BET
16882.42
-0.77%
BET-TR
35029
-0.77%
BET-FI
60301.58
-0.24%
BETPlus
2495.95
-0.73%
BET-NG
1210.27
0.09%
BET-XT
1440.85
-0.75%
BET-XT-TR
2956.01
-0.75%
BET-BK
3107.11
-0.88%
ROTX
37073.64
-0.76%GES Furnizare, companie care face parte din grupul Simtel, semnează primele contracte de furnizare a energiei electrice

Autor: Financial Market
Timp de citit: 3 minute

Simtel Team (BVB: SMTL), companie românească de inginerie și tehnologie listată pe piața AeRO a Bursei de Valori București și lider național în domeniul energiei regenerabile, anunță semnarea a trei contracte pentru furnizarea de energie prin intermediul GES Furnizare SRL (GES), entitate în care Simtel deține o participație de 62%.

Ne bucurăm că, într-o perioadă extrem de scurtă de la momentul obținerii licenței din partea ANRE în luna ianuarie, am reușit să semnăm primele contracte de furnizare a energiei electrice prin intermediul GES.

Acest lucru confirmă angajamentul nostru continuu pentru inovare și excelență în sectorul energiei regenerabile. Eforturile grupului nostru se concentrează atât pe livrarea de soluții sustenabile, cât și pe promovarea unei tranziții fluide a României către o economie verde, reducând dependența de sursele de energie tradiționale.

Succesul semnării acestor contracte subliniază determinarea noastră de a contribui activ la schimbarea peisajului energetic local și de a juca un rol esențial în combaterea schimbărilor climatice.

Vom continua să lucrăm intens pentru a ne consolida poziția de lider de piață și pentru a fi un partener de încredere atât pentru clienții noștri existenți, cât și pentru cei potențiali”, a declarat Mihai Tudor, CEO și membru executiv al Consiliului de Administrație al Simtel Team.

Contractele de furnizare a energiei electrice sunt semnate pe o perioadă standard de 12 luni cu clienți din domenii diverse, precum producția de mase plastice, retail și operarea de spații logistice. În intervalul menționat, GES va furniza clienților săi energie în cuantum total de aproximativ 30 GWh.

Semnarea acestor contracte reprezintă o primă etapă importantă din cadrul dezvoltării GES, prin care urmărim să furnizăm soluții eficiente de energie regenerabilă. De asemenea, prin serviciile integrate cu cele ale grupului, aducem beneficii multiple partenerilor noștri în procesul lor de tranziție energetică,” a declarat Ionuț Vasilică, CEO al GES.

CITESTE SI:  Impetum Group dă startul ediției cu numărul 10 a studiului CONFIDEX

În luna ianuarie a acestui an, GES a obținut de la ANRE licența de furnizare a energiei, valabilă până la data de 10.01.2029, aceasta fiind o condiție prealabilă pentru a putea semna contracte de furnizare a energiei electrice.

Astfel, prin obținerea acestei licențe, Simtel pune la dispoziția clienților săi un pachet complet de servicii și produse integrate – construirea și instalarea de centrale electrice fotovoltaice, asigurare mentenanță, prognoză și trading producție de energie, monitorizare, optimizare și control de la distanță a consumului de energie și furnizare a energiei electrice.

În plus, la începutul lunii martie 2024, Simtel a efectuat un nou pas în dezvoltarea grupului, prin realizarea unei tranzacții de M&A, prin care a achiziționat integral Oasis Green Energy 3, o companie de proiect care dezvoltă un parc fotovoltaic în Salonta, județul Bihor, cu o capacitate instalată planificată de 5,35 MWp DC (putere maximă la nivelul panourilor).

Odată cu această tranzacție, Simtel deține șase astfel de parcuri, aflate în diverse stadii de implementare – în Pleșoiu, unde a fost finalizată prima fază a proiectului în august 2023, Anina, Ianca, Giurgiu, Mangalia și Salonta.

La momentul finalizării lucrărilor pentru toate proiectele, acestea vor avea o putere instalată totală de aproximativ 75 MWp DC și vor genera anual o producție de circa 100 GWh.

Simtel Team este listată pe piața AeRO a Bursei de Valori București din iulie 2021. Conform rezultatelor preliminare pentru anul 2023, compania a înregistrat la nivel consolidat o cifră de afaceri de 295,6 milioane de lei, o creștere cu 112% față de 2022 și un profit net de 27,4 milioane de lei, o apreciere cu 115% comparativ cu anul anterior.

EBITDA la nivel consolidat în 2023 a fost de 36,8 milioane de lei, o creștere cu 117% față de anul 2022 și cu 17% mai mare față de bugetul de venituri și cheltuieli asumat de companie pentru anul 2023.