BET
14337.52
0.87%
BET-TR
29328.7
0.86%
BET-FI
54101.37
0.96%
BETPlus
2132.92
0.89%
BET-NG
1068.38
0.97%
BET-XT
1237.92
0.89%
BET-XT-TR
2509.46
0.88%
BET-BK
2675.95
1.25%
ROTX
31565.47
0.92%Impact Hub Bucharest atrage un nou partener și o investiție de 2 milioane de euro de la Autonom

Autor: Financial Market
Timp de citit: 3 minute

Impact Hub Bucharest, organizația care susține antreprenorii și inovatorii români prin spații de co-working, birouri de echipe, evenimente și programe de accelerare, încheie procesul de redefinire a strategiei de dezvoltare început în vară prin preluarea locațiilor 3house, iar acum prin atragerea unui nou partener acționar – Autonom.

Din această toamnă, Autonom a devenit acționar în Impact Hub Bucharest, investind 2 milioane de euro sub formă de equity, scrisori de garanții bancare și linii de creditare pentru amenajările noilor spatii.

Autonom este o companie cu capital 100% românesc, fondată în 2006, în Piatra Neamț de către Marius și Dan Ștefan. Este principalul furnizor de soluții de mobilitate din România printr-o rețea națională unică, fiind prezent și pe piețele din Ungaria și Serbia.

În vara anului 2019, Impact Hub Bucharest și 3house au fuzionat sub același brand, avându-i ca parteneri pe Oana și Vlad Craioveanu, co-fondatori ai organizației și pe Ilinca Păun, CEO The Entrepreneurship Academy. La finalul lui 2019, după un scurt proces de due-dilligence, Autonom s-a alăturat ca partener minoritar, cu o investiție de 2 milioane de Euro.

Noua structură va presupune un rol consultativ și strategic pentru Dan și Marius Ștefan, precum și pentru Ilinca Păun, în timp ce acționariatul majoritar este deținut în continuare de Oana și Vlad Craioveanu.

”Acum 8 ani, când am deschis ușile primului nostru prototip de spațiu de co-work, nu știu daca eram foarte clari când ne gândeam la unde vom fi peste ani. Începutul a fost o perioada în care am învățat multe despre noi ca oameni, ca antreprenori, despre business-ul de co-work, despre comunități si mai ales am învățat că creșterea unui business local nu este neapărat atât de ușor. Am plecat de la un spațiu de 50mp deschis in 2011 si astăzi am ajung la 3 spatii, cu peste 6,700mp. Suntem onorați și bucuroși de încheierea acestui parteneriat și de creșterea care va urma pentru Impact Hub, alături de parteneri care știu ce înseamnă să construiești o afacere solidă și ambițioasă. Alături de Dan, Marius și Ilinca și de echipa noastră, ne propunem să ducem mai departe misiunea de a dezvolta noi medii de lucru pentru antreprenori, freelanceri, companii mai mici sau mai mari, oportunități de dezvoltare antreprenorială precum si noi parteneriate între actori publici, privați și non-guvernamentali din industrii variate” au declarat Oana și Vlad Craioveanu, fondatori ai Impact Hub Bucharest.

“Investiția în Impact Hub îndeplinește cele două criterii esențiale pe care le căutăm în orice investiție:
– Afacerea este una sustenabilă și scalabilă, cu un model de business deja confirmat;
– Fondatorii sunt implicați, competenți și etici;

Mai mult decât atât, Impact Hub ajută la dezvoltarea mediului antreprenorial local, o direcție cheie pentru Autonom. Ne bucurăm că alături de Vlad, Oana și Ilinca avem ocazia să facem încă un pas în această direcție.” a declarat Dan Ștefan, co-fondator Autonom.

CITESTE SI:  SeedBlink lansează “Community Stars”, un program care se adresează start-upurilor pre-seed și proiectelor premiate din acceleratoare și incubatoare

“Inițial am lucrat cu Vlad sa punem bazele 3House, un co-work central, cool si nisat, un vis de al meu încă de când am plecat din consultanta. Experiența pentru mine a fost frumoasa si cu foarte multe lecții. Bucuria cea mai mare la locația din Universitate a venit o data cu primii clienți, care au fost incantați de atmosfera, de servicii si calitatea membrilor si atunci am știut ca suntem intr-un moment in care clienții caută exact ce noi oferim si a meritat efortul.

Fuziunea cu Impact a fost un pas natural de consolidare înainte de a semna cu Autonom, un partener ideal pentru Impact Hub si cu care suntem aliniați la nivel de valori si principii de business.

Dan si Marius sunt prieteni dragi si de încredere si sunt bucuroasa sa fim împreuna acum investitori intr-un business condus așa cum trebuie de Oana si Vlad Craioveanu. Serviciile noastre vin oportun intr-un moment in care cuvintele cheie din toate întâlnirile de management sunt flexibilitate, cooperare, antreprenoriat, inovație si optimizare, iar soluțiile noastre sunt construite exact pe aceste nevoi“ a declarat Ilinca Păun, CEO Entrepreneurship Academy.

Astăzi, Impact Hub în București a ajuns la 3 locații în puncte centrale ale Bucureștiului (Timpuri Noi, Universitate și Floreasca), ocupând acum o suprafață de 6,700 mp, traduși în: peste 250 locuri în coworking, 42 birouri de echipă, 8 săli de evenimente.

De asemenea, membrii Impact Hub Universitate și Floreasca beneficiază de bistro-uri create sub conceptul dedicat de Stație de către Maidan.

Viziunea Impact Hub pentru viitor este de a crea medii de lucru complexe, unde accentul este pus pe wellbeing și tehnologie, comunități puternice pentru freelanceri, antreprenori, investitori, companii și parteneri strategi de orice dimensiune, precum și programe de accelerare și incubare și evenimente cu impact local și internațional.

Prin acest nou parteneriat, ne propunem sa deschidem noi locații in viitor, astfel încât să putem oferi membrilor noștri, indiferent de dimensiunea organizație lor, posibilitatea de “multi-location” pentru angajații lor. În același timp, vom continua să investim in echipă și cultura internă a organizație, bazată pe autonomie și învățare continuă, urmând ca pe parcursul anului 2020 să lansăm și primele proiecte publice de educație adresate celor care vor sa devină practicieni în dezvoltare si administrare de comunități.

Impact Hub Bucharest rămâne o organizație locala, afiliată la o rețea internațională, astfel încât membrii Impact Hub Bucharest primesc acces la o rețea globala cu peste 110 locații pe întreg globul. Mai multe detalii despre oportunitățile oferite dar și despre modalitățile de a deveni membru Impact Hub sunt disponibile pe www.impacthub.ro.


 

[ajax_load_more]