BET
17362.79
1%
BET-TR
36708.39
0.99%
BET-FI
59256.97
0.72%
BETPlus
2564.36
1%
BET-NG
1238.88
1.07%
BET-XT
1476.03
1.07%
BET-XT-TR
3080.53
1.06%
BET-BK
3200.1
1.6%
ROTX
38110.32
1.02%
Perspective raportări financiare Wall Street: Amazon și Google

Autor: Financial Market
Timp de citit: 3 minute

Două rapoarte trimestriale din SUA se numără printre cele mai importante din această săptămână și vor fi publicate astăzi după încheierea sesiunii de pe Wall Street – Amazon (AMZN.US) și Alphabet (GOOGC.US).

Rezultatele acestor companii mega-cap pot deveni factori importanți pentru sentimentul față de sectorul tehnologic din SUA, mai ales că recenta frenezie speculativă a investitorilor de retail pare să afecteze acest sentiment. Să aruncăm o privire la ce se așteaptă piața de la ambele rapoarte și la ce ar trebui să urmărim.

Amazon

Amazon (AMZN.US) se tranzacționează cu 2,5% în creștere față de începutul anului. Se așteaptă ca această companie să raporteze un venit trimestrial record de 119,70 miliarde de dolari, în creștere cu 36,9% YoY și un profit net de 6,11 miliarde de dolari, mai mare cu 87% YoY.

EPS ajustat este așteptat la 10,43 USD, comparativ cu 6,47 USD în Q4 2019. Aceasta ar fi prima dată când Amazon a generat venituri de peste 100 miliarde USD într-un  trimestru.

Așteptările unei performanțe solide pot fi explicate prin perioada vacanței de Crăciun și prin faptul că pandemia de coronavirus a încurajat mai mulți clienți să cumpere online. Investitorii se vor uita, de asemenea, la performanțele cloud-ului AWS Amazon pe fondul adoptării sporite a schemelor de lucru de la domiciliu.

Consensul pieței indică o creștere a veniturilor de 28% YoY, până la 12,8 miliarde de dolari. Orice anunțuri privind extinderea operațiunilor în țări noi vor fi, de asemenea, de urmărit.

Sursa: xStation5

Acțiunile Amazon (AMZN.US) se tranzacționează într-o formațiune de tip triunghi de la începutul lunii septembrie 2020. Prețul s-a apropiat recent de limita superioară a formațiunii, iar publicarea câștigurilor ar putea fi un eveniment crucial pentru evoluția viitoare a acțiunilor.

O spargere în sus a formațiunii ar crea o tendință ascendentă pe grafic și ar putea anunța un atac al maximelor istorice din zona de 3.550 USD. Pe de altă parte, în cazul în care câștigurile dezamăgesc și prețul acțiunilor se retrage, primul suport de urmărit poate fi găsit la media mobilă de 100 de sesiuni (zona 3.180 USD).

CITESTE SI:  China: o redresare divergentă a economiei pe fondul unei prudențe sporită

Alphabet

Alphabet (GOOGC.US) se tranzacționează cu 8% în creștere față de începutul anului. Se așteaptă ca această companie să raporteze venituri de 44,50 miliarde de dolari (excluzând costurile de achiziție a traficului), sau cu 4,2% în scădere YoY și un venit net record de 12,35 miliarde de dolari, în creștere cu 23,6% YoY.

EPS ajustat este preconizat la 17,60 USD, comparativ cu 14,37 USD în Q4 2019. Se așteaptă ca Alphabet să beneficieze de vânzările puternice de anunțuri publicitare în sezonul de sărbători, la fel cum a făcut Facebook. Cu toate acestea, un lucru important de remarcat atunci când vine vorba de rezultatele viitoare este că Alphabet a decis să facă modificări asupra a ceea ce va raporta. Compania a decis să raporteze rezultatele pentru trei segmente (de asemenea, rezultatele pentru perioadele anterioare care datează din 2018):

• Servicii Google – incluzând rezultatele căutărilor, publicitate, YouTube, Chrome și Google Play, printre altele

• Google Cloud – incluzând rezultate din infrastructură și platforme de analiză a datelor

• Alte sectoare – incluzând proiectul mașinilor fără șofer, Waymo 

Rezultatele vor include venituri, precum și profitul sau pierderea din exploatare pentru fiecare segment. Aceasta va fi prima dată când Alphabet publică date privind profitabilitatea pentru afacerea sa de cloud, sector care probabil va atrage atenția. În timp ce cloud-ul este o parte relativ mică a afacerii Alphabet, aceasta crește rapid și devine din ce în ce mai importantă.

Sursa: xStation5

Acțiunile Alphabet (GOOGC.US) au prins avânt în urma unui test dublu al limitei inferioare a structurii Overbalance (zona roșie). Acțiunile se redresează după scăderea de săptămâna trecută și se orientează către maximele recente din zona 1.932 USD. Surpriza pozitivă a câștigurilor ar putea împinge cu ușurință prețul acțiunilor la noi niveluri record. În cazul unei retrageri, suportul de la 1.840 USD va fi prima țintă pentru vânzători.