BET
16052.02
0.24%
BET-TR
33302.96
0.24%
BET-FI
58192.77
-0.59%
BETPlus
2382.78
0.24%
BET-NG
1150.86
0.23%
BET-XT
1372.5
0.11%
BET-XT-TR
2815.54
0.11%
BET-BK
3001.44
-0.14%
ROTX
35792.06
0.15%Acțiunea săptămânii: Pfizer. Vaccinurile sunt acum principalii factori ai vânzărilor companiei, cu peste 60% din venituri

Autor: Financial Market
Timp de citit: 3 minute

Noua variantă a coronavirusului – Omicron – rămâne o sursă de incertitudine pe piețe. Rapoartele inițiale au fost sumbre, indicând o transmisibilitate mai mare a Omicron decât Delta și simptome mai severe.

În timp ce aceste rapoarte au fost parțial respinse, companiile farmaceutice s-au grăbit să dezvolte noi vaccinuri și tratamente. Pfizer (PFE.US), o companie care a co-dezvoltat primul vaccin Covid-19, a obținut o victorie în această săptămână.

Omicron – nu este chiar așa de periculos?

După ce varianta Omicron a apărut pentru prima dată, rapoartele inițiale ale oamenilor de știință nu au fost prea optimiste – foarte transmisibile și mai severe decât Delta. Cu toate acestea, noi lucrări de cercetare despre Omicron apar aproape zilnic acum, iar cea mai recentă din Regatul Unit prezintă o perspectivă strălucitoare.

Oamenii de știință din Regatul Unit au descoperit că cei infectați cu Omicron au mai puține șanse de a fi spitalizați decât cei infectați cu Delta. Mai mult, simptomele infecțiilor cu Omicron s-au dovedit a fi, de asemenea, mai puțin severe decât în ​​cazul infecției cu Delta. Aceasta este, evident, o știre pozitivă și ceea ce o face și mai pozitivă este faptul că Omicron începe să elimine Delta ca variantă dominantă.

FDA a aprobat pastila antiCovid de la Pfizer

Agenția SUA pentru Alimente și Medicamente (FDA) a emis o aprobare de urgență pentru pilula Paxlovid – un tratament Covid-19 dezvoltat de Pfizer (PFE.US). Deși acesta nu este primul tratament disponibil pentru coronavirus, acesta este special, deoarece poate fi administrat de pacient la domiciliu, fără a fi nevoie de supraveghere sau asistență medicală.

Pilula este recomandată în tratamentul simptomelor ușoare până la moderate la pacienții cu risc crescut de spitalizare sau deces. Pfizer a semnat un acord cu Statele Unite pentru a dezvolta 10 milioane de cure de tratament în 2022 în noiembrie (condiție de aprobarea FDA) și și-a mărit recent previziunile la 80-120 de milioane de cure până la sfârșitul lui 2022. Faptul că Omicron devine o variantă dominantă și are un risc mai mic de spitalizare este o știre potențial pozitivă pentru vânzările unui nou medicament Pfizer.

CITESTE SI:  Rezultate trimestriale Microsoft: Vânzări record pentru al V-lea trimestru consecutiv în mijlocul ofensivei AI

Nevoia de mai multe boostere

Dezvoltarea unui tratament impotriva coronavirusului care poate fi administrat acasă este un mare pas înainte spre „revenirea la normal”. Acest lucru va oferi, de asemenea, o altă sursă de venituri legate de Covid pentru Pfizer, în afară de veniturile din vaccin.

Apropo de vaccinuri, există și câteva vești pozitive pentru companie. O a treia injecție de vaccin – un rapel – devine o metodă larg acceptată de prelungire a protecției oferite de vaccin. Cu toate acestea, s-ar putea să nu se termine aici. Israelul, o țară care se numără printre liderii vaccinării împotriva Covid-19, a spus că ar putea fi necesară o a patra vaccinare pentru unii, în special pentru persoanele în vârstă.

Din punct de vedere al afacerilor, acest lucru este bun pentru Pfizer, deoarece sugerează că vaccinurile pot deveni o sursă semnificativă și recurentă de venituri.

Sursa: Bloomberg, XTB

Vaccinurile au reprezentat 10-15% din veniturile trimestriale ale Pfizer înaintea pandemiei de Covid-19. Cu toate acestea, dezvoltarea unui vaccin de mare succes s-a dovedit a fi un jackpot pentru companie. Vaccinurile sunt acum principalii factori ai vânzărilor companiei, reprezentând peste 60% din veniturile totale.

O privire asupra graficului

Aruncând o privire la evoluția recentă a acțiunilor Pfizer, putem observa că acțiunile au scăzut la sfârșitul săptămânii trecute. Cu toate acestea, acțiunile au reușit să oprească corecția înainte de limita inferioară a geometriei pieței, în zona de 56,50 USD. A fost lansată o mișcare de recuperare, iar prețul a retestat zona de 60 de dolari miercuri.

În cazul în care recuperarea eșuează și prețul reia mișcarea ascendentă, zona de 65,60 USD menționată anterior va fi un suport cheie de urmărit. Dacă vedem o spargere în jos a acestui prag, media exponențială de 65 de perioade pe intervalul H4 (linia albastră) va deveni următoarea țintă pentru vânzători. Această medie mobilă a înregistrat numeroase reacții ale prețurilor în ultimele două luni. Maximul istoric situat în zona de 61,70 USD este ținta cheie pe termen scurt pentru cumpărători.

Sursa: xStation5