROTX
31145.37
-0.18%Lira se apreciază după ce Nigel Farage anunță susținerea Conservatorilor. Protestele din Hong Kong pun presiune pe bursa locală

Autor: Financial Market
Timp de citit: 2 minute

A avut loc o apreciere semnificativă a lirei sterline în ultima perioadă în urma anunțului făcut de Nigel Farage conform căruia partidul său pro-Brexit nu va contesta cele 317 locuri câștigate de Conservatori în 2017. Această veste ar putea avea o importanță sporită în alegerile viitoare întrucât reduce semnificativ șansele de împărțire a votului de părăsire a UE între Conservatori și Partidul pro-Brexit.

Mai este până la data votului dar acest eveniment ar putea determina un deznodământ diferit cu privire la modul în care avansul indicat de sondaje al Conservatorilor se va transpune în locuri în Parlament. Alianța dintre cele două grupări ce susțin plecarea din UE ar putea pune presiune pe partidele care vor să rămână și să le determine să încerce să formeze o înțelegere asemănătoare, posibil acord între Laburiști și Liberali Democrați fiind principalul aspect de următoarele săptămâni.

GBPUSD a câștigat peste 70 de pips în urma veștilor legate de Farage, revenind în zona 1,29. Sursa: xStation

Urmărește evoluția instrumentelor preferate direct din platforma de tranzacționare

Protestele din Hong Kong pun presiune pe bursa locală

Săptămâna actuală a început într-o manieră destul de liniștită, întrucât un număr semnificativ de piețe sunt închise astăzi datorită unei sărbători naționale, Ziua Comemorării. În acest context iese în evidență situația din Hong Kong, unde protestele ce se extind deja de câteva luni au luat o turnură violentă, fapt ce ar putea accentua scenariul deja volatil la doar câteva zile după ce un grup de decidenți politici pro-democrație au fost arestați.

CITESTE SI:  Analiză XTB: Debutul iPhone 15 – avânt în vânzările Apple sau un punct de inflexiune?

Ultima rundă de reprezentații a început după ce trei politicieni pro-democrație au fost arestați sâmbătă, iar informațiile sugerau că și alții au fost avertizați că ar putea fi reținuți în viitorul apropiat. În Hong Kong urmează să aibă loc alegeri locale în această lună, iar una dintre cerințele protestatarilor a fost ca liderul orașului orașului să fie ales de o democrație reprezentativă, în acest moment, acesta fiind ales de o grupare restrânsă și elitistă cu o abordare pro-Beijing.

Descoperă analizele de piață realizate de analiștii XTB România

Statul operează sub principiul ”o țară, două sisteme” prin intermediul căruia Beijing oferă cetățenilor din Hong Kong o serie libertăți legale și economice de care cetățenii Chinei nu beneficiază.

În urma acestor incidente, mai multe universități din Hong Kong și-au suspendat cursurile de marți. Astfel, vedem că situația pare să atingă noi niveluri de tensiune ce nu oferă perspective favorabile și constructive pentru economie și pentru piața de capital, care are de suferit în urma nivelului ridicat de incertitudine care ”sperie” investitorii și le accentuează gradul de aversiune față de risc.

Această tendință s-a observat la nivelul indicelui HKComp, care a început sesiunea cu un gap descendent, ușor sub nivelul de rezistență de la 27318 puncte. După deschidere, mișcarea de scădere s-a accentuat, prețul spărgând o zonă de suport relevantă la 27043 – 27009, care s-a dovedit o rezistență destul de dificil de depășit pe parcursul lunii octombrie, și a atins un nivel minim la 26805 puncte. Ulterior, prețul a înregistrat o ușoară revenire și s-a reîntors deasupra zonei menționate anterior. Totuși, la momentul scrierii cotația suferă o pierdere de aproximativ 1,70%.

Sursa: xStation


 

[ajax_load_more]