BET
17036.88
0.14%
BET-TR
35349.49
0.14%
BET-FI
60508.69
0.1%
BETPlus
2518.01
0.15%
BET-NG
1214.92
0.48%
BET-XT
1452.91
0.08%
BET-XT-TR
2980.77
0.08%
BET-BK
3137.85
0.1%
ROTX
37391.13
0.09%Enterprise Investors vinde rețeaua Noriel

Autor: Financial Market
Timp de citit: 2 minute

Polish Enterprise Fund VII, un fond de private equity administrat de Enterprise Investors (EI), a vândut Noriel, cel mai mare retailer de jucării, jocuri și produse pentru copii din România.

Compania a fost achiziționată de Sunman Group, un lider de piață turc în comerțul cu amănuntul, distribuția și producția de jucării, care operează sub mărcile Sunman și Toyzz Shop. Valoarea tranzacției va rămâne confidențială.

În 2016 Enterprise Investors a achiziționat Noriel pentru o sumă confidențială. La acea vreme, Noriel era o afacere de familie susținută de un investitor financiar și opera o rețea de 47 de magazine. Ca parte a acordului, EI a oferit Noriel finanțare în valoare de 2 de milioane EUR pentru a-i stimula creșterea.

Astăzi, compania este o afacere omnichannel robustă, cu 88 de magazine moderne situate în toată România. Noriel este un brand de top pe piața românească de jucării – un magazin unic pentru copii și părinții lor.

Compania oferă cea mai largă gamă de jucării, jocuri și alte produse pentru copii din țară. Magazinul online are o creștere rapidă și scalabilă, o ofertă de produse și mai mare și un grad de satisfacție ridicat și este platforma perfectă pentru intrarea pe noi piețe, fapt dovedit de recenta extindere a companiei în Bulgaria.

Sistemele moderne de CRM și de loializare ale Noriel sunt un avantaj competitiv pe piața locală. Creșterea solidă a vânzărilor confirmă poziția sa puternică: în 2022, Noriel estimează venituri de 312 milioane lei, cel mai bun rezultat de până acum.

CITESTE SI:  Chromosome Dynamics anunță lansarea platformei exclusive B2C Frunzar.ro

Suntem mândri că facem parte din parcursul Noriel către formatele de retail și e-commerce de top care oferă cea mai bună experiență de cumpărături.

În prezent, este singurul jucător din România cu un real serviciu omnichannel, care maximizează sinergiile online și offline”, a declarat Dariusz Pietrzak, vicepreședinte al Enterprise Investors, responsabil pentru investiție.

„O schimbare a preferințelor clienților pentru produse inovatoare, distractive și educaționale va aduce beneficii și mai mari companiei Noriel, datorită dezvoltării puternice a produselor și capacităților de aprovizionare„, a adăugat el.

Enterprise Investors este una din cele mai mari firme de private equity din Europa Centrală și de Est. Activă din 1990, firma a strâns nouă fonduri cu capital total de peste 2,5 miliarde EUR.

Aceste fonduri au investit 2,2 miliarde EUR în 151 de companii din diverse sectoare și au vândut 136 de companii, cu încasări brute totale de 4,2 miliarde EUR. Noriel a fost a șaptea investiție a EI în România. Firma continuă să urmărească în mod activ noi oportunități de investiții pe piața din România, într-o gamă largă de sectoare.